Αρχική » » Αισθάνεται Ήσυχος

Αισθάνεται Ήσυχος


Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ... ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. 

Γράφει ο ΑΙΑΣ ο ΤΕΛΑΜΩΝΙΟΣ 

Κατηγορηματικά διέψευσε ο αναπληρωτής ΥΕΘΑ Κώ­στας Ήσυχος δημοσιεύ­ματα μέσων ενημέρωσης εντός και εκτός Ελλάδος που δημοσίευαν προτάσεις και σχέ­δια για επιπλέον δραστικές περι­κοπές στην Άμυνα, ενώ για το ίδιο θέμα σχετική δήλωση πραγματοποί­ησε και ο βουλευτής Κέρκυρας της ΝΔ (και απόστρατος αξιωματικός του ΠΝ) Στέφανος Γκίκας. 

Θυμίζουμε ότι οι «Financial Times» είχαν δημοσιεύσει την εί­δηση ότι η Ελλάδα πρέπει να προ­χωρήσει σε...
δραστική μείωση των αμυντικών δαπανών, καθώς, όπως υποστηρίζουν, οι στρατιωτικές δα­πάνες της Ελλάδας είναι υπέρογκες, ανερχόμενες στο 2,3% του ΑΕΠ, και ότι πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των στρατιωτών θητείας, που κοστίζουν υπερβολικά, να μειωθεί ο αριθμός των επαγγελματιών στις ΕΔ, καθώς ο αριθμός τους παραμένει υψη­λός, να αφεθεί η φύλαξη των συνό­ρων μας στα drones, δηλαδή στα μη επανδρωμένα αεροπορικά οχήματα (που όμως δεν λέει ότι θα πρέπει να τα αγοράσουμε) κ.λπ. 

Για όλα αυτά λοιπόν ο Κ. Ήσυχος τόνισε τα εξής: «Δεν υπάρχουν, ούτε πρόκειται να υπάρξουν τέτοιες προ­τάσεις. Τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας είναι ανυπόστατα, υπο­βολιμαία και εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες. Εντάσσονται στη στρα­τηγική απαξίωσης της ελληνικής κυβέρνησης και της μάχης που δίνει για τον απεγκλωβισμό της ελληνικής κοι­νωνίας από τον φαύλο κύκλο της λι­τότητας και της ύφεσης. Δεν πρόκει­ται να δεχθούμε μέτρα που εντείνουν την καταστροφική πορεία των μνημονιακών πολιτικών. Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε τον αφοπλισμό της χώρας, που θα βάλει σε κίνδυνο την ανεξαρτησία, την κυριαρχία της και την ύψιστη αποστολή που επιτελούν με τον καλύτερο τρόπο κάτω από ειδι­κές συνθήκες οι γυναίκες και οι άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων». 

Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ 

Από την πλευρά της αξιωματικής αντι­πολίτευσης, ο βουλευτής και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βου­λής Στέφ. Γκίκας, με δήλωσή του, με­ταξύ άλλων, τόνισε τα εξής: «Πρόκει­ται για μια πρόταση, που οφείλει να μας προβληματίσει σφόδρα, αφού η αποδυνάμωση των ΕΔ μοιραία θα οδη­γούσε στη γεωπολιτική και γεωστρατηγική υποβάθμιση της Ελλάδας, σε μια περιοχή που μαστίζεται από προ­βλήματα, ενώ παράλληλα ενέχει τον σοβαρό κίνδυνο να καταστήσει μα­κροπρόθεσμα ανεπαρκή την αμυντι­κή θωράκιση της πατρίδας μας. 

Κάποιοι ηθελημένα ξεχνούν ότι η Ελλάδα βρίσκεται γεωγραφικά στο σταυροδρόμι Ανατολής και Δύσης. Ο πόλεμος στη Συρία, οι διενέξεις στην Ουκρανία, η εκ νέου πολιτική αστά­θεια στη Τουρκία, οι παράνομες δι­εκδικήσεις στο Αιγαίο, οι πρόσφα­τες αμφισβητήσεις των Αλβανών στο Ιόνιο, η πρόθεση της Ελλάδας για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων αποτελούν σειρά ζη­τημάτων εθνικής ασφάλειας και ζω­τικών εθνικών συμφερόντων, που οφείλουμε να διαφυλάξουμε, ως κόρη οφθαλμού. Όταν μάλιστα, σε σχέση με το 2009, ο προϋπολογι­σμός των ΕΔ έχει συρρικνωθεί κατά 55%, τέτοιες αιτιάσεις είναι τουλάχι­στον εξωφρενικές». 

(ΚΑΡΦΙ-20/06/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger