Κύριε διευθυντά
Η είδηση είναι φρέσκια: «Η ελληνική ιθαγένεια και όχι η ελληνική καταγωγή αποτελεί προϋπόθεση για την είσοδο στις στρατιωτικές σχολές». Αυτά αποφάνθηκε με απόφασή της η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Διερωτάται ο πολίτης: Οι δικαστές που πλειοψήφησαν πού κατοικούν; Δεν είναι Έλληνες «ελληνικής καταγωγής»;... Δεν βιώνουν τις συνθήκες υπό τιε οποίες η χώρα αυτή πορεύεται και επιβιώνει εκατοντάδες χρόνια στην εσχατιά της Ευρώπης μόνη και αντιμέτωπη με «ευγενείς γείτονες», οι οποίοι επί ημερησίας βάσεως αμφισβητούν την ύπαρξη και ακεραιότητα περιοχών μας; Δεν έχουν ακούσει ότι είμαστε «έθνος ανάδελφον» και όχι πολυσυλλεκτικό, που τα τελευταία χρόνια κατακλύζεται από μυριάδες αλλοδαπών πάσης φυλής και καταγωγής λόγω της γεωγραφικής του θέσεως.
Ένα παράδειγμα για να γίνει αντιληπτό το θέμα είναι: Αν οι Ισραηλινοί, που έχουν επί δεκαετίες τα προβλήματά τους με τους γείτονες, εθέσπιζαν νόμο για την είσοδο και εκπαίδευση σε στρατιωτικές σχολές τους Ισραηλινών υπηκόων αλλοδαπής καταγωγής, θα ένιωθαν ασφαλείς; Παρήγορο είναι ότι δύο μειοψηφίσαντες σύμβουλοι τόλμησαν να εκφράσουν την άποψη ότι έχουν δικαίωμα να γίνονται δεκτοί στις παραγωγικές σχολές των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων μόνον άτομα με ελληνική ιθαγένεια και ελληνική καταγωγή, διότι αυτές οι στρατιωτικές σχολές αποτελούν τον βασικό θεσμό που διαφυλάσσει την εθνική ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα της χώρας, ιδίως σε περιόδους κρίσεων, διότι τα στελέχη αυτά πρέπει να διαθέτουν πέραν των άλλων υψηλό ηθικό και συνοχή.
Καταλήγοντας: οι κύριοι σύμβουλοι δεν θα περνούσαν πειθαρχικό ως ρατσιστές εάν στην επίκλησή τους του άρθρου 4 του Συντάγματος, που εγγυάται την ίση πρόσβαση όλων των Ελλήνων στις δημόσιες λειτουργίες, υιοθετούσαν αυτολεξεί την άποψη των μειοψηφισάντων συναδέλφων τους, ρητά διατυπώνοντας ότι οι Έλληνες υπήκοοι αλλοδαπής καταγωγής θα απολαμβάνουν πάντα τα υπόλοιπα δικαιώματά τους και προνόμια που απορρέουν από την υπηκοότητα πλην της ευχέρειας να εισάγονται στις στρατιωτικές σχολές, στελεχώνοντας εν συνεχεία τις ένοπλες δυνάμεις.
ΜΑΡΚΟΣ Γ. ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ
(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ-12/11/2014)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.