▲Η Πολιτεία πρέπει να δημιουργήσει ομπρέλα προστασίας στη Μεσόγειο και όχι να αποψιλώνει τις 'Ένοπλες Δυνάμεις.
▲Όταν ο δικαιούχος του φυσικού πλούτου δεν είναι σε θέση να τον υπερασπιστεί, τότε γίνεται κατάρα και γυρίζει μπούμερανγκ.
Εβδομάδα σεισμικών δονήσεων στην Αθήνα μετά τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, ότι η Ελλάδα είναι μια νέα «Νορβηγία» στη Μεσόγειο και ότι τα αποθέματα υδρογονανθράκων στις νότιες ακτές της Κρήτης ξεπερνούν σε αξία το «χρέος» της Ελλάδας κατά πέντε και έξι φορές....
Παράλληλα με αυτό υπήρξε και π ελεγχόμενη από τη γερμανική κυβέρνηση έκθεση της Deutsche Bank, που ζηλόφθονα μειώνει δραστικά το ποσό των κερδών του ελληνικού κράτους σε μόλις 427 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή είναι σαν να λέει: παραχωρείστε μας τα κοιτάσματα και σας κάνουμε τη χάρη να σας ξεγράψουμε από το «τεφτέρι» μας...
Όλα αυτά θα μπορούσαν να ηχήσουν χαρμόσυνα στα αυτιά του κάθε Έλληνα, αν την ίδια στιγμή δεν συνέβαιναν καθοριστικής σημασίας γεγονότα στη Μεσόγειο και ειδικότερα στην αυλή μας. Ο πλούτος δημιουργεί ως γνωστόν φθόνο και επιθετικές διαθέσεις υφαρπαγής του. Όταν, μάλιστα, βρίσκεται σε υποθαλάσσια κοιτάσματα και ο δικαιούχος του δεν είναι σε θέση να τα υπερασπιστεί, τότε γίνεται κατάρα και γυρίζει μπούμερανγκ.
Η Ελλάδα, αυτήν τη στιγμή ευρισκόμενη στο χειρουργικό τραπέζι και υπό πλήρη απαγόρευση αυτόνομων κινήσεων, όχι μόνον δεν δύναται να δημιουργήσει μια στοιχειώδη ομπρέλα αεροναυτικής προστασίας των εν λόγω θαλάσσιων περιοχών, αλλά δέχεται, χωρίς ουσιαστική αντίδραση, ακόμη και την παραβίαση των χωρικών της υδάτων λίγο έξω από το Σούνιο. Την ίδιο στιγμή που ο Αλβανός «Σκορδόμπεης» κοιτάει λαίμαργα κατά Πρέβεζα μεριά και οι υπόλοιποι Βαλκάνιοι ηγετίσκοι περιμένουν την κατάρρευση της Ελλάδος για να πάρουν μέρος στη διανομή των ιματίων της, η άρχουσα τάξη των Αθηνών-γερμανοκρατούμενη και κάτω από την απειλή των περίφημων «κατάστιχων» Χριστοφοράκου και άλλων «λιστών— αρνείται πεισματικά να αντιληφθεί την τραγική κατάσταση που βρίσκεται η Χώρα μας και ασχημονεί είτε γαντζωμένη στα βουλευτικά της έδρανα είτε θησαυρίζοντας στα εν Ελλάδι μεταπρατικά «υποκαταστήματα» των διεθνών τοκογλύφων.
Η όλη κατάσταση επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο, λόγω της συνεχούς υποχώρησης του Έλληνα υπουργού Οικονομικών στις απαιτήσεις των Τροϊκανών, σε ό,τι αφορά τη μείωση των στρατιωτικών δαπανών, σε σημείο που τομείς όπως το Ναυτικό και π Αεροπορία να καθίστανται ευάλωτοι και ανέτοιμοι σε έναν εχθρικό αιφνιδιασμό.
Η Ελλάδα μια χώρα ναυτική, μια χώρα θαλασσινή, δεν επιτρέπεται να συμπαρατάσσεται αποκλειστικά με Δυνάμεις της Κεντρικής Ευρώπης, οι οποίες στην παρούσα συγκυρία αυτό που επιδιώκουν είναι, μέσω αυτης, να αποκομίσουν οφέλη οπό τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων της Ανατολικής Μεσογείου. Η χώρα μας θα πρέπει άμεσα να καλέσει κοντά της τους παραδοσιακούς της Συμμάχους, που είναι χώρες ναυτικές και διαθέτουν εκτός της ναυτοσύνης τους και όλα εκείνα τα μέσα για τον εντοπισμό και την ανόρυξη των πλουσίων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων που βρίσκονται σης ελληνικές υποθαλάσσιες περιοχές.
Ενίσχυση στόλου
Ο άξονος Ελλάδος-Κύπρου-Ισραήλ-ΗΠΑ-Ιταλίας-Μ. Βρετανίας θα πρέπει να ενδυναμωθεί άμεσα. Η προσφορά των ΗΠΑ σε στρατιωτικό υλικό να γίνει αποδεκτή και το ελληνικό Ναυτικό να ξαναγίνει αφεντικό στα γνωστά του λημέρια. Πράξεις, όπως η επιθυμία ορισμένων να-πωλήσουν- δυο ελληνικά υποβρύχια, καθώς και η επικείμενη «λοβοτομή» του τομέα παραγωγής και συντήρησης πολεμικού υλικού και οπλικών συστημάτων αποτελούν πράξη επιλήσμονα του όρκου που έδωσαν οι φύλακες της εθνικής μας ανεξαρτησίας. Απεναντίας, θα πρέπει να πειστούν οι Σύμμαχοι μας να μας βοηθήσουν όχι μόνον στην ενεργοποίηση του Στόλου μας, αλλά και στην απόκτηση έξι (6) τουλάχιστον νέων υποβρυχίων με υπερσύγχρονο εξοπλισμό. Παράλληλα με αυτά, θα πρέπει άμεσα να επικαιροποιηθούν όλοι οι στρατηγικοί μας σχεδιασμοί που αφορούν στους τομείς Κρήτης - Κέρκυρας - Ρόδου σε συνεργασία με τις Συμμαχικές Δυνάμεις της περιοχής την Κύπρο και το Ισραήλ.
Ειδικότερα, ο τομέας Γαύδου- Τυμπακίου Κρήτης θα πρέπει να είναι σε πλήρη ετοιμότητα υποδοχής μεγάλης κλίμακας αεροναυτικής προστατευτικής ομπρέλας παρόμοιας με εκείνη του «Σιδερένιου Θόλου» στο Ισραήλ, ικανής να στηρίξει ως άλλη Σαλαμίνα την εθνική μας προσπάθεια σης θαλάσσιες αυτές περιοχές.
Του Δρος ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΡΑ
Καθηγητή- ιστορικού
(Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ-13/12/2012)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.