Αρχική » » Μαζεύουν υπογραφές και παραιτούνται!

Μαζεύουν υπογραφές και παραιτούνται!


✓ Οι πληροφορίες για ομαδικές παραιτήσεις στελεχών έρχονται από πολλές πηγές και έχουν προκαλέσει -όπως είναι φυσικό- μεγάλη ανησυχία στην ηγεσία. 
✓ Οι στρατιωτικοί φοβούνται την «αρπαγή» της ακίνητης περιουσίας των ταμείων τους, η οποία είναι μεγάλη και σημαντική. 

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒ0ΥΝ0Π0ΥΛ0Υ 

Μαζικές παραιτήσεις στις Ένοπλες Δυ­νάμεις και ειδικά στο Πολεμικό Ναυ­τικό. Το άρθρο 221 του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας, παρά τις όποιες κυβερνητικές διαβεβαιώσεις αποδείχτηκε πραγ­ματική βόμβα στα θεμέλια των Ενόπλων Δυ­νάμεων και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτή­ρι. Τώρα πλέον οδηγεί σε καταστάσεις μάλλον πρωτόγνωρες. Οι πληροφορίες για ομαδικές παραιτήσεις στελεχών οι οποίες προετοιμάζο­νται μέσω συγκέντρωσης υπογραφών έρχο­νται από πολλές διαφορετικές πηγές και -όπως είναι φυσικό- έχουν προκαλέσει μεγάλη ανη­συχία στην ηγεσία.... 

Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, μέχρι την Πέμπτη είχαν συγκεντρωθεί του­λάχιστον 50 υπογραφές ανώτερων αξιωματι­κών οι οποίοι έχουν αποφασίσει έτσι κι αλλιώς να παραιτηθούν. Οι τηλεφωνικές επαφές που έχουν γίνει μεταξύ στελεχών έχουν να κάνουν με το μήνυμα που πρέπει να σταλεί στην κυ­βέρνηση, αλλά και στην υπόλοιπη κοινωνία, ότι «δεν πάει άλλο, οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν μπο­ρεί να δέχονται διαρκώς τις μεγαλύτερες συνέπειες των όποιων μέτρων». 

Οι παραιτήσεις στελεχών και από τα τρία Όπλα, λένε οι πληροφορίες, θα μετρηθούν σε... χιλιάδες, και αυτό θα έχει ως άμεση συνέπεια τη σχεδόν άμεση κατάρρευση των ταμείων τους. Αυτό αφορά κυρίως τα ταμεία του ναυτικού και της αεροπορίας αφού το ΜΤΣ έχει προ καιρού καταρρεύσει. 

Οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων που έχουν εισπράξει το εκρηκτικό κλίμα που επικρατεί μοιά­ζουν προς το παρόν αμήχανοι. Με παρεμβά­σεις τους μεταφέρουν τις καθησυχαστικές δι­αβεβαιώσεις υπουργών και κυβερνητικών αξιωματούχων, αλλά η καχυποψία έχει διαβρώσει τα πάντα. Η αλήθεια είναι ότι το πιο... πειστικό επιχείρημα που έχουν στη φαρέτρα τους στην άτυπη επικοινωνία που έχουν με τα στελέχη τους είναι ότι «και τώρα να φύγετε, δεν θα προλάβετε να πάρετε εφάπαξ με τον παλιό τρόπο». Αλήθεια λένε, αλλά αυτή η επιχειρηματολογία μάλλον προκαλεί μεγαλύτερη ένταση και θυμό στα στελέχη. 

Η οργή εντός των Ενόπλων Δυνάμεων γίνεται ακόμη πιο έντονη και λόγω της καθυστέρησης που παρατηρείται από την πλευρά της κυβέρνησης να αποκα­λύψει τις προθέσεις της για την εκτέλεση της απόφασης του ΣτΕ. Η οποία προ­βλέπει να θυμίσουμε επιστροφή των μισθών στο επίπεδο του Ιουλίου του 2012 και καταβολή αναδρομικών. Παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις το επικρατέστε­ρο σενάριο που κυκλοφορεί τα τελευταία 24ωρα είναι ότι οι στρατιωτικοί δεν θα πάρουν σχεδόν τίποτα πίσω. 

Το σενάριο δεν είναι αβάσιμο. Το υπουργείο Οικονομικών έχει ζητήσει από το ΥΠΕΘΑ τη σύνταξη νέου μισθολογίου για τους στρατιωτικούς «εδώ και τώρα». Που σημαίνει ότι πρέπει να είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο, αφού αποτελεί «προ­απαιτούμενο της τρόικας». Η λεγόμενη επιτροπή μισθολογίου, που έχει δημιουργηθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό στο Πεντάγωνο, αλλά δεν είχε συνε­δριάσει ποτέ, συνεδρίασε τρεις φορές αυτή την εβδομάδα! Το σχέδιο για το νέο μισθολόγιο προβλέπει περικοπή όσων χρημάτων πρέπει να επιστραφούν στους στρα­τιωτικούς με βάση την απόφαση του ΣτΕ κα­τά τουλάχιστον 40% και επιστροφή αναδρο­μικών σε βάθος χρόνου που προσδιορίζε­ται στην πενταετία. 

Οι στρατιωτικοί απειλούν με νέες αγωγές και μηνύσεις γνωρίζοντας βέβαια ότι οι διαδι­κασίες αυτές είναι εξίσου χρονοβόρες. 

Συμβούλια αρχηγών με ένταση 

Οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων προσπαθούν να διαχει­ριστούν το θέμα, αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο. Οι στρα­τηγοί από όλους τους σχηματισμούς της χώρας έχουν ενη­μερώσει τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ ότι είναι δύσκολο να διαχειριστούν το προσωπικό με το αίσθημα αδικίας που υπάρχει. Τι εννοούν; Οι στρατηγοί έχουν πάρει το εφάπαξ τους με τη συμπλήρωση 35 ετών υπηρεσίας ενώ το προσωπικό που διοικούν και το οποίο είχαν διαβεβαιώσει κατ' επανάληψη ότι δεν υπάρχει θέμα με το εφάπαξ θα το πάρουν «πετσοκομμένο». Αν το πάρουν γιατί πάρα πολ­λά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για να αντεπεξέλθουν στα προβλήματα της κρίσης -αλλά και πριν από αυτή- έχουν πάρει μεγάλες προκαταβολές του εφάπαξ τους. Αν ισχύσουν οι περικοπές που ακούγονται, ενδεχομένως κάποιοι να μην έχουν να λάβουν ούτε ευρώ! 

Στα Ανώτατα Συμβούλια ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ, που συνεδρίασαν εκτάκτως πριν από μερικές ήμερες υπήρξαν τουλάχιστον τέσσερις περι­πτώσεις ανώτατων αξιωματικών οι οποίοι εξέφρασαν τη θέληση τους να παραιτηθούν για να εκφράσουν τη διαφωνία τους στις κυβερνητικές αποφάσεις από τη μια αλλά και να στεί­λουν μήνυμα προς το προσωπικό ότι κατανο­ούν τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους. Οι αρχηγοί των δύο Γενικών Επιτελείων στα οποία τέθηκε το θέμα παραιτήσεων τις «πάγωσαν». 

Είναι δεδομένο, παρ' όλα αυτά, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα περάσουν μια δύσκολη πε­ρίοδο μέχρι να ισορροπήσουν στη νέα πραγ­ματικότητα που επιβλήθηκε με τις τελευταίες παρεμβάσεις αλλά και με την απροθυμία της κυβέρνησης να εκτελέσει μια αμετάκλητη και άμεσα εκτελεστή απόφαση Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας. 

Ποιο είναι το επόμενο που φοβούνται οι στρατιωτικοί; Την «αρπαγή» της ακίνητης πε­ριουσίας των ταμείων τους η οποία είναι με­γάλη. Κι όπως λένε οι πληροφορίες ένα μέρος της έχει μπει ήδη στο στόχαστρο του ΤΑΙΠΕΔ! 

(REAL NEWS-10/08/2014) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger