Αρχική » » Συνδικαλιστικό «στραγγαλισμό» καταγγέλλουν στρατιωτικοί

Συνδικαλιστικό «στραγγαλισμό» καταγγέλλουν στρατιωτικοί


Ως απόπειρα φίμωσης και εν­δεχομένως και «στραγγαλι­σμού» της «συνδικαλιστικής»- διεκδικητικής φωνής που έχει αρχίσει να αναπτύσσεται στο στράτευμα εκτιμάται από στρατιωτικούς και πολιτικούς κύκλους η κλήση σε απολογία από το ΓΕΕΘΑ της ηγεσίας του «Συνδέσμου Υποστήριξης και Συνεργασί­ας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων» (ΣΥΣΜΕΔ) για «αυθάδεια» και πρόκληση αναστάτωσης με τη διασπορά ψευδών πληροφοριών... 

Αφορμή για τη διαφαινόμενη σύγκρου­ση ήταν μια επιστολή του ΣΥΣΜΕΔ προς τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ -που δημοσιοποιήθηκε- με την οποία ζητούσαν να πληροφορηθούν αν αληθεύουν οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων ετοιμάζει εισήγηση για αύξη­ση του πραγματικού χρόνου υπηρεσίας σε 40 χρόνια, κατάρτιση νέου μισθολογίου των στρατιωτικών με κατάργηση των μισθολο­γικών προαγωγών και πληρωμή βασικού μι­σθού στον φέροντα βαθμό και κατάργηση της μονιμότητας των υπαξιωματικών με πε­ριοδική κρίση τους (ανά 5ετία). 

ΤΙΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ» αυτές διέψευσε αρ­γότερα το ΓΕΕΘΑ με μηνύματα του αρχηγού του στρατηγού Κωσταράκου στο twitter, τα οποία διαδόθηκαν αστραπιαία στο Διαδίκτυο. Χθες, οι επικεφαλής του ΣΥΣΜΕΔ στρατιωτικοί Αν Τσουκαράκης και Αν. Τσάκαλος, πρόεδρος και γενικός γραμματέας του ΣΥΣΜΕΔ αντιστοίχως, έστειλαν τις απο­λογίες τους προς τον Α/ΓΕΕΘΑ, με τις οποίες αρνούνται τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας σημείο προς σημείο ότι η επιστολή τους ήταν δικαιολογημένη, διότι από τις πληροφορίες υπήρχε δυσφορία στο προσωπικό, ότι έχει το προσήκον ύφος, δεν φανερώνει καμία αυ­θάδεια, ούτε προσβάλλει την πειθαρχία και την υπηρεσιακή τάξη στον στρατό. 

Η εξέλιξη αυτή, πέραν του πειθαρχικού μέ­ρους, έχει ευρύτερες διαστάσεις, καθώς η κίνηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ δεν μπορεί να μην είναι σε συνεννόηση με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο. Και φαίνεται να δείχνει τον δρόμο ότι το υπουργείο Άμυνας ενδεχομένως να κινηθεί και σε επίπεδο περιορισμού ή αμφισβήτησης του δικαιώ­ματος έκφρασης των στρατιωτικών μέσα από νομοθετική πρωτοβουλία. 

«Η τρικομματική κυβέρνηση φαίνεται ότι σε κατάσταση πανικού προσπαθεί με «σιδε­ρένια πυγμή» να καταστείλει οποιαδήποτε φωνή αντίστασης και διεκδίκησης που στρέ­φεται εναντίον της καταστροφικής πολιτι­κής της από τους εργαζομένους της χώρας» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του για το θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία καταδικάζει τις ενέρ­γειες της ηγεσίας. 

Γ.ΔΗΜ. 
(Εφ. 6 ΗΜΕΡΕΣ-01/2/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger