Αρχική » » Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ;

Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ;


Ο πολύς Αλεξάντερ Ντάουνερ, που «μύρισε αίμα», ξεκίνησε τις διαδικασίες και επιδίωξη του είναι η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων μέχρι το Σεπτέμβριο. 

Η απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο, η οποία προβλέ­πει το κλείσιμο της Λαϊ­κής του δεύτερου με­γαλύτερου τραπεζικού οργανισμού του νησιού, και την έναρξη διαδικα­σίας αναδιάρθρωσης της Τράπεζας Κύπρου, η οποία θα υποστεί γενναίο «κούρεμα», αποτελεί την αρχή του δράματος του κυ­πριακού Ελληνισμού, που θα συνεχιστεί και στο πολιτικό επίπεδο... 

Η δοκιμή των αντοχών του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας απέδειξε πως στον πρώτο εκβιασμό πέφτει αμαχητί. Και με δεδο­μένη τη θέση τη δική του και των στενών συνεργατών του για το εθνικό θέμα είμα­στε υποχρεωμένοι να επαγρυπνούμε, κα­θώς η οικονομική κρίση μπορεί να απο­δυναμώσει τις αντοχές και των πολιτών. Των ίδιων ανθρώπων που με την ψήφο τους έσωσαν την Κύπρο το 2004, όταν ο κ. Αναστασιάδης με τη βοήθεια των Αμερι­κανών του Μπους και του Τσέϊνι, των Βρε­τανών και των ασπόνδυλων Ευρωπαίων αξιωματούχων, προεξάρχοντος του γονυπετούς Σολάνα, απαιτούσαν υπερψήφιση του φιλοτουρκικού Σχεδίου Ανάν. 

Το ελληνικό εκσυγχρονιστικό «μπλοκ» λοιδόρησε τους εκπροσώπους της κυ­πριακής Βουλής που απέρριψαν την αρ­χική πρόταση του Eurogroup, όπως την παρουσίασε ο πρόεδρος της Κύπρου, ο οποίος «ποινικοποίησε» τους καταθέ­τες που νόμιμα κατέθεταν τα χρήματά τους και τα ασφάλιζαν για την περίπτωση χρεοκοπίας. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κάρφωσε απροκάλυπτα τον κ. Αναστασιάδη, ότι ή­ταν αυτός που παρακάλεσε να καλύψει το «κούρεμα» όλους τους καταθέτες. Τόσα γνωρίζει τόσα κάνει… Η μήπως, επρόκειτο για σχέδιο, το οποίο εκπονήθηκε στις Βρυ­ξέλλες και εφαρμόστηκε στη Λευκωσία; Το παρελθόν του Κύπριου προέδρου προδια­θέτει και αναγκάζει να αναλύουμε και τις λεπτομέρειες διότι η στάση του έναντι του ρατσιστικού Σχεδίου Ανάν έδειξε έναν πο­λιτικό ο οποίος προτιμούσε να ικανοποιή­σει τα ξένα συμφέροντα αντί τις επιθυμίες του κυπριακού λαού. 

Έτσι επανήλθαν τα προεκλογικά σενάρια που ξεκίνησαν από ένα δικό μου κείμενο και στη συνέχεια από ανταποκρίσεις ξέ­νων μέσων ενημέρωσης, ότι το Λονδίνο, οι Βρυξέλλες και η Ουάσιγκτον θα εκμε­ταλλευτούν την οικονομική κρίση για να επιβάλουν σχέδιο όμοιο με το κείμενο του Κόφι Ανάν. Ο πολύς Αλεξάντερ Ντάουνερ, που «μύρισε αίμα», ξεκίνησε τις διαδικασίες και επιδίωξή του είναι η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων μέχρι το Σεπτέμβριο. Με δεδομένη τη στάση του κ. Αναστασιάδη στο Eurogroup, αλλά και το γεγονός ότι περιτριγυρίζεται από επικίνδυνους και ασπόνδυλους συμβούλους οι οποίοι συνεργάστηκαν με τους ξένους εναντίον του νησιού, οι Έλληνες της Κύπρου πρέπει να ανησυχούν. 

Βεβαίως είναι ευτύχημα ότι συσπειρώ­νονται οι δυνάμεις που αντιστάθηκαν ενα­ντίον του Σχεδίου Ανάν το 2004 από την ΕΔΕΚ, τους οπαδούς του Γιώργου Λιλλήκα και όσων στο ΔΗΚΟ δεν προσκύνησαν τον Νίκο Αναστασιάδη. Κοντά σε αυτούς ένα μεγάλο ποσοστό του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ θα εγκαταλείψει ξανά τις ηγεσίες του και θα ταχθεί εναντίον του σχεδίου που θα παραδίδει την Κύπρο στην Τουρκία όπως ακριβώς και το 2004. 

Φυσικά εάν ο κ. Αναστασιάδης παραμεί­νει στην εξουσία και δεν παραιτηθεί υπό το βάρος των λαθών του στο Eurogroup, θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τις κρατι­κές υπηρεσίες για να εκβιάσει τη θετική ψήφο των πολιτών υπέρ του σχεδίου που θα καταθέσει ο ΟΗΕ. Η στάση του λαού έναντι της οικονομικής κρίσης θα δείξει και τη διάθεσή του να αντισταθεί. Τα επό­μενα δύο τρία χρόνια θα είναι εξαιρετικά δύσκολα και πάρα πολλοί άνθρωποι θα αναγκαστούν να ψάχνουν ακόμη και στα σκουπίδια για φαγητό. Οι αντιστάσεις αναγκαστικά θα μειωθούν. Ας ελπίσουμε πως οι Ελληνοκύπριοι θα αντέξουν και καρτερικά θα απαντήσουν αρνητικά σε αντεθνική λύση του Κυπριακού. 

του Μιχάλη Ιγνατίου 
Ουάσιγκτον 
(ΕΠΙΚΑΙΡΑ-28/3-03/4-2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger