Αρχική » , , , , » Μόνο με τα ... κιάλια βλέπουν το επίδομα

Μόνο με τα ... κιάλια βλέπουν το επίδομα


Ξιφουλκούν ΥΠΕΘΑ και ΝΔ για τα 180 ευρώ της «παραμεθορίου».

Διανύουμε ήδη στον Σεπτέμβριο και τα στε­λέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που φυλάσ­σουν τα εθνικά σύνορα στον Έβρο και τα νησιά του Αιγαίου περιμένουν από τον Φε­βρουάριο να εισπράξουν το πενιχρό «Επί­δομα Παραμεθορίου» (περίπου 120 ευρώ).

Ο υπεύθυνος του Τομέα Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, μετά την επίθεση, με ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, του υπουργού Εθνι­κής Άμυνας εναντίον δημοσιογράφου του στρατιωτικού ρεπορ­τάζ για άρθρο το οποίο αναφερόταν στη μη καταβολή του «Επι­δόματος Παραμεθορίου», παρά τις επανειλημμένες σχετικές δε­σμεύσεις του ΥΠΕΘΑ Π. Καμμένου, έκανε την ακόλουθη δήλω­ση: «Ο εισηγητής του Συνδικαλισμού στις Ένοπλες Δυνάμεις Πάνος Καμμένος αποφεύγει και πάλι να απαντήσει επί της ουσίας για τα ψεύδη που έχει πει στα στελέχη των Ειδικών Δυνά­μεων και σχετικά με το “Επίδομα Παραμεθορίου”... Αντ’ αυτού, καταφεύγει σε προσωπικές επιθέσεις και συκοφαντίες, όπως πάντα χωρίς στοιχεία. Οι προσωπικές επιθέσεις εναντίον δη­μοσιογράφων δεν επιλύουν το ζήτημα που απασχολεί τα στελέ­χη τα οποία υπηρετούν στις ακριτικές περιοχές της χώρας. Ας απαντήσει, λοιπόν, καθαρά: θα δώσει το “Επίδομα Παραμεθο­ρίου” και πότε;».

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΘΑ: «Ο Θ. Δαβάκης, δυστυχώς, παρότι υποστηρίζει ότι σέβεται τον θεσμό του υπουργείου Εθνι­κής Άμυνας, στην προσπάθειά του να ασκήσει αντιπολίτευση, επιχειρεί, τελικά, να ανακόψει, σε βάρος του στρατιωτικού προ­σωπικού, την καταβολή των ημερών εκτός έδρας σε όσους υπη­ρετούν στην παραμεθόριο, εμπλεκόμενος σε τεχνικά θέματα. Φαίνεται, πάντως, ότι ο κ. Δαβάκης αισθάνεται ενοχές, διότι επί θητείας του, ως υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κατά την πε­ρίοδο της συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ, κατα­βλήθηκαν τη διετία 2013-2014 ημέρες εκτός έδρας σε όσους υπηρετούν στην παραμεθόριο που αντιστοιχούν σε μόλις 3,5 μήνες, ενώ -με μικρότερο προϋπολογισμό- το 2015 καταβλή­θηκαν οκτώ μήνες και το 2016 θα καταβληθεί κανονικά».

Το ΥΠΕΘΑ παραδέχεται ότι χρωστάει το επίδομα τεσσάρων μηνών από το 2015 και ενημερώνει εμμέσως τους δικαιούχους να «ξεχάσουν» τα χρωστούμενα!

Πάντως, μέχρι τώρα και παρά τις υποσχέσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ (Π. Καμμένος και Δ. Βίτσας), ότι για το 2016 το επίδομα θα καταβληθεί κανονικά (θα πληρωθούν και οι 12 μήνες), οι στρατιωτικοί που υπηρετούν σε Μονάδες Εκ­στρατείας στη Μεθόριο (Έβρο, νησιά) βλέπουν με τα κιάλια το «Επίδομα Παραμεθορίου», που ασφαλώς και δικαιούνται. Σε επικοινωνία που είχαμε με το ΓΕΣ, μας διαβεβαίωσαν ότι έως τη Δευτέρα (5 Σεπτεμβρίου) οι δικαιούχοι του επιδόματος στρατιωτικοί θα έχουν εισπράξει έναν ακόμη μήνα (τον Φε­βρουάριο) για το 2016.

Χρηστός Καπούτσης
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-03/09/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger