Αρχική » » Καριέρα με στολή και σίγουρο μισθό

Καριέρα με στολή και σίγουρο μισθό


ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΝ 0Ι ΝΕΟΙ. 

Σίγουρο μισθό με... ασπίδα και κλομπ! Αυτό το σκεπτικό οδήγησε τους νέους να εισαχθούν κατά χι­λιάδες στις αστυνομικές σχολές, εκτοξεύοντας τις βάσεις κατά 2.243 μόρια! Παρακάμπτουν τις ζωηρές επαναστατικές απόψεις της ηλικίας τους και ποντάρουν στην επαγγελματική εξασφάλιση που προσφέρουν οι κλάδοι των ένστολων. 

Το γεγονός αυτό, άλλωστε, έπαιξε ...
καθοριστικό ρόλο και απέδειξε τη μεγάλη υπέρβαση που κάνει ένα μεγάλο τμήμα της νεολαίας, το οποίο μπορεί να συγκρούστηκε με τα ΜΑΤ στις μαθητικές πορείες, αλλά επέλεξε συνειδητά να περάσει στις τάξεις της αστυνομίας! Και όχι μόνο αυτό αλλά ξεπερνά και τη συναισθηματική φόρτιση που προκαλούν οι επεισοδιακές πορείες των πατεράδων τους που βγαίνουν στους δρόμους για να φωνάξουν κατά των μέτρων που επιβάλλουν η Μέρκελ και η τρόικα. Οι συνέπειες της κρίσης, με την ανεργία να σαρώνει τους νέους (άνω του 50%), δεν αφήνουν πλέ­ον περιθώρια για συναισθηματικές επιλογές. Η εύρεση εργασίας α­ποτελεί πρώτη και ιερή προτεραιότητα Άλλωστε, όπως φαίνεται α­πό την επεξεργασία των στοιχείων, οι υποψήφιοι που θα φορέσουν τα πηλήκια και τις στολές δεν ήταν μαθητές με κακές επιδόσεις. Α­ντιθέτως, θεωρούνται γερά μυαλά, με εφόδια, καθώς έχουν πτυχία ξένων γλωσσών και αξιόλογες επιδόσεις σε πολλά αθλήματα. 

Η έκρηξη της εγκληματικότητας δεν τους τρομάζει 

Οι αστυνομικές σχολές ήταν η πρώτη προτίμηση τους. Και όπως μας εξομολογήθηκε νεαρός που εισήχθη στις αστυνομικές σχολές, τόσο για τον ίδιο όσο και για πολλούς φίλους του η εικόνα της αστυνομίας σε σχέση με το παρελθόν έχει αλλάξει, και μάλιστα δεν τους τρομά­ζει το βαρύ έργο που έχει αναλάβει η αστυνομία, με την έκρηξη όλων των μορ­φών εγκληματικότητας. Δείχνουν να μην επηρεάζονται και από το φαινόμενο της νεο-τρομοκρατίας, με πρωταγωνιστές κάποιους συνομηλίκους τους, που συμμετέχουν σε τρομοκρατικές ομάδες: « Είναι εντυπωσιακή η εμφάνιση των μοτοσικλετιστών, κάνουν καλή δουλειά και όλοι μας έχουμε ανάγκη την ασφάλεια που μας προσφέρουν. Φοβόμαστε, όπως κάθε άνθρωπος, αλλά πιστεύουμε ότι μετά την εκπαίδευσή μας θα βλέπουμε διαφορετικά τις καταστάσεις. Οι νεα­ροί που συλλαμβάνονται ως τρομοκρά­τες επέλεξαν να περάσουν τη ζωή τους στη φυλακή», μας είπε ο νεοεισαχθείς. Και όταν κλήθηκε να σχολιάσει το παλιό σύνθημα που καυτηρίαζε τη στάση των ΜΑΤ αναφέροντας «τρεις κι εξήντα παίρνετε, τον κόσμο για να δέρνετε», φάνηκε ετοιμόλογος, απαντώντας ότι « υπάρχουν πολλές υπηρεσίες που μπορεί να υπηρετήσει κανείς: από το Εγκληματολογικό, το Ανθρωποκτονιών, μέχρι την Τροχαία». Παραδέχθηκε πάντως ότι η σίγουρη καριέρα στο Σώμα και ο μισθός, αν και κουτσουρεμένος, που παίρνουν οι αστυνομικοί ήταν το μεγαλύτερο κίνητρο για να κάνει αυτή την επιλογή. Και το μυστικό: «Οι γονείς μου, όπως και των περισσοτέρων φίλων μου, ουσιαστικά μας είπαν να στραφούμε προς τις αστυνομικές σχολές». 

Η στολή έχει... πέραση 

Υπήρξαν γενιές που μεγάλωσαν με το όνειρο να γίνουν δάσκαλοι και καθηγητές, αλλά οι δραστικές περικοπές των προσλήψεων έγιναν η αφορμή να αλλάξουν προτιμήσεις. Τα προηγούμενα χρόνια πολ­λοί μεγάλωναν με την ιδέα να γίνουν ποδοσφαιριστές, τρα­γουδιστές και παρουσιαστές. Η κρίση όμως έφερε τα πάνω κάτω και, όπως φάνηκε, αυτό που μετράει στις μέρες μας είναι η στολή! Σημαντική αύξηση των βάσεων είχαμε και στις στρατιωτικές σχολές, καθώς η καριέρα στις Ένοπλες Δυνάμεις προσφέρει εξίσου καλές προοπτικές εξασφάλισης, μο­νιμότητας και αποδοχών. Η Σχολή Ικάρων, για παράδειγμα, παρουσίασε άνοδο κατά 1.001 μόρια. Η Πολεμική Αερο­πορία άλλωστε προσφέρει το καλύτερο μείγμα για τους νέους, με υψηλότερες αμοιβές, καλύτερες μεταθέσεις και αξεπέραστο γόητρο. Αυτό βεβαί­ως δεν σημαίνει ότι υστερούν και οι υπόλοιποι κλάδοι, του Στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού, οι οποίοι επίσης προσφέρουν καλές αμοιβές και συνθήκες επαγγελματικής εξέλιξης. Συνολικά εισήχθησαν στα πανεπιστήμια, στις α­νώτατες εκκλησιαστικές ακαδημίες, στα ΤΕΙ, στις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές και στις ακαδημίες της Πυρο­σβεστικής και του Εμπορικού Ναυτικού 80.615, εκ των οποί­ων έκαναν χρήση των ειδικών κατηγοριών 15.412. Όπως έγινε γνωστό, οι εγγραφές των επιτυχόντων στα ΑΕΙ, ΤΕΙ, στις ανώτατες εκκλησιαστικές ακαδημίες και στην ΑΣΠΑΙΤΕ θα γίνουν από τις 11 μέχρι και τις 28 Σεπτεμβρίου. Τα δικαιολογητικά και η διαδικασία εγγρα­φής θα ανακοινωθούν κατά τις προσεχείς ημέρες με αναλυτι­κή εγκύκλιο. Η προθεσμία για τους επιτυχόντες στις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές, στη σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής, στις ακαδημίες Εμπορικού Ναυτι­κού, καθώς και στις ανώτερες σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Αγίου Νικο­λάου θα ορισθεί και θα ανακοι­νωθεί από τις ίδιες τις σχολές. 

Μαρία Καστρινάκη 
(ΚΑΡΦΙ-01/9/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger