Αρχική » » Οι ανάγκες της Εθνικής Άμυνας

Οι ανάγκες της Εθνικής Άμυνας


Το πρόβλημα με τον κ. Μιχάλη Κωσταράκο δεν είναι ότι είναι ρατσιστής, ξενοφοβικός, συντηρητικός ή ό,τι άλλο μπορεί να του προσάψει η αριστερή κοινοτοπία, με αφορμή τη δήλωσή του στο Twitter: «Ήρθε χρονικά η στιγμή να ρυθμίσουμε νομοθετικά το θέμα του γένους των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές Επιβάλλεται να είναι Έλληνες το γένος»... 

Το πρόβλημα με τον Έλληνα αρχηγό ΓΈΕΘΑ είναι ότι δεν κάνει για τη δουλειά που τον πληρώνουμε. Κι αυτό, διότι πίσω από τις μεγάλες στολές και τα πλου­μιστά παράσημα ο αρχηγός του στρατεύματος σήμερα πρέπει, πρώτα απ΄ όλα, να είναι μάνατζερ. Η ανησυχία του πρέπει να είναι πώς θα έχει το καλύτερο έμψυχο δυναμικό, το οποίο θα επιτελέσει, αν χρειαστεί, το καθήκον του. Αν ανέτρεχε λίγο στην Ιστορία, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ θα ήξερε ότι πολλοί ομογενείς (και δεν εννοούμε του εξωτερικού) πρόδωσαν την πατρίδα και πολύ περισσότεροι αλλογενείς (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό) έκαναν την υπέρτατη θυσία γι' αυτή. Υπήρξαν πολλοί αγωνιστές που δεν ήξεραν καν ελληνικά. Ποιο «γενόμετρο» θα χρησι­μοποιούσε ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ για ανθρώπους που δεν μιλούσαν τη γλώσσα. Κι αν είχε κάποιον σαν τον πρώην αρ­χηγό της CIA Τζορτζ Τένετ, ο οποίος γεννήθηκε από Έλληνες μετανάστες στη Νέα Υόρκη, τι θα τον έκανε; Μην ξεχνάμε ότι ο Έλλην το γένος κρίθηκε ως ένας από τους καλύτερους επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και γι' αυτό δυο πρόεδροι αντιπάλων κομ­μάτων τον διατήρησαν στην ίδια θέση. 

Στην εποχή μας, πρέπει να τα ξανα­δούμε όλα με βάση την αποτελεσματι­κότητα. Σήμερα που τα σύνορά μας φυ­λάσσονται εν μέρει από αλλογενείς (Φινλανδούς, Σουηδούς και λοιπούς της Frontex), η Εθνική Άμυνα χρειάζεται τον κα­λύτερο δυνατόν μάνατζερ, άνθρωπο που θα περικόπτει τις αμυντικές δαπάνες και θα οργανώνει καλύτερα την άμυνα της χώρας. Δυστυχώς, ούτε περικοπές βλέπουμε (πού είναι εκείνα τα στρατό­πεδα που θα αποκρατικοποιούνταν;), αλλά και το «κάστρο του ΥΈΘΑ» έπεσε από μια μάζωξη διαδηλωτών. 

Το κακό στην Ελλάδα είναι πως η αποτελεσματικότητα στις δημόσιες δομές είναι το έσχατο κριτήριο αξιο­λόγησης. Η Κίνα έγινε υπερδύναμη διότι ξεπέρασε τις παλιές αγκυλώσεις διά της ρήσης του Ντενκ Ξιάο Πινγκ «άσπρη γάτα, μαύρη γάτα, αρκεί να πιάνει ποντίκια». Σ' εμάς, ο αρχηγός ΓΈΕΘΑ δεν ανησυχεί για τους στρατιώτες που χάνει· δύο αυτοκτόνησαν από τις αρχές του μήνα στον Έβρο. Προβληματίζεται για το «γένος» εκείνων που πιθανώς να έρθουν. Λες και δεν υπάρχουν κριτήρια για να αξιολογούν­ται οι εισακτέοι των στρατιωτικών σχο­λών ως προς τις πραγματικές τους δυ­νατότατες να κάνουν τη δουλειά που τους αναθέτει η πολιτεία. 

Το πρόβλημα με τους εν Ελλάδι αρι­στερούς είναι ότι ασχολούνται και σχε­διάζουν για τον «άλλο κόσμο», που λένε ότι είναι εφικτός. Το πρόβλημα με τους εν Ελλάδι συντηρητικούς είναι ότι σχε­διάζουν με βάση το παρελθόν, κι αυτό διαστρεβλωμένο. Αυτό ίσως είναι προϊόν της βαθιάς αγραμματοσύνης που δέρνει αυτόν τον χώρο. Πρωτοστατών βουλευ­τής της Νέας Δημοκρατίας για τη νομο­θετική ρύθμιση είναι ο κ. Αθανάσιος Μπούρας, που έκανε τον κ. Πολ Κρούγκμαν «κυρία Κρούγκμαν». 

Γι' αυτό, όσοι της γαλάζιας κοινοβου­λευτικής ομάδας προσέτρεξαν να υιο­θετήσουν τις απόψεις του αρχηγού ΓΕ­ΕΘΑ, καλύτερα να ανοίξουν κανένα βι­βλίο Ιστορίας. Βοηθάει. Και αυτούς και τον τόπο… 

ΑΠΟΓΡΑΦΕΣ - Του ΠΑΣΧΟΥ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗ
(Εφ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ-01/3/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger