Αρχική » , , , , » Καμμένος: Φεύγω αν μειωθούν οι μισθοί (πάλι) στο Στράτευμα

Καμμένος: Φεύγω αν μειωθούν οι μισθοί (πάλι) στο Στράτευμα


Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας μοιάζει με ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί σε περίπτωση που η κυβέρνηση προχωρήσει σε νέες περικοπές των μισθών τους που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, μάλιστα, φέρεται ότι έχει απειλήσει ακόμη και με αποχώρηση από την κυβέρνηση σε περίπτωση που οι φόβοι και η ανησυχία των στρατιωτικών επιβεβαιωθούν.

Εδώ και μήνες τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα λόγω της διάταξης που προβλέπεται να εφαρμοστεί από τις αρχές του 2017 και απειλεί με νέες μειώσεις των αποδοχών όσων αμείβονται με τα ειδικά μισθολόγια. Ο μόνος τρόπος για να μπει φρένο σε αυτή τη διάταξη είναι τα ισοδύναμα μέτρα, αλλά το υπουργείο Οικονομικών δεν δείχνει να λαμβάνει υπόψη του τις προτάσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που έχουν εγκαίρως κατατεθεί. Αντιθέτως, απεργάζεται διάφορα σχέδια που με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο οδηγούν σε απώλεια εισοδημάτων. Τα μηνύματα που εκπέμπονται από τις στρατιωτικές μονάδες είναι ιδιαίτερα αρνητικά και ο Πάνος Καμμένος, που ξέρει (;) τον «κώδικα» των στρατιωτικών, γνωρίζει πολύ καλά τι μπορεί να σημαίνουν τόσο για την κυβέρνηση όσο και τον ίδιο, η εικόνα του οποίου στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι θετική λόγω της υπεράσπισης των αιτημάτων των στελεχών, της αναγνώρισης του έργου και της προάσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Μία νέα μείωση αποδοχών οι στρατιωτικοί θα την εκλάβουν ως εμπαιγμό από την κυβέρνηση, δεδομένης της δέσμευσης του Αλέξη Τσίπρα ότι δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο.

Το επιχείρημα αυτό προβάλλει μεταξύ άλλων και ο Π. Καμμένος θέλοντας να αποτρέψει πιθανό δυσμενές σενάριο. Στη θέση του υπουργού Άμυνας έχουν προσχωρήσει και οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και Εμπορικής Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, δεχόμενοι και αυτοί ισχυρές πιέσεις από τους αστυνομικούς, τους πυροσβέστες και τους λιμενικούς αντίστοιχα.

(ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 04/09/2016)

Μειώσεις

Με σύμμαχο τους εκπροσώπους των δανειστών μας πρόκειται να περάσει το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου αυτή την εβδομάδα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες θα δει τον πρωθυπουργό αναφορικά με το μέλλον του ειδικού μισθολογίου των στρατιωτικών.

Οι πληροφορίες θέλουν τους τροϊκανούς να δέχονται -από τα περίπου 20 ειδικά μισθολόγια που υπάρχουν- να εξαιρεθούν από τις αναγκαστικές μειώσεις τουλάχιστον τρία, ανεξάρτητα από το εάν θα βρεθούν ισοδύναμα μέτρα. Το γεγονός το έχουν πληροφορηθεί τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που ασχολούνται με το θέμα και ενημέρωσαν το επιτελείο του υπουργού.

Για να δούμε, θα το σηκώσει το... μπαϊράκι ο Καμμένος;

(ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 04/09/2016)

staratalogia.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger