Αρχική » » Κοιτάτε ποιος μιλάει

Κοιτάτε ποιος μιλάει


• Διάβασα αποσπά­σματα του βιβλίου του πρώην πρωθυπουργού κ. Κων. Σημίτη («ΔΡΟ­ΜΟΙ ΖΩΗΣ»). Το βρήκα ένα θαυμάσιο ευθυμο­γράφημα.

• Τι λέει ο άνθρωπος...

Κατ' αρχάς, δεν υπάρχει στοιχειώδης αυ­τοκριτική. Όλα ήταν κα­λώς γινόμενα. Ούτε Ίμια, ούτε κομπίνες χρηματι­στηρίου, ούτε σκάνδαλα Ολυμπιακών Αγώνων, εξοπλισμών, Κτηματολο­γίου κ.λπ. Αυτά δεν συνέβησαν για τον κ. Σημί­τη ή συνέβησαν και δεν τα αντιλήφθηκε. 

Εντόπισα τρία σημεί­α, όπου γράφει: «Δημιουργήθηκε περί τον Ανδρέα ένας κύκλος αδιαφανής, ασύδοτος, που καθόρισε σε μεγάλο βαθμό τις αποφάσεις»... Μόνο που ακολούθησε ο δικός του κύκλος, που ήταν χειρότερος. 

Αναθεματίζει τη δια­φθορά, η οποία, όπως γράφει, δεν σχετίζεται με τον νεοφιλελευθερισμό (δηλαδή αυτόν) αλλά με την έλλειψη γνώσης ή καλλιέργειας. Η διαφθο­ρά, λέει, διευκολύνεται από χαμηλό επίπεδο γνώσεων και ικανοτήτων των κρατικών υπευθύ­νων.. Δεν είχε πάρει χαμπάρι ότι οι τότε κρατικοί υπεύθυνοι γνώριζαν κα­λά, ήταν άσοι σε όλες τις μεθόδους αρπαγής του λαϊκού χρήματος. Μετρ στο παγκόσμιο στερέω­μα των λωποδυτών. Ας μην πω ονόματα. 

Γράφει (για το 1993): «Τη Δευτέρα 11 Οκτω­βρίου, το μεσημέρι, με επισκέφθηκε αιφνιδιαστι­κά ο διευθυντής μεγάλης εφημερίδας. Είχε αναλάβει, όπως είπε, έπειτα από παράκληση του Αν­δρέα και της κυρίας Λιάνη, να τους βοηθήσει στη συγκρότηση της κυβέρ­νησης. Ήθελε να πληροφορηθεί αν ήμουν σύμ­φωνος να αναλάβω το Υπουργείο Βιομηχανίας». Ο κ. Σημίτης, παρόλο που η διαδικασία του προκάλεσε εμετό, ανέλαβε ασμένως το υπουργείο. 

Για το τελευταίο θα δώσω τον λόγο στον κ. Θ. Τσουκάτο, το alter ego του κ. Σημίτη. Δη­λώνει (περιοδικό «CRASH», Μάρτιος 2011) ότι ο Σημίτης ήταν φοβικός, στρου­θοκάμηλος. Επηρεαζό­ταν από τα τηλεφωνή­ματα των βαρόνων, των καναλαρχών, από τα δημοσιεύματα... Κακό αντίγραφο του Ανδρέα ήταν... 

(ΤΟ ΠΑΡΟΝ – 29/11/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger