Αρχική » » Οι Τούρκοι ρίχνουν και τα ελικόπτερα στη «μάχη»

Οι Τούρκοι ρίχνουν και τα ελικόπτερα στη «μάχη»


■ Η Άγκυρα δοκιμάζει νέες τακτικές στο Αιγαίο. 
■ Η δραστηριότητα που αναπτύσσουν οι τουρκικές αεροναυτικές δυνάμεις σε όλο σχεδόν το μήκος του ελληνικού αρχιπελάγους είναι ιδιαίτερα έντονη, με αποτέλεσμα ανάλογη κινητοποίηση να υπάρχει και από την πλευρά του Πολεμικού Ναυτικού μας. 

Νέες επιχειρησιακές τακτικές στο Αιγαίο δοκιμάζει η Άγκυρα, στέλνοντας για πρώτη φορά κατά τα τελευταία χρόνια έναν μεγάλο αριθμό ελικοπτέρων να εκτελέσουν ανθυποβρυχιακές αποστολές και αποστολές έρευνας και διάσωσης εντός του εθνικού εναέριου χώρου μας και σε κοντινή απόσταση με το Καστελόριζο....
 
Παράλληλα, σύμφωνα με κύ­κλους του Πενταγώνου, τόσο η πε­ριοχή που επέλεξαν τα τουρκικά ελικόπτερα για να εισέλθουν εντός της ελληνικής επικράτειας, συνο­δεία μάλιστα αεροσκαφών ηλε­κτρονικού πολέμου, όσο και το εί­δος της αποστολής που εκτελού­σαν επιβεβαιώνουν τη στρατηγική αποκλεισμού ολόκληρων νησιωτι­κών συμπλεγμάτων που κατά τους τελευταίους μήνες δείχνει να έχει υιοθετήσει το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό εν όψει ενδεχόμενων εξε­λίξεων στην ανακήρυξη ΑΟΖ στην Ν.Α Μεσόγειο από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης. 

Συγκεκριμένα, καθ' όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, 8 ελικόπτερα ανθυποβρυχιακού πο­λέμου, τα οποία απογειώθηκαν από τουρκικές φρεγάτες, συνοδεία ενός αεροσκάφους ναυτικής συ­νεργασίας CN-235, προχώρησαν σε 14 παραβάσεις του FIR Αθηνών και σε 13 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου μας στο Νοτιοανα­τολικό Αιγαίο. 

Να σημειώσουμε, ωστόσο, πως ήδη από προχθές, και με αφορμή τη διεξαγωγή της άσκησης Denizkurdu 2013, η δραστηριότητα που αναπτύσσουν οι τουρκικές αερο­ναυτικές δυνάμεις σε όλο σχεδόν το μήκος του ελληνικού Αρχιπελά­γους είναι ιδιαίτερα έντονη, με αποτέλεσμα ανάλογη κινητοποίηση να υπάρχει και από την πλευρά του Πολεμικού Ναυτικού μας, μονάδες του οποίου παρακολουθούν στενά τα τουρκικά σκάφη. 

Σε μεγάλη έκταση 

Η Άγκυρα για την υλοποίηση της συγκεκριμένης άσκησης έχει δεσμεύσει μεγάλες περιοχές του Αιγαίου στέλνοντας ένα μεγάλο μέ­ρος του πολεμικού στόλου της (φρεγάτες, αντιτορπιλικά, πυραυλακάτους, υποβρύχια κ.ά.) να πραγματοποιήσει πολεμικές ασκήσεις στην κυριολεξία περικυκλώ­νοντας ελληνικά νησιά, όπως η Ρό­δος και το σύμπλεγμα της Μεγί­στης. 

Η Denizkurdu 2013 αναμένεται να ολοκληρωθεί σης 3 Ιουνίου, έχει ως βασικό σενάριο τον αποκλεισμό «εχθρικών» δυνάμεων και την κα­τάληψη μικρών νησιών, ενώ κατά διαστήματα σε εξέλιξη θα βρίσκον­ται και άλλες τουρκικές ασκήσεις, όπως η «Efes 2013», δίνοντας έτσι μια επιπλέον διακλαδική διάσταση στην τουρκική κινητοποίηση. 

Την ίδιο στιγμή, και σε μία κίνη­ση με συμβολικό νόημα, το Πολεμι­κό Ναυτικό μας πραγματοποίησε χθες το πρωί άσκηση διπλής βολής τορπιλών που εκτελέστηκε από ελικόπτερο S-70 της φρεγάτας «Αδρίας» και από υποβρύχιο τύπου 209 στο πεδίο βολής «Καράβια». Να επισημάνουμε πως το υπουρ­γείο Εθνικής Άμυνας ετοιμάζει τη δική του απάντηση στην τουρκική δραστηριότητα, ολοκληρώνοντας τις προετοιμασίες του γιο τη διεξα­γωγή της αεροναυτικής άσκησης «Καταιγίδα» στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο κατά την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου. 

του ΠΩΡΓΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΥ
(Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ-23/05/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger