Αρχική » » ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 14 Μαρ 2015

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 14 Μαρ 2015


Στη Λάρισα πραγματοποιήθηκαν οι τελετές παράδοσης και πα­ραλαβής καθηκόντων σε δύο από τους μείζονες σχηματισμούς των Ελληνικών ΕΔ, της 1ης Στρατιάς και του Αρχηγείου Τακτικής Αε­ροπορίας. Οι διαδοχικές τελετές πραγματοποιήθηκαν παρουσία του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου, του ΥΦΕΘΑ Νίκου Τόσκα και των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου, ΓΕΣ αντιστράτηγου Βασίλειου Τελλίδη, ΓΕΝ αντιναύαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ και ΓΕΑ αντιπτέραρχου (I) Χρήστου Βαΐτση. 

Στη μεν τε­λετή παράδοσης - παραλαβής καθηκόντων Διοικη­τή 1ης Στρατιάς, ο πρώην διοικητής και νυν... Α/ΓΕΣ αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης παρέδωσε στον αντιστράτηγο Γιάννη Ηλιόπουλο ως τότε διοικητή της ΑΣΔΕΝ, στη δε αντίστοιχη τελετή για τον Αρχηγό ΑΤΑ, που πραγ­ματοποιήθηκε στη γειτονική 110 ΠΜ, ο πρώην Αρχηγός και νυν Α/ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (I) Χρήστος Βαΐτσης παρέδωσε στον αντιπτέραρχο (I) Χρήστο Χριστοδούλου, ως τότε διοικητή της ΔΑΥ στην Ελευσίνα. 

Το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου 2015, πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση μονάδων της 79ης Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (79 ΑΔΤΕ) με ελικόπτερα Chinook της Αεροπορίας Στρατού, στο πλαίσιο της τετραήμερης νυχτερινής εκπαίδευσης του σχηματισμού. Η εκπαίδευση αφορούσε θέματα εντοπισμού και εγκλωβισμού των μεταφορικών ελικοπτέρων από αντιαεροπορική μονάδα της Ταξιαρχίας, καθώς και συνεργασία της Διμοιρίας Άμεσης Επέμβασης αυτής με χρήση άλλων μεταφορικών ελικοπτέρων. 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η προγραμματισμένη συνεδρία (workshop) της ΝΑΤΟϊκής άσκησης «Regional Exercise - 2015», η οποία φιλοξενήθηκε στη χώρα μας, οργανώθηκε και διεξήχθη από το ΓΕΣ/ΔΙΣΧΕΑ. Σκοπός της άσκησης ήταν η εκπαίδευση στις διαδι­κασίες σχεδίασης ασκήσεων (exercise planning) στα πρότυπα του ΝΑΤΟ. Η εκπαίδευση απευθυνόταν κυ­ρίως σε στελέχη κρατών, μη μέλη της Συμμαχίας, με πρωταρχικό σκοπό την αύξηση της κατανόησης και την ενδυ­νάμωση της συνεργασίας μεταξύ ΝΑ­ΤΟ και συνεργαζομένων με αυτό χω­ρών (partners). Στο workshop συμμε­τείχαν στελέχη από 13 χώρες καθώς και επιτελείς από το Διακλαδικό Στρατηγείο της Νάπολης (JFC Naples), ενώ η εκπαίδευση διεξήχθη από Έλληνες αξιωματικούς. 

Τις ΗΠΑ θα επισκεφτεί ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος (27 Μαρτίου - 2 Απριλίου) όπου στη μεν Νέα Υόρκη θα εκπρο­σωπήσει την ελληνική κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώ­σεις της ομογένειας για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, ενώ στην πρωτεύουσα Ουάσινγκτον θα έχει συνάντηση στο Πεντάγωνο με τον επίσης νέο Αμερικανό ομόλογό του Ash Carter, η ακριβής ώρα της οποίας δεν έχει «κλείσει» ακόμα. 

(ΚΑΡΦΙ-14/03/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger