■ Η Ελληνική δικαιοσύνη ανοίγει τον κύκλο των ερευνών μετά την ταυτόχρονη διαρροή των 190 εκατ. ευρώ από τα μυστικά κονδύλια την περίοδο που βουλευτές- καταδρομείς έφεραν το ΔΝΤ και εξαφανίστηκαν.
■ Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Α» στο στόχαστρό της Ελληνικής δικαιοσύνης είναι και κάποια δάνεια που δόθηκαν σε πολιτικούς.
■ Πρόεδρος Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα: Σας κάνουν ότι και σε εμάς -Έδιναν μίζες σε πολιτικούς και μετά ερχόταν το ΔΝΤ.
Η συγκλονιστική αποκάλυψη του προέδρου του Ισημερινού Ραφαέλ Κορρέα πως η Ελλάδα βιώνει σήμερα όσα βίωνε η χώρα του και άλλες χώρες την δεκαετία του 80', όταν οι τραπεζίτες και το ΔΝΤ πήγαιναν με βαλίτσες και διέφθειραν τις δικτατορίες των χωρών της Λατινικής Αμερικής, έρχεται να επιβεβαιώσει ΑΠΟΛΥΤΑ το ρεπορτάζ της ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ, για την διαρροή των μυστικών κονδυλίων ύψους 190 εκατ. ευρώ την περίοδο που υπογράφηκε το 1ο μνημόνιο και έφερε την ολική καταστροφή.
Υπενθυμίζουμε πως την συγκεκριμένη περίοδο γύρω στα 190 εκατ. ευρώ από τα μυστικά κονδύλια των ...υπουργείων Εξωτερικών, Άμυνας, Δημοσίας Τάξης και Ναυτιλίας, έκαναν φτερά κάτω από εντελώς αδιευκρίνιστες συνθήκες, μέχρι και σήμερα. Γράφαμε την Κυριακή πως η κυβέρνηση έχει χρέος να ψάξει να βρει ΑΜΕΣΑ που πήγαν αυτά τα χρήματα και για ποιούς λόγους. Να βρει και να δώσει στο φως της δημοσιότητας, όλες τις διαδρομές του μαύρου χρήματος των μυστικών κονδυλίων, ειδικά του ΥΠΕΞ, αλλά και των Υπουργείων Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας, που διαχειρίζονταν επίσης εκείνη την περίοδο κρυφά κονδύλια. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Α» η Ελληνική δικαιοσύνη ανοίγει τον κύκλο των ερευνών και πολύ σύντομα θα υπάρξουν συγκλονιστικές αποκαλύψεις που θα συνταράξουν το πανελλήνιο.
Είναι συγκλονιστικό το γεγονός πως από τους 173 βουλευτές που ψήφισαν ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ και κατέστρεψαν την χώρα, στις 6 Μαΐου του 2010, σήμερα ΔΕΝ είναι βουλευτές πάνω από 10!!!
Όλοι οι άλλοι έχουν ολοκληρώσει πρόωρα την πολιτική τους «καριέρα»... Οι περισσότεροι απ' αυτούς εντελώς άδοξα, θα γράφαμε χαρακτηριστικά πως με μια καταδρομικό βουλευτική παρουσία 173 «πολιτικοί» ψήφισαν το πρώτο μνημόνιο και εξαφανίστηκαν από την πολιτική ζωή του τόπου!!! Που βρίσκονται σήμερα οι περισσότεροι απ' αυτούς; Εξαφανισμένοι εντελώς...
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Α» στο στόχαστρο της Ελληνικής δικαιοσύνης είναι και κάποια δάνεια που δόθηκαν σε πολιτικούς, ορισμένα εκ των οποίων, ιλιγγιώδη και σχεδόν άτοκα, από το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Θα πρέπει να σημειώσουμε πως οι αναλήψεις των υπέρογκων ποσών από τις μυστικές δαπάνες έγιναν πολύ κοντά σε ημερομηνίες ιδιαίτερα κρίσιμες από την περίοδο που η Ελλάδα εισήλθε στο μάτι του οικονομικού κυκλώνα και στο ΔΝΤ.
Ένα εξαιρετικό έργο από το θέατρο του παραλόγου, με λίγη εσάνς από αστυνομική λογοτεχνία διαδραματίστηκε την θλιβερή περίοδο που οι 173 βουλευτές ψήφιζαν το 1ο καταστροφικό μνημόνιο για την χώρα.
Κι ενώ κυβέρνηση και τρόικα εναγκαλίζονταν στο τάνγκο του δημοσιονομικού θανάτου της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών, ενώ οι δαπάνες μειώνονταν σε τομείς κομβικούς για την κοινωνική συνοχή, η υπόθεση με τα μυστικά κονδύλια των υπουργείων Εξωτερικών, Άμυνας, Δημόσιας Τάξης και Ναυτιλίας εξακολουθεί να προκαλεί ερωτήματα.
Σύμφωνα με την έρευνα της «Α» επί κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος τυγχάνει και έχει διατελέσει επί σειρά ετών υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Σημίτη και να έχει τοποθετήσει τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκε στο ΥΠΕΞ σε νευραλγικές θέσεις, δαπανήθηκαν σε μυστικά κονδύλια 190 εκατ. ευρώ την ώρα που η χώρα βούλιαζε στη δίνη της χρεοκοπίας.
Συνέντευξη στο euronews παραχώρησε ο πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα, στο περιθώριο της Συνοδού Κορυφής της ΕΕ με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής, στην οποία αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στο ελληνικό ζήτημα.
Ο Ισημερινός είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στη Λατινική Αμερική και προσελκύει επενδυτές από όλο τον κόσμο.
Το 2014, η "οικονομία χωρίς πετρέλαιο" του Ισημερινού πέτυχε ρυθμούς ανάπτυξης 4%, τρεις φορές υψηλότερους ρυθμούς από τον μέσο όρο ανάπτυξης των γειτονικών χωρών.
Όταν ρωτήθηκε πως τα κατάφερε. ο Κορέα απαντά: “Γνωρίζαμε την οικονομία μας. Ξέραμε ότι το κλειδί της επιτυχίας είναι ο προστατευτισμός της παραγωγής μας και των θέσεων εργασίας. Δεν ακούσαμε τις ''σειρήνες". Ακολουθήσαμε πρακτική προστατευτισμού στην παραγωγή και τις θέσεις εργασίας μας με ένα ισχυρό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, το οποίο προσελκύει τους ιδιώτες επενδυτές. Έχουν γίνει επενδύσεις σε υποδομές, στην ενέργεια. στην παιδεία. “Εμείς στην Λατινική Αμερική, είμαστε ειδικοί στην κρίση. Έχουμε επιβιώσει από όλες τις κρίσεις και τώρα κοιτάζουμε την Ευρώπη με ανησυχία, διότι στην Ευρώπη κάνουν τα ίδια λάθη που κάναμε εμείς στο παρελθόν". "Ας μιλήσουμε για την Ελλάδα, για παράδειγμα. Ας μιλήσουμε για όλα όσα έχουν επιβληθεί στην χώρα: για τα πακέτα διάσωσης από το ΔΝΤ. Εμείς τα έχουμε περάσει όλα αυτά. Όλα αυτά τα μέτρα δεν αποσκοπούν στο να ξεπεραστεί η κρίση, είναι ακριβώς για να ρευστοποιηθεί το χρέος. Από τη μια πλευρά, δίνουν χρήματα στην Ελλάδα και από την άλλη της επιβάλουν σκληρά μέτρα: χαμηλούς μισθούς, περικοπές επιδομάτων, μαζικές απολύσεις στο δημόσιο τομέα. Αυτό το κάνουν ώστε να βρουν χρήματα για να πληρώσουν ένα ιδιωτικό χρέος''.
'Έτσι υπερχρεώνουν χώρες και όλα αυτά για να εγγυηθούν ένα ιδιωτικό χρέος. Οι πολίτες δεν παίρνουν τίποτα. Και φυσικά δεν βγαίνουν από την κρίση. Βλέπουμε ότι όλο αυτό επαναλαμβάνεται στην Ευρώπη. Αυτό δείχνει την απόλυτη κυριαρχία του κεφαλαίου πάνω στον άνθρωπο με όχημα την πολιτική".''Τα έχουμε ζήσει όλα αυτά. Υπήρχε η κρίση χρέους στην δεκαετία του '80 στη Λατινική Αμερική. Πριν από το 1976 κανένας τραπεζίτης δεν ερχόταν στην Λατινική Αμερική, ούτε για διακοπές. Μετά το 1976 άρχισαν να έρχονται μαζικά και πήγαιναν στο Υπουργείο Οικονομίας με τσάντες γεμάτες χρήματα - δωροδοκίες προκειμένου να δώσουν πίστωση. Με αυτά τα χρήματα αγόραζαν όπλα οι δικτατορίες, όχι οι δημοκρατίες. Δημιούργησαν το μεγάλο χρέος της Λατινικής Αμερικής και σε αυτό είχαν βοήθεια και από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. "Οι τραπεζίτες γνώριζαν τις οικονομικές συνθήκες σε ορισμένες χώρες και ότι τα χρέη ήταν παράνομα και προέρχονταν από τη διαφθορά των πολιτικών, για την αγορά όπλων που χρειάζονταν οι δικτατορίες. Τώρα μπορείτε να μου πείτε ότι οι τράπεζες δεν γνώριζαν την ελληνική κατάσταση: Το τεράστιο δημοσιονομικό έλλειμμα συγκεκαλυμμένο με χρέη; Και τώρα λένε ότι η Ελλάδα είναι αποκλειστικά υπεύθυνη γι 'αυτό; Τουλάχιστον ας μοιραστούμε την ευθύνη! Έτσι μόνο βρίσκουμε λύσεις. Εμείς έχουμε μια καλή ομάδα εμπειρογνωμόνων στην κυβέρνηση και είμαστε πολύ προσεκτικοί με το χρέος μας''.
(ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ-26/06/2015)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.