Αρχική » » ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 27 Ιουν 2015

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 27 Ιουν 2015


Δύο νέα Σκάφη Ανορθοδόξου Πολέμου (ΣΑΠ) εντάσ­σονται την προσεχή Δευτέρα 29 Ιουνίου στη δύναμη της Διοίκη­σης Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού στη δι­άρκεια ειδικής τελετής που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστά­σεις της στον Σκαραμαγκά. Τα σκάφη είναι το ΣΑΠ «ΩΚΥΑΛΟΣ», που σχεδιάστηκε από το ΠΝ και κατασκευάστηκε από ελληνική εταιρεία, καθώς και το «ΣΑΠ-12», που πρόκειται για... δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών προς το Πολεμικό Ναυτικό μας και τη ΔΥΚ. Υπάρχει διακλαδική απαίτηση του ΓΕΕΘΑ για ένα κοι­νό σκάφος ειδικών επιχειρήσεων που θα καλύψει τις ανάγκες τόσο του ΠΝ, όσο και του Στρατού Ξηράς, αλλά και του Λιμενικού Σώ­ματος και περνά μέσα από τέτοια σκάφη ελληνικής σχεδίασης και κατασκευής. 

Η τελετή των εγκαινίων δύο νέων, σύγχρονων, υποστέγων συντήρησης αεροσκαφών και ελικοπτέρων πραγματοποιήθηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Αλε­ξάνδρειας Ημαθίας της Αεροπορί­ας Στρατού, παρουσία του Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγου Βασίλειου Τελλίδη. Τα δύο υπόστεγα αποτελούν προσφορά στον ΣΞ του δικηγόρου Χρήστου Μανέα και είναι μία από τις πολλές δωρεές του ιδίου και της αειμνήστου συζύγου του Κλειούς Φωλέα. Ο κ. Μανέας, μαζί με τους συνεργάτες του, σχεδίασε, χρηματοδότησε και κατασκεύ­ασε εξ ολοκλήρου ένα τέτοιο έρ­γο, χωρίς το παραμικρό κόστος για τον Στρατό και το ελληνικό Δημόσιο. 

Τα ξίφη στους νέους Ανθυπολοχαγούς του ΕΣ της τάξεως του 2015, επέδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκοπής Παυλόπουλος στις εγκαταστάσεις της ΣΣΕ στη Βάρη Αττικής. Αποφοίτη­σαν 224 Ανθυπολοχαγοί από τους οποίους οι 199 είναι Έλληνες, 17 Κύπριοι και οι υπόλοιποι 8 αλλο­δαποί (3 Αλβανοί, 2 Αρμένιοι και από ένας Λίβυος, Μολδαβός και Σύρος). 

Επίσημη επίσκεψη στη Βουλ­γαρία πραγματοποίησε ο A/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης, ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση του Βούλγα­ρου ομολόγου του. Στη διάρκειά της ο Έλληνας Αρχηγός συναντή­θηκε με τον Αρχηγό Αμύνης (αντίστοιχος του δικού μας Α/ΓΕΕΘΑ) και τον ομόλογό του Διοικη­τή των Χερσαίων Δυνάμεων της χώρας. Με τον τελευταίο συζήτη­σαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέρο­ντος για την προώθηση της στρα­τιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, ιδιαίτερα για θέματα εκπαίδευσης του προσωπικού, ενώ παρακολούθησε και άσκηση πιστοποίησης τακτικού συγκρο­τήματος στο πεδίο ασκήσεων του Νόβο Σέλο. 

(ΚΑΡΦΙ-27/06/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger