Αρχική » » Ο αντι-κομμουνισμός είναι προσόν ανέλιξης στο στρατό.(ΡΕ ΠΩΣ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ)

Ο αντι-κομμουνισμός είναι προσόν ανέλιξης στο στρατό.(ΡΕ ΠΩΣ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ)


✓ Ο Κων. Γκατζογιάννης παραδίδει στον Παναγιώτη Φαραντάτο (δεξιά). 
✓ Προήχθη σε υποστράτηγο ο Παναγιώτης Φαραντάτος που, ως νεαρός εύελπις, έστειλε στο νοσοκομείο συνάδελφο του επειδή δεν φώναξε «Κάτω ο κομμουνισμός!». Ανάλογα εύσημα έχουν λάβει ο αδελφός και ο γιος του, επίσης στρατιωτικοί και ακροδεξιοί. 
✓ «Είμαστε άνθρωποι από ανοξείδωτο ατσάλι… Ένα απλό φτέρνισμά μας είναι ικανό να στείλει στο νοσοκομείο με βαριάς μορφής πνευμονία τους καχεκτικούς δημοσιογράφους» έλεγε ο αδελφός του Π. Φαραντάτου. 

Του Κώστα Ζαφειρόπουλου 

Στο γενικότερο κλίμα αντι-κομμουνισμού που καλ­λιεργεί η κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες, υιοθε­τώντας την ακροδεξιά ατζέντα της Χ.Α., από τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας («σιχαίνομαι τους κομμουνιστές») έως τη ρατσιστική τροπολογία στον (αντι) μεταναστευτικό κώδικα έρχεται πλέον να προστεθεί έμπρακτα ο αντι-κομμουνισμός και ως κριτή­ριο καριέρας στο στράτευμα. Σε αυτό το πλαίσιο, καμία έκπληξη δεν προκαλεί η προαγωγή του νέου διοικητή της XII Μ/Κ ΜΠ «ΕΒΡΟΥ», Παναγιώτη Φαραντάτου, σε υποστράτηγο. 

Με κάθε επισημότητα πραγ­ματοποιήθηκε το πρωί της Δευ­τέρας 24 Μαρτίου στο Στρα­τόπεδο «ΠΑΤΣΟΥΚΑ»... στην Αλεξανδρούπολη η τελετή παρά­δοσης - παραλαβής Διοικήσεως από τον Κων/νο Γκατζογιάννη στον Παναγιώτη Φαραντάτο, σε μια είδηση που πέρασε στα ψιλά ενόψει της (πανάκριβης) στρατιωτικής παρέλασης ανύψωσης του εθνικού φρονήματος. Ποιος είναι όμως ο Π. Φαραντάτος; Κατ' αρχάς πρόκειται για αρι­στούχο στη Σχολή Ευελπίδων στρατιωτικό, του οποίου τη στρατιωτική δεινότητα ουδείς αμφισβητεί. 

Ακροδεξιά υστερία 

Πρόκειται όμως για τον άν­θρωπο που στις 28 Οκτωβρίου 1982, ως νεαρός εύελπις τότε και αρχηγός της τάξης των τελειοφοίτων της Σχολής Ευελπίδων, σε μια έξαρση ακροδεξιάς υστε­ρίας, είχε διατάξει συνάδελφο του να γονατίσει και να φωνάξει «Κάτω ο κομμουνισμός» εξαι­τίας μιας πληροφορίας-καρφώματος ότι συμμετείχε σε συγκέ­ντρωση του KKE. Ο πρωτοετής εύελπις με καταγωγή από το Κιλκίς, Γ. Παπαϊορδανίδης, είχε το κουράγιο να αρνηθεί και οι τραμπούκοι εθνικόφρονες συμ­μαθητές του Π. Φαραντάτου, με επικεφαλής τον ίδιον, τον έστει­λαν στο νοσοκομείο. 

Η υπόθεση προκάλεσε πολιτικό ζήτημα, με τον τότε αρχηγό της Ν.Δ. Ευάγγελο Αβέρωφ να κατηγορεί την κυβέρνηση του Α. Παπανδρέου ότι «υπέχει ευ­θύνες για την ανοχή την οποία επιδεικνύει στις προσπάθειες του KKE να αλώσει τις ένοπλες δυνάμεις» και τον φιλοκυβερ­νητικό Τύπο να καταγγέλλει σε όλους τους τόνους τη «νέα ΕΣΑ». Όμως, το πειθαρχικό της Ευελπί­δων θεώρησε ότι δεν συνέτρεχε κανένας λόγος αποβολής των 9 βασανιστών, ο Π. Φαραντάτος τιμωρήθηκε με 40 μέρες φυλακή κι οι άλλοι 8-30 ημέρες. 

Εντύπωση προκαλεί ότι το επάγγελμα του ανώτατου στρατιωτικού αποτελεί παράδοση για την οικογένεια Φαραντάτου, τα μέλη της οποίας διέπρε­ψαν στις Ένοπλες Δυνάμεις και όχι μόνο. Ήταν 17 Νοεμβρίου 2011, όταν εφιαλτικές μνήμες ξύπνησε η υπόθεση του ευέλπιδος Χρήστου Φαραντάτου, γιου τού τότε ταξίαρχου Π. Φαρα­ντάτου, ο οποίος, ως αρχηγός των σπουδαστών της Σχολής Ευελπίδων, κατά τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου διέταξε τους συναδέλφους του να τραγουδήσουν τον ύμνο της απριλιανής Χούντας, αφού προ­ηγουμένως απομάκρυνε όλους τους αλλοδαπούς σπουδαστές, συμπεριλαμβανομένων και των Κυπρίων. «Σταγονίδια από σόι» έγραφαν οι εφημερίδες τις επό­μενες μέρες. 

Την απάντηση στους «κιτρινιστές» δημοσιογράφους είχε δώσει ο απόστρατος συνταγ­ματάρχης Τάσος Φαραντάτος, θιασώτης και αυτός χουντικών ιδεών, αδελφός του Παναγιώτη και θείος του Χρήστου: «Είμαστε άνθρωποι από ανοξείδωτο ατσά­λι και μάλιστα προηγμένης τε­χνολογίας. Συνιστώ στους καχε­κτικούς δημοσιογράφους να μη μας πλησιάσουν ποτέ γιατί ένα απλό φτέρνισμα μας είναι ικανό να τους στείλει στο νοσοκομείο με βαριάς μορφής πνευμονία». Ο απόστρατος Τάσος Φαραντά­τος είναι μέλος του Δ.Σ. της ΑΚΙΣ (Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών), η οποία υποστήριξε πρό­σφατη ανακοίνωση της Κοινότη­τας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων περί «παραιτήσεως της κυβέρνη­σης και συγκρότησης κυβέρνη­σης με εγγυητή τον Στρατό». Η σάγκα των Φαραντάτων επανήλ­θε στο προσκήνιο φέτος με την υποψηφιότητα του φιλοχουντικού παππού Χρήστου Φαραντά­του για τη θέση του προέδρου της ΕΑΑΣ (Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού). 

Δράση ναζιστών 

Την ώρα που ο αντι-κομμουνισμός και η οικογενειοκρατία επιβραβεύονται στις ένοπλες δυνάμεις, πληθαίνουν καθημε­ρινά οι καταγγελίες στο Δίκτυο Σπάρτακος για τη δράση ναζι­στών ΕΠ.ΟΠ. και χαμηλόβαθμων αξιωματικών στις Ένοπλες Δυνάμεις, που απολαμβάνουν την κάλυψη των επίσημων στρα­τιωτικών αρχών. 

Των συγκεκριμένων καταγγε­λιών είχαν προηγηθεί οι κρίσεις των αρχηγών των Επιτελείων. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ΚΥΣΕΑ αποστράτευσε τιμωρητικά τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχο Δημήτρη Παντιά, που ουσιαστικά ζήτησε συγγνώμη για το Φαρμακονήσι, ενώ ταυτόχρονα καταγράφηκε αύξηση 45% στους ταξίαρχους, ασχέτως εάν αυτή η ενέργεια (αύξηση υψηλόβαθμων αξιωμα­τούχων) σε περίοδο λιτότητας προκαλεί τον ελληνικό λαό. 

Εξάλλου, ο υπουργός Εθνι­κής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος, σε πρόσφατη συνάντηση του με τον πρόεδρο της ΠΣΕΕΔ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εφέδρων Ενό­πλων Δυνάμεων), έφεδρο ταγμα­τάρχη Αλ Κοντό, υποσχέθηκε ότι θα ανακηρύξει πολύ σύντομα το 2014 «Έτος Εφέδρων». 

(Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ-26/03/2014) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger