✓ Αγώνας δρόμου στο υπουργείο Άμυνας για την αξιοποίηση των «ημερολογίων» που κρατούσαν οι γερμανικές κατοχικές στρατιωτικές δυνάμεις στην Ελλάδα.
✓ Στις 6 Απριλίου, «επέτειο» της γερμανικής επίθεσης στην Ελλάδα, το υπουργείο Άμυνας οργανώνει μεγάλη εκδήλωση μνήμης!
✓ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ που περιλαμβάνονται στα μικροφίλμ είναι περίπου 400.000! Έφτασαν σε ελληνικά χέρια το 2006 από την Υπηρεσία Εθνικών Αρχείων των ΗΠΑ και η αγορά τους κόστισε στην Αθήνα 11.000 δολάρια.
Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒ0ΥΝ0Π0ΥΛ0Υ
p.karvounopoulos@realnews.gr
Εφ' όπλου λόγχη» η διαταγή προς τις Ένοπλες Δυνάμεις που 75 χρόνια μετά τη γερμανική εισβολή στην Ελλάδα καλούνται να εκπληρώσουν μια πολιτική και όχι πολεμική αποστολή! Να στοιχειοθετήσουν πέραν κάθε αμφιβολίας και αμφισβήτησης τις γερμανικές θηριωδίες της Βέρμαχτ και των γερμανικών «ειδικών δυνάμεων» στην Ελλάδα την περίοδο της Κατοχής.
Η «αντεπίθεση» έχει καταληκτική ημερομηνία την 6η Απριλίου, ημέρα κατά την οποία στο Πεντάγωνο θα γίνει...
μεγάλη εκδήλωση μνήμης. Είναι η επέτειος της γερμανικής επίθεσης στην Ελλάδα. Δεύτερη εκδήλωση προγραμματίζεται στις 27 Απριλίου σε άλλο χώρο, που ακόμη αναζητείται. Η 27η Απριλίου είναι η ημερομηνία που το 1941 οι Γερμανοί μπήκαν στην Αθήνα. Ο ελληνο-γερμανικός πόλεμος σε πλήρη εξέλιξη, με τον Στρατό να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και αποστολή.
μεγάλη εκδήλωση μνήμης. Είναι η επέτειος της γερμανικής επίθεσης στην Ελλάδα. Δεύτερη εκδήλωση προγραμματίζεται στις 27 Απριλίου σε άλλο χώρο, που ακόμη αναζητείται. Η 27η Απριλίου είναι η ημερομηνία που το 1941 οι Γερμανοί μπήκαν στην Αθήνα. Ο ελληνο-γερμανικός πόλεμος σε πλήρη εξέλιξη, με τον Στρατό να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και αποστολή.
Το βασικό «όπλο» που η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας θέλει να αξιοποιήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα είναι τα «αρχεία του Μέριλαντ». Πρόκειται για 160 «μπομπίνες μικροφίλμ» τις οποίες είχαν ανακαλύψει οι αμερικανικές δυνάμεις όταν μπήκαν στο Βερολίνο στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Πρόκειται για «ημερολόγια» κινήσεων και αποστολών των γερμανικών κατοχικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ελλάδα. Και συνεπώς αποτελούν αδιάψευστες αποδείξεις των όσων έπραξαν σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα έγγραφα που περιλαμβάνονται στα μικροφίλμ είναι περίπου 400.000! Έφτασαν σε ελληνικά χέρια το2006 από την Υπηρεσία Εθνικών Αρχείων ΗΠΑ (National Archives of USA). Η αγορά τους κόστισε στην Αθήνα 11.000 δολάρια. Τα αρχεία έφτασαν στη Διεύθυνση Ιστορίας (ΔΙΣ) και στην Υπηρεσία Αρχείων Στρατού (ΥΑΣ). Τότε δεν υπήρχε κανένα πολιτικό ενδιαφέρον για την άμεση αξιοποίησή τους. Η «αποκρυπτογράφησή» τους ξεκίνησε, αλλά τώρα, με τον ελληνο-γερμανικό διπλωματικό «πόλεμο» να έχει φουντώσει, η σημασία τους παίρνει άλλες διαστάσεις. Η Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού έχει μετατραπεί τις τελευταίες ημέρες σε «στρατιωτική μονάδα» πρώτης γραμμής. Και η αποστολή που έχει αναλάβει δεν είναι εύκολη, αφού έχει αντίπαλο τον χρόνο. Η «αποκρυπτογράφηση» των αρχείων δεν ήταν και δεν είναι εύκολη, γιατί η γλώσσα στην οποία είναι γραμμένα τα αρχεία είναι μια μορφή γερμανικής καθαρεύουσας την οποία ελάχιστοι πλέον γνωρίζουν.
Από τις 160 «μπομπίνες» με τα μικροφίλμ έχουν μεταφραστεί οι 120. Οι άνθρωποι της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού δίνουν μάχη με τον χρόνο ώστε να παραδώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο υλικό στην ηγεσία του Πενταγώνου. Η οποία ελπίζει ότι θα έχει όλο το υλικό στα χέρια της το επόμενο δεκαήμερο, κάτι που οι ειδικοί οι οποίοι ασχολούνται με τη μετάφραση των αρχείων θεωρούν αδύνατο. Σίγουρα πάντως το υλικό που θα έχει η πολιτική ηγεσία στα χέρια της θα είναι πλούσιο για τις πληροφορίες που χρειάζονται.
Το πόσο σημαντικά είναι αυτά τα αρχεία προκύπτει από το ενδιαφέρον που υπάρχει από όλον τον κόσμο και ειδικά από τη Γερμανία. Στο ΓΕΣ τα τηλέφωνα έχουν σπάσει από δημοσιογράφους -κυρίως Γερμανούς- οι οποίοι ζητούν άδεια για να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο των αρχείων. Το οποίο δεν είναι καθόλου ευχάριστο για το Βερολίνο, όπως λένε όσοι έχουν γνώση των αρχείων.
Σε γενικές γραμμές τα «αρχεία του Μέριλαντ» περιλαμβάνουν ακλόνητα στοιχεία που αφορούν την περίοδο 1941 -1944 και αποδεικνύουν περίτρανα:
• Παράνομες αρχαιολογικές ανασκαφές.
• Καταστροφές και βεβηλώσεις ιστορικών μνημείων.
• Εξόρυξη, αξιοποίηση και εκμετάλλευση πολύτιμων μετάλλων και ορυκτών στην επικράτεια.
• Καταστροφή υποδομών, όπως αεροδρομίων, λιμανιών, δρόμων, γεφυρών και σπιτιών.
Οι σφαγές και οι μαζικές εκτελέσεις που έκαναν οι γερμανικές δυνάμεις στην Ελλάδα την περίοδο της Κατοχής έχουν καταγραφεί ιστορικά και δεν χρειάζονται καμία νομική θεμελίωση. Αυτό που θέλει να αναδείξει η κυβέρνηση σήμερα, για ευνόητους λόγους, είναι η τεράστια οικονομική καταστροφή που προκάλεσαν οι Γερμανοί στην Ελλάδα, λεηλατώντας τα πάντα και κυρίως τις πλουτοπαραγωγικές της πηγές όπως για παράδειγμα τον ορυκτό της πλούτο.
Τι συνέβη
Ο δικηγόρος Σαράντος Θεοδωρόπουλος που ενεργά συμμετέχει στο έργο της Εθνικής Επιτροπής για τις γερμανικές αποζημιώσεις δίνει μια εικόνα της μεγάλης αρπαγής των γερμανικών κατοχικών δυνάμεων στην Ελλάδα: «Οι Γερμανοί, από την πρώτη ημέρα της Κατοχής με τη συνεργασία της κυβέρνησης Τσολάκογλου, κατάσχεσαν προϊόντα (καπνό, λάδι, βαμβάκι, κάνναβη, μαλλί, δέρματα, τανίνες, ρητίνη κ.λ.π.) και μεταλλεύματα (βωξίτη, χρώμιο κ.λ.π.). Μάλιστα, ομάδα ειδικών αξιωματικών, όπως ο sonderfuhrer Χάινε, που πριν από τον πόλεμο ήταν στελέχη της IG Farben (χημικά) και της Krupp, του συγκροτήματος Siemens AEG Telefunken, της Nordische Aluminium AC κ.ά. και είχαν εμπειρία του ελληνικού χώρου, ανέφεραν ότι από 1 έως 10 Μαΐου 1941 είχαν κλείσει συμβόλαια που δέσμευαν όλη την παραγωγή των ελληνικών ορυχείων σε πυρίτη, σιδηρομετάλλευμα, χρωμιούχο μετάλλευμα, βαρυτίνη, σιδηροπυρίτη, νικελώδες μετάλλευμα, μόλυβδο, ψευδάργυρο και βωξίτη σε μακροχρόνια βάση.
Το πού έφτασε αυτή η λεηλασία των πρώτων υλών στην Ελλάδα την περίοδο 1941-1944 φαίνεται από το εξής: Την περίοδο της Κατοχής υπεξαιρέθηκε από την Ελλάδα χρωμιούχο μετάλλευμα 28.000 τόνων, το 40% των γερμανικών εισαγωγών σε χρώμιο την περίοδο αυτή, που κάλυψε σε ποσοστό 25%-30% τις ανάγκες του συνόλου της γερμανικής βιομηχανίας σε αυτό το μετάλλευμα, καθώς και βωξίτης η τήξη του οποίου απέδωσε 25.000 τόνους αλουμίνιο που κάλυψε πάνω από το 25% των αναγκών της γερμανικής βιομηχανίας σε φύλλα αλουμίνιου, που προορίζονταν για τα αεροπλάνα της Luftwaffe».
Προφανώς όλα αυτά έχουν σχέση με τις γερμανικές αποζημιώσεις. Υπόθεση την οποία το Βερολίνο, όσο και αν θέλει να υποτιμήσει, θα τη βρίσκει όλο και συχνότερα μπροστά του και όχι μόνο από την Ελλάδα. Πριν από μερικές εβδομάδες το θέμα τέθηκε από τη Μόσχα!
Σε 3-4 τρισ. ευρώ υπολογίζουν Ρώσοι βουλευτές τις αξιώσεις της χώρας για όσα υπέστη στον «Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο».
Η ρωσική Βουλή μάλιστα αποφάσισε τη σύσταση ομάδας εργασίας για τη διεκδίκηση, διότι «στην πράξη, η Γερμανία δεν κατέβαλε τίποτα στην ΕΣΣΔ για το κύμα καταστροφής και βαρβαρότητας που μας προκάλεσε».
Μέλος της επιτροπής εξήγησε ότι «αν η Γερμανία πλήρωσε 60 δισ. ευρώ σε αποζημιώσεις για τα 6 εκατομμύρια Εβραίους που εξοντώθηκαν στο Ολοκαύτωμα, ελάτε να υπολογίσουμε πόσα χρωστάει για τα 27 εκατομμύρια Σοβιετικούς που σκοτώθηκαν, εκ των οποίων τα 16 εκατομμύρια ήταν άμαχοι πολίτες».
Μην ξεχνάμε ότι στις 9 Μαΐου ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα. Η ημερομηνία δεν είναι τυχαία. Εκείνη την ημέρα π Μόσχα θα γιορτάζει με μεγαλοπρέπεια τη νίκη κατά των δυνάμεων του ναζισμού.
(REAL NEWS-15/03/2015)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.