Αρχική » » Κρυφά σχολειά στη Θράκη με 500 ευρώ το... παιδί από την τουρκική «σέχτα»

Κρυφά σχολειά στη Θράκη με 500 ευρώ το... παιδί από την τουρκική «σέχτα»


Η Άγκυρα χρηματοδοτεί κάθε μαθητή που δέχεται να μυηθεί στην αίρεση των «σουλεϊμαντζήδων» με σκοπό να ομογενοποιήσει θρησκευτικά και γλωσσικά τις μουσουλμανικές μειονότητες στα Βαλκάνια με έμφαση (φυσικά) στην Ελλάδα. 

Κρυφό Ισλάμ οργανώνει η Άγκυρα στη Θράκη κάτω από τη μύτη της ελληνικής Πολιτείας  Όπως αποκαλύπτει σήμερα η «κυριακάτικη δημοκρατία» η βασι­κή αποστολή που ανέθεσε ο υπουρ­γός Εξωτερικών της γείτονος Αχμέτ Νταβούτογλου στον Τούρκο αντιπρό­εδρο Μπεκίρ Μποσντάγ, που επι­σκέφθηκε πρόσφατα την περιοχή, ήταν η... πλήρης ανάπτυξη ενός μυστικού παραθρησκευτικού δικτύου προσηλυτισμού σε σπίτια και κτίρια του προξενείου, με στόχο την κατήχηση και τη μύηση χιλιάδων νέων της μειο­νότητας οε μια αίρεση του Ισλάμ.

Όσοι την ασπάζονται στην Τουρκία ονομάζονται «σουλεϊμαντζήδες» και είναι χαρακτηριστικό ότι έχει μυηθεί σε αυτήν όλη η ηγεσία του κόμματος του Ερντογάν (ΑΚΡ). Πρόκειται ου­σιαστικά για νεομουσουλμάνους -με δικές μας θρησκευτικές αναλογίες μοιάζουν με τους προτεστάντες- και ως θρησκευτικό κίνημα θέλησαν να μιμηθούν τους «αναγεννημένους χριστιανούς» των ΗΠΑ (new born Christians).

Το μυστικό αυτό δίκτυο, που οι Τούρκοι αρέσκονται να ονομάζουν «new born Turkish-Islam» («αναγεν­νημένοι τουρκοϊσλαμιστές») απλώ­νει ραγδαία τα δίκτυά του σε όλα τα Βαλκάνια και στόχος του είναι η πλήρης θρησκευτική και γλωσσική ομογενοποίηση της μειονότητας, ού­τως ώστε να εξαφανιστούν πλήρως οι εθνοτικές ομάδες των Πομάκων και των Τσιγγάνων.

Οι πρωταγωνιστές

Τρία είναι τα κεντρικά πρόσωπα που οργανώνουν τη διείσδυση της Τουρ­κίας στο ελληνικό έδαφος με το «κρυφό Ισλάμ»: 

Ο αντιπρόεδρος Μποσντάγ, η αρ­μοδιότητα του οποίου είναι τα θέματα του «απόδημου τουρκοϊσλαμισμού».
Ο εθνικιστής επιχειρηματίας Ομέρ Μπαμπά, ο οποίος επισκέπτε­ται μυστικά χώρες των Βαλκανίων και αγοράζει κτίρια τα οποία μετατρέπονται σε μυστικά θρησκευτι­κά σχολεία, όπου η Τουρκία μέσω της θρησκείας και της γλώσσας περ­νά την πολιτική της στις μειονότητες. Ο Μπαμπά ανήκει σε μια πα­λαιά αδελφότητα του κόμματος Ερμπακάν -του πρώτου ισλαμιστή πο­λιτικού αρχηγού-, την αδελφότητα Χουτάι, η οποία έχει εθνικό-θρη­σκευτικό προσανατολισμό και απο­τελεί σήμερα συνιστώσα του κόμ­ματος Ερντογάν. Ο μυστηριώδης αυτός τύπος, που έχει πυκνώσει τελευταία τις επισκέψεις του στην πε­ριοχή, θεωρείται άνθρωπος του Χαλίτ Τερέν. Ο Τερέν είναι γενικός δι­ευθυντής του Κέντρου Ισλαμικής Ιστορίας, Τέχνης και Κουλτούρας, και αποτελεί στενό συνεργάτη του Τούρκου προέδρου Αμπντουλάχ Γκιουλ. Στην τελευταία επίσκεψη Μποσντάγ στη Θράκη δεν του επε­τράπη η είσοδος, γιατί στο διαβατήριό του το χωριό του Ραγάδα, που βρίσκεται στον ορεινό όγκο Ροδό­πης, αναφερόταν με τουρκική ονο­μασία.
Ο ψευτομουφτής Μετέ, ο οποίος όλο αυτό το διάστημα, με χρηματο­δότηση από το τουρκικό προξενείο, διδάσκει μέσω των χοτζάδων σε δεκάδες οικίες των μουσουλμάνων την αίρεση του Ισλάμ που έχει ασπαστεί η ηγεσία του κόμματος Ερντογάν. Το δίκτυο της κατήχησης του Κορανί­ου σε σπίτια μουσουλμάνων έχει πυ­κνώσει εντυπωσιακά τον τελευταίο καιρό και ουσιαστικά συνιστά μια πα­ράλληλη παραθρησκευτική και παραεκπαιδευτική δομή, που πολεμά τις επίσημες, οι οποίες τελούν υπό την εποπτεία του υπουργείου Παι­δείας, όπως είναι το Ιεροσπουδαστήριο Κομοτηνής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «κυριακάτικης δημοκρατίας», με­τά το τελευταίο ταξίδι Μποσντάγ στη Θράκη σημειώθηκαν δύο σημαντικές εξελίξεις:

1. Η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να χρηματοδοτήσει το παραδίκτυο του κρυφού Ισλάμ και γι΄ αυ­τόν τον σκοπό κάθε παιδί που εγκα­ταλείπει το αντίστοιχο σχολείο της ελληνικής Πολιτείας για να σπου­δάσει στο κρυφό σχολειό του παρα-Ισλάμ, που στήνει ο ψευτομουφτής Μετέ, επιδοτείται με 500 ευρώ μηνιαίως! Τα λεφτά αυτά στην Ελλά­δα του Μνημονίου φαίνονται πολ­λά, καθώς ισοδυναμούν με τον κατώ­τατο μισθό. Αν πληροφορηθεί κανείς ωστόσο ότι ο ετήσιος προϋπολογι­σμός του τουρκικού προξενείου στην περιοχή ανέρχεται σε 18.000.000 ευ­ρώ (έναντι του 1.000.000 με το οποίο χρηματοδοτείται από το υπουργείο Εξωτερικών η αρμόδια υπηρεσία Πο­λιτικών Υποθέσεων στην Ξάνθη), κα­ταλαβαίνει ότι για τους γείτονες στην παρούσα συγκυρία τα λεφτά αυτά, με τα οποία κάνουν εθνική μειονοτική πολιτική, είναι αστεία. Τα δίκτυα αυ­τά, που λειτουργούν ως πριβέ θρη­σκευτικά φροντιστήρια μέσα στις οικίες των μουσουλμάνων της Θράκης, ονομάζονται Κέντρα θρησκευτικού Προβληματισμού.

2. Η τουρκική κυβέρνηση με frontman τον επιχειρηματία Ομάρ Μπαμπά αγόρασε την προ­ηγούμενη εβδομάδα στην Ξάνθη, στο κέντρο της πόλης, ένα νέο κτί­ριο, το οποίο σχεδιάζει να λειτουργήσει ως οικοτροφείο, προκειμέ­νου να μεταφέρει εκεί από τον ορει­νό όγκο της περιοχής τα Πομακόπουλα, για να τα στεγάζει, να τους δίνει τροφή και να τα προσηλυτίζει στην αίρεση των «σουλεϊμαντζήδων». Φυσικά, όπως έγραφε ο μειονοτικός Τύπος την Πέμπτη που χαι­ρέτιζε την αγορά του κτιρίου, το ορφανοτροφείο θα λειτουργήσει χωρίς προηγουμένως να ζητήσει και να λάβει άδεια από την επίσημη ελλη­νική Πολιτεία.

Μετά τον Νταβούτογλου

Το ταξίδι αυτό του Τούρκου αντιπρό­εδρου έγινε σε συνέχεια της επίσκε­ψης του Αχμέτ Νταβούτογλου στη Θράκη την άνοιξη του 2011. Τότε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος αποκαλύπτει ανοιχτά στο βι­βλίο του «Στρατηγικό βάθος» ότι το Ισλάμ και η οθωμανική κληρονομιά θα είναι το όπλο που έχει στη φαρέτρα της η τουρκική εξωτερική πολι­τική για να διεισδύσει στα Βαλκάνια, είχε διαπιστώσει ότι το επίπεδο γνώ­σης της τουρκικής γλώσσας από τους νεαρούς μουσουλμανόπαιδες ήταν τραγικά χαμηλό.

Αυτό τον είχε κάνει έξαλλο, με συ­νέπεια να επιτιμήσει μουσουλμά­νους διευθυντές μειονοτικών σχο­λείων, που έσπευσαν τότε να του υποβάλουν τα σέβη τους οε σύσκε­ψη στο προξενείο.

Έδωσε, λοιπόν, εντολή στον τότε Τούρκο πρόξενο Σαρνίτς να αξιοποι­ήσει το γεγονός ότι η ελληνική Πολι­τεία σχεδίαζε συγχωνεύσεις σχολεί­ων και σε περίπτωση που κάποια μειονοτικά σχολεία καταργούνταν, τότε εκείνος είχε την εντολή να τα μισθώ­σει και να τα μετατρέψει σε Κέντρα θρησκευτικού Προβληματισμού, κατ΄ ουσίαν άμβωνες του Ισλάμ.

Επειδή όμως τα μειονοτικά σχολεία καλύπτονται από το καθεστώς της διεθνούς Συνθήκης της Λοζάν­νης εξαιρέθηκαν του νόμου Διαμα­ντοπούλου για τις συγχωνεύσεις, ενώ και ο Σαρνίτς, που έμπλεξε σε άλλες ιστορίες, μετατέθηκε στη Μογγολία. Το σχέδιο όμως για το κρυφό σχολειό του παρα-Ισλάμ δεν εγκαταλείφθη­κε, όπως φαίνεται από τις τελευταίες κινήσεις τους στην περιοχή.

Μανώλης Κοττάκης 
(ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-02/9/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger