• ΙΔΟΥ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΑΣ
• Μήπως είναι σχέδιο;
Μέχρι τώρα, οι στρατιωτικοί έπεφταν επί του πεδίου της μάχης, υπερασπιζόμενοι την ανεξαρτησία και τα ιδανικά της Πατρίδος, χωρίς να φείδονται της ζωής τους. Τώρα. η πολιτεία των ανίκανων τους ωθεί στη φτώχεια στην εξαθλίωση και στο θάνατο...
Ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος (1902-1986) έμεινε στην Ιστορία, όταν υποδεχόμενος τον Αμερικανό στρατηγό Τζέιμς Βαν Φλιτ του είπε παρουσιάζοντας το στρατιωτικό άγημα: «Στρατηγέ, ιδού ο στρατός σας».
Ο εθνικός Κήρυξ (δεξιά εφημερίδα), ήδη το 1955 γράφει: «Oι Αμερικανοί της Αποστολής Βοήθειας εξουσίαζαν την οικονομία μας, είχαν κράτος εν κράτει διέτασσαν τους υπουργούς μας», για να συνεχίσει η Καθημερινή: «Η βοήθεια που μας έδωσε η Αμερική και η προστασία των μεγάλων "συμμάχων μας" μετέβαλαν την Ελλάδα εις το αθλιέστερον προτεκτοράτο». Σήμερα κάτι ανάλογο επιχειρείται, το οποίο όμως είναι πλέον σύνθετο καθόσον οι εμπλεκόμενες δυνάμεις είναι περισσότερες (τρόικα κ.λ.π).
Οι εσωτερικές ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης, αλλά και τα αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα εντός της ευρωζώνης επιτείνουν τον ανταγωνισμό των εμπλεκομένων δυνάμεων σε βάρος της εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας.
Η Γερμανία, συνεπικουρούμενη από τις λοιπές ηγεσίες του βορρά και με εργαλείο την γεωοικονομία επιτίθεται προς πάσα κατεύθυνση προκειμένου να υποτάξει το σύνολο της ευρωπαϊκής οικονομίας και, μέσω αυτής, να μετατρέψει ολόκληρη την Ευρώπη σε «ζωτικό» χώρο δικών της συμφερόντων. Εάν διαβάσει κάποιος την πολιτική διαθήκη του Χίτλερ θα διαπιστώσει ότι, όσα δεν μπόρεσε να επιτυχή η Γερμανία δια των όπλων, τα επιτυγχάνει στην παρούσα φάση με όπλο τη Γεωοικονομία. Η μόνη διαφορά είναι ότι, ενώ ο Χίτλερ ήθελε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) στο Βερολίνο, αυτή σήμερα έχει την έδρα της στη Φρανκφούρτη.
Από τη μια μεριά, το ΝΑΤΟ και η παραπαίουσα Ευρώπη. Από την άλλη μεριά, η Ρωσία με τους ενεργειακούς δορυφόρους της (Κίνα, Ινδία).
Στο μέσον ο ελληνισμός (Κύπρος και Ελλάδα). Και ο παίκτης της τελευταίας στιγμής, η Γερμανία με τους οικονομικούς δορυφόρους της (τους Ούννους του Αλάριχου) βρήκαν ευκαιρία να επιτεθούν για τρίτη φορά στην Ελλάδα. Την πρώτη φορά ήταν με τον Αλάριχο. (Σημ 1.)
Μέσα οε αυτή τη λογική της πλήρους οικονομικής και ενδεχομένως εδαφικής υποδούλωσης, απαιτείται όραμα ελληνικής εθνικής στρατηγικής. Η στρατηγική υλοποιείται μέσω της ισχύος και της διπλωματίας. Η ισχύς, αν και είναι σύνθετος παράγων, πρωτίστως εκφράζεται από τη στρατιωτική ισχύ, η οποία από μόνη της δεν μπορεί να υλοποιήσει την εθνική στρατηγική.
Πρωτίστως απαιτείται Οικονομία - παιδεία (υπό την ευρεία έννοια) - θρησκεία - ιστορία - υψηλό φρόνημα λαού και Ενόπλων Δυνάμεων - κράτος δικαίου - και συνδετικός ιστός μεταξύ λαού και στρατού.
Οι τελευταίες κυβέρνησης, λειτουργώντας ως εκπρόσωποι των δάνειων δυνάμεων, κατόρθωσαν και διέλυσαν όλα τα παραπάνω. Μετά από τις αθρόες αυτοκτονίες των πολιτών, τώρα αρχίζουν να πηδάνε από τα παράθυρα και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.
Στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι διάχυτη πλέον η κατήφεια εξαιτίας των ληστρικών, στοχευμένων και επιτηδευμένων περικοπών των αμοιβών τους, αλλά και από την παντελή έλλειψη έστω και της στοιχειώδους μέριμνας υπέρ τους.
Η τριτοκοσμική και τρικομματική κυβέρνηση, φερέφωνο της τρόικας, επιτέθηκε ανάλγητα και χειρουργικά, με αποτέλεσμα σε μερικές περιπτώσεις να περικόψει και το 50% των αποδοχών των εν ενεργεία στελεχών και των αποστράτων.
Σε κανέναν άλλο κλάδο του Δημοσίου οι περικοπές δεν έφτασαν στα όρια αυτά. Μόνο στους στρατιωτικούς. Κακότητα και μίσος δείχνουν όλα αυτά.
Όλα αυτά έχουν αποφασιστική επίδραση στο ηθικό του στρατεύματος, την ετοιμότητα και την αποτροπή, συνιστώσες οι οποίες, μαζί με τις περικοπές και επί των αμυντικών συστημάτων γενικώς, έχουν σπουδαία επίπτωση στην Εθνική μας Άμυνα, τον ακρογωνιαίο λίθο της ακεραιότητας της Πατρίδος. Άφρονες οι πολιτικοί μας διαλύουν τα πάντα.
Όσο για το αξιόμαχο και το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι ανάλογο με αυτό των πολιτών. Πολίτες αλλά και ένστολοι πηδούν… από τα παράθυρα, ένεκα των μνημονιακών επιλογών της τρικομματικής κυβέρνησης.
Εννέα στρατιωτικοί, τα τελευταία δύο χρόνια, έθεσαν τέρμα στη ζωή τους, συνέπεια του κλίματος αυτού και της ανέχειας για αξιοπρεπή βίο. Αφού τους τα πήραν όλα, τους υποχρέωσαν, όχι μόνο να βάζουν από την τσέπη τους για να συντηρήσουν τα πιο βασικά στην υπηρεσία τους, αλλά να τρώνε και από το συσσίτιο. Ξεπεσμός, εξαΰλωση και μαρασμός εκ προθέσεως.
Μέχρι τώρα, οι στρατιωτικοί έπεφταν επί του πεδίου της μάχης, υπερασπιζόμενοι την ανεξαρτησία και τα ιδανικά της Πατρίδος, χωρίς να φείδονται της ζωής τους. Τώρα η πολιτεία των ανίκανων τους ωθεί στη φτώχεια στην εξαθλίωση και στο θάνατο...
Σε ένα κράτος όπου οι στρατιωτικοί, υφιστάμενοι τον απόλυτο εξευτελισμό αυτοκτονούν, είναι ουτοπία να ομιλούμε για Εθνική Άμυνα και όποιος το επιχειρεί, εκ προθέσεως ψεύδεται. Και δυστυχώς κανένας δεν ντρέπεται. (Σημ.2).
Η καταρράκωση του ηθικού των Ενόπλων Δυνάμεων, σε συνδυασμό με την επιχειρούμενη «αναδιάταξη», δημιουργούν ένα κλίμα που ενδεχομένως να έχει καταλυτικό ρόλο στην επιχειρησιακή ετοιμότητα αλλά και αποστολή του στρατεύματος.
Η Πολιτεία δεν σκοτώνει τα παιδιά της, αλλά ούτε και θέτει ερωτήματα του τύπου «τανκς ή βούτυρο». Το ζητούμενο είναι: Ένοπλες Δυνάμεις, για ποιον και προς ποια κατεύθυνση. Εάν θέλουμε στρατό για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, οφείλουμε να επανασχεδιάσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις με γνώμονα «για την πατρίδα ρε γαμώτο».
Πρωτίστως, πρέπει να σφυρηλατηθούν σχέσεις εμπιστοσύνης λαού και στρατού και, οπωσδήποτε, η όποια «αναδιάταξη» των Ενόπλων Δυνάμεων, πρέπει πρωταρχικά να λάβει υπόψη της την παλλαϊκή άμυνα, καθώς επίσης και το ενιαίο αμυντικό δόγμα Ελλάδος-Κύπρου. Βεβαίως, για την παλλαϊκή άμυνα το ερώτημα είναι, εάν μία κατοχική κυβέρνηση θα είχε το θάρρος να εξοπλίσει τον λαό, καθώς ενδεχομένως φοβάται πιθανή εξέγερση (όπως γνωρίζουμε, μετά την εξέγερση του Λαού στην Πλατεία Συντάγματος, αφόπλισαν και τα ΤΕΑ, τα οποία είναι κατεξοχήν συστημικός σχηματισμός).
Λαός και στρατός ενωμένος, ποτέ νικημένος. Μια Ελλάδα για τους Έλληνες, αλλά και για την ανθρωπότητα όπου θα λάμψουν ξανά τα πανανθρώπινα δικαιώματα.
Σημειώσεις
1. 0 Αλάριχος Α΄. (γερμανικά:Alarik περ. 370-410) Υπήρξε βασιλιάς των Βησιγότθων (395-410) κα ο πρώτος ηγέτης γερμανικού φύλου που κατέκτησε τη Ρώμη. Το 395 ανέλαβε ηγέτης των Βησιγότθων και ξεκίνησε σειρά λεηλασιών κατά της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Στη Βαλκανική χερσόνησο έφτασε μέχρι και την Πελοπόννησο.
2. Syndesmos ΗΕLLΑS Πέμπτη Μαΐου 09.2013
ΔΙΚΗ ΑΚΗ: ΚΥΣΕΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ;
Η συνεχιζόμενη δίκη του πρώην ΥΠΕΘΑ κ. Άκη Τσοχατζόπουλου και των συγκατηγορουμένων του έρχεται να αναδείξει τις παθογένειες του πολιτικού, αλλά και του στρατιωτικού συστήματος. Διακίνηση «μαύρου» χρήματος (κατά το κατηγορητήριο) και ακριβοπληρωμένοι συνήγοροι να προσπαθούν να αποδείξουν την αθωότητα των κατηγορουμένων. Δεκαοκτώ κατηγορούμενοι και 52 πρωτοκλασάτοι συνήγοροι (με ό,τι αυτό συνεπάγεται). Το ΚΥΣΕΑ συνεδρίαζε και αποφάσιζε, προς όφελος του Ελληνικού Στρατού (υποτίθεται), αλλά δεν φέρει καμιά ευθύνη για το πώς διαχειρίστηκε το οικονομικό σκέλος της κάθε σύμβασης ο εκάστοτε ΥΠΕΘΑ;
Αν είναι δυνατόν το πολιτικό σύστημα να αποενοχοποιεί τον εαυτό του με τέτοια νομικά τερτίπια. Και καλά, ο τότε ΥΠΕΘΑ έκανε αυτά που παρακολουθούμε στην εν εξελίξει δίκη, αλλά η τότε στρατιωτική ηγεσία τι έπραττε; Ή δεν κατάλαβε τίποτε και ενδεχομένως να δύναται να της καταλογισθεί διοικητική ανεπάρκεια ή ενδεχομένως να γνώριζε και απλά να ενδιαφερόταν μόνο για τις καρέκλες. Να ερευνηθούν όλες οι μεγάλες συμβάσεις της τελευταίας δεκαπενταετίας. Ο δε έλεγχος να είναι λεπτομερής και σε βάθος σε όλα τα μέλη του πολιτικού γραφείου των ΥΠΕΘΑ, αλλά και στην στρατιωτική ηγεσία. Είναι αδιανόητο να έχουν γίνει όλα τα παραπάνω (πάντοτε σύμφωνα με το κατηγορητήριο) και ουδείς να γνώριζε από το πολιτικό γραφείο, αλλά και να μην είχε υποπέσει κάτι στην αντίληψη της τότε στρατιωτικής ηγεσίας. Όλα αυτά ενδεχομένως να αποτελούσαν σχέδιο προκειμένου να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε, ή ενδεχομένως και να οφείλονται στην πλήρη ανικανότητα των διοικούντων.
(Το ΧΩΝΙ ΚΡΑΤΑΕΙ 0 ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΤΟΥΛΙΩΤΗΣ- ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑΙΟΥ 2013)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.