Έτσι διαφυλάσσεται η εθνική ομοψυχία, έτσι προετοιμάζονται τα έθνη για τα δύσκολα.
Αν βρεθείτε στην Αγγλία τον Νοέμβριο, θα δείτε όλους τους Άγγλους -άνδρες και γυναίκες- να φορούν στο πέτο τους μια πλαστική παπαρούνα. Τι σημαίνει αυτό το λουλούδι; Στις 11 Νοεμβρίου τιμάται η επέτειος της λήξης του Α' Παγκοσμίου Πολέμου το 1918. Αποκαλείται «Ημέρα της μνήμης» (Remembrance Day), επειδή οι πολίτες αποτίουν φόρο τιμής στους στρατιώτες και τους πολίτες που θυσιάστηκαν για την πατρίδα τους στους δύο Παγκοσμίους Πολέμους.
Η ίδια ημέρα εορτάζεται και σε άλλες χώρες (Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Καναδάς, Νότια Αφρική, Μάλτα,... Γαλλία κ.λπ.) από το 1919 και μετά. Σύμβολο της ημέρας είναι η παπαρούνα (poppy), γιατί παπαρούνες φύτρωσαν στα πεδία της μάχης στη Φλαμανδία μετά το τέλος του Α" Παγκοσμίου Πολέμου. Μία εβδομάδα πριν από τις 11 Νοεμβρίου όποιος ενδιαφέρεται να συμμετέχει μπορεί να αγοράσει με ένα συμβολικό ποσό μια χάρτινη παπαρούνα από πλανόδιους πωλητές. Την παπαρούνα αυτή τη φορούν με περηφάνια καρφιτσωμένη σε σακάκια, καπέλα και τσάντες. Τα χρήματα που συγκεντρώνονται δίνονται σε υπερήλικες επιζώντες στρατιώτες, απομάχους των δύο πολέμων.
Αυτά κάνουν οι λαοί που σέβονται την ιστορία τους και τιμούν τους νεκρούς τους. Θα μου πείτε «τι σου ήρθε τώρα με την παπαρούνα;». Μου ήρθε, αγαπητοί, διότι εδώ, στη χώρα που είναι η μόνη που αντιστάθηκε με επιτυχία και κράτησε καθηλωμένες τις δυνάμεις του Άξονος, έχουμε μια κυβέρνηση, τα περισσότερα μέλη της οποίας έχουν κατά καιρούς ταχθεί κατά των παρελάσεων στις εθνικές επετείους, δυσφόρησαν όταν οι ΟΥΚάδες τραγούδησαν τα συνθήματα για την Αγια-Σοφιά, αμφισβητούν τη Γενοκτονία των Ποντίων και σιγοντάρουν (Σία κι αράξαμε) τις τουρκικές θέσεις! Άσε που ένα σωρό από δαύτους έχει ταχθεί υπέρ της χρήσεως του όρου «Μακεδονία» από τους Σκοπιανούς ή μιλούν για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη!
Στην Αγγλία, λοιπόν, βλέπεις παιδάκια στον δρόμο να φορούν την παπαρούνα τους περήφανα, να καταθέτουν στεφάνια στο Ηρώο των Πολέμων στο Χάιντ Παρκ και τους, γέρους πια, πολεμιστές να καμαρώνουν, φορώντας τις στολές και τα παράσημά τους. Έτσι διατηρούνται οι μνήμες, έτσι διαφυλάσσεται η εθνική ομοψυχία, έτσι προετοιμάζονται τα έθνη για τα δύσκολα. Όχι με ντεμέκ «νταήδες» και «ψευτόμαγκες» στις πλατείες, με δήθεν κόμματα και σχήματα που στόχο έχουν μόνο να «τσεπώσουν» την κρατική οικονομική ενίσχυση, με πατριδοκάπηλους και σαχλαμαράκηδες. Δεν θα τους περάσει, όμως...
(H AKΙΣ-akis@cdimokratianews.gr)
(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-09/11/2015)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.