Αρχική » » Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και η υστεροφημία.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και η υστεροφημία.


Επιτέλους, εξοχότατε κύριε Παπούλια, με όλο τον σεβασμό, είσθε Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, δεν είσθε υποτακτικός του κάθε Σαμαρά και Βε­νιζέλου. Φέρτε στη μνήμη σας τη δράση σας στα νιάτα σας, για την οποία ορθώς επαίρεστε. Ε­κατόν δέκα επιφανείς Έλληνες σήμερα, στην εκπνοή της θητείας σας, απευθύνουν κραυγή αγωνίας για τα μειονοτικά σχο­λεία της Θράκης. Για το νέο παιδομάζωμα της Τουρκίας. Οι μουσουλμάνοι έλληνες μαθητές αντιμετωπίζονται από το υπουρ­γείο της «διά βίου τύφλωσης της παιδείας» ως δεύτερης και τρίτης κατηγορίας πολίτες με την παροχή σε αυτούς αλλόγλωσσης (τουρκικής) εκπαίδευσης. ...Δέκα χρόνια τα φωνάζου­με και τα γράφει ο τοπικός και μη Τύπος, με πρώτο το «ΠΑ­ΡΟΝ», για την εγκατάλειψη της Θράκης από το κράτος των Α­θηνών, για τον περίεργο ρόλο του ΥΠ.ΕΞ και ορισμένων επίορκων καθηγητών, που προώθη­σαν την τουρκική γλώσσα στα μειονοτικά σχολεία των μουσουλμανοπαίδων (Πομάκων) αντί για τη δική τους γλώσσα ε­πειδή το θέλει η Τουρκία και το προξενείο, που είναι κράτος εν κράτει κ.λ.π. Δεν μπορεί όλα αυτά να μην τα παίρνετε χαμπάρι και να μη βγάζετε άχνα… Ακό­μη και την περασμένη εβδομά­δα, με πηχυαίο τίτλο, το «ΠΑΡΟΝ» σάς ενημέρωνε για την ά­νευ σοβαρού λόγου μετονομα­σία του «Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας» του ΔΠΘ σε «Τμή­μα Φιλολογίας» κι εσείς πάλι ά­κρα του τάφου σιωπή. 

Προχθές γιορτάσατε και γιορ­τάσαμε την επέτειο, λέει, των 40 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Αλήθεια, ποιός αποκατέστησε τη Δημοκρατία; ποιός έριξε τη δεύτερη χούντα του Ιωαννίδη; Γιατί αυτό το πολι­τικό σύστημα ακόμη τα κρύβει α­πό τις νέες γενιές; Κανείς να μη μάθει ότι η χούντα έπεσε από την προδοσία της Κύπρου, με απώ­λεια εθνικού εδάφους. Κανείς να μη μάθει ότι κάποιον άλλο ηγέτη του βρωμερού πολιτικού συστήματος, που είχε δραπετεύσει στο Παρίσι, λιποτάκτης της Ελληνικής Βουλής, τον κάλεσε η δικτατορία προκειμένου να του παραδώσει την εξουσία για να βροντοφωνήσει εκείνο το πατριωτικό: «Η ΚΥ­ΠΡΟΣ ΚΕΙΤΑΙ ΜΑΚΡΑΝ». Αυτήν την αποκατάσταση της Δημοκρα­τίας γιορτάζουμε; Και αντί να κλαίμε και να ζητάμε ευθύνες, οι ανίκανοι πολιτικοί μας, φροντί­ζουν 40 χρόνια τώρα όχι μόνο να μην ανοίξει ο φάκελος της προδοσίας της Κύπρου αλλά και να απονεμηθεί ο τίτλος του «εθνάρ­χη» στον τότε πρωθυπουργό και τον τότε Πρόεδρο Ελλάδος και Κύπρου; Και τώρα, 50 χρόνια μετά και 10 από τη θητεία σας, κύριε Πρόεδρε της Δημο­κρατίας, έρχεσθε και μιλάτε για την υποχώρηση της Δημοκρατίας; Καλά, ο Πρόεδρος της Ελλη­νικής Δημοκρατίας τι είναι; Απλός θεατής, ένα χέρι που υπο­γράφει τα πάντα; 

Θεόδωρος Ανδρεάκος
Καθηγητής, Αξιωματικός ε.α., Πρόεδρος Φίλων Εθν. Αντίστασης 

(ΤΟ ΠΑΡΟΝ-03/08/2014) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger