Αρχική » » Έρχεται «κύμα» παραιτήσεων

Έρχεται «κύμα» παραιτήσεων


✓ Κόβεται το εφάπαξ. 
✓ Οι κακοί κυβερνητικοί χειρισμοί έχουν προκαλέσει τρικυμία σας Ένοπλες Δυνάμεις, η ηγεσία των οποίων νιώθει εκτεθειμένη, καθώς την είχαν διαβεβαιώσει ότι δεν θα γίνουν περικοπές.
✓ Ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος καθώς και άλλοι υπουργοί αντέδρασαν και ζήτησαν αλλαγή της διατύπωσης για να βάλουν την υπογραφή τους. Από το βράδυ της Τρίτης μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης αναζητούσαν τη λύση, η οποία βρέθηκε με την «εφεύρεση» της «ρήτρας αξιόμαχου»! 
✓ Η συνεδρίαση των στρατηγών από όλη την Ελλάδα στο ΓΕΣ και οι απειλές για παραι­τήσεις προκειμένου να στείλουν μήνυμα στο προσωπικό τους. 

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ 

Τσουνάμι παραιτήσεων, που υπολογίζο­νται σε χιλιάδες και όχι απλά σε εκατοντάδες, απειλεί τις Ένοπλες Δυνάμεις με­τά την κατάθεση του νομοσχεδίου του υπουρ­γείου Εργασίας που «αγγίζει» και τα ταμεία των στρατιωτικών. Οι επιπτώσεις πολλές με πρώ­τη τη δραστική μείωση των ποσών που θα εισπράττουν ως εφάπαξ οι στρατιωτικοί με την αποστρατεία τους. Συνεπώς, εύκολα προκύ­πτει το συμπέρασμα ότι όσοι έχουν δικαίω­μα παραίτησης θα το κάνουν άμεσα και δεν θα ρισκάρουν. 

Το πόσο σοβαρή είναι π κατάσταση στο στράτευμα προκύπτει και από την πρωτοβου­λία του Α/ΓΕΣ...
Χρήστου Μανωλά να συγκαλέ­σει έκτακτο Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο με συμμετοχή όλων των αντιστρατήγων, που ήρθαν στο ΓΕΣ από όλη την Ελλάδα. 

Κάποιοι από αυτούς απειλούν με παραιτή­σεις, για να στείλουν ένα μήνυμα προς το προ­σωπικό τους. Γιατί αυτό; Οι στρατιωτικοί που έχουν συμπληρώσει 35 χρόνια υπηρεσίας, δηλαδή υποστράτηγοι και πάνω, έχουν εισπράξει το «παλιό» εφάπαξ, λένε ότι «δεν θα μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια το προσωπικό μας». Το οποίο μόλις την περασμένη εβδομάδα δια­βεβαίωναν ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με το εφάπαξ! 

Οι τεχνικές παράμετροι 

Τι προβλέπει το επίμαχο νομοσχέδιο στο άρθρο 221, το οποίο προκάλεσε αντιδράσεις όχι μόνο στους στρατιωτικούς αλλά και στους συναρμόδιους υπουργούς; 

«Με κοινή απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και του καθ' ύλην αρμόδιου υπουρ­γού, η οποία εκδίδεται μέχρι την 31-10 2014, μετά από σύμ­φωνη γνώμη της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής καθορίζονται οι τεχνικές παράμετροι από τις οποίες θα προκύπτει συντελεστής βιωσιμότητας ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία ετήσιων ελλειμμάτων σε ταμειακή και δεδουλευμένη βάση, για το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ), τους ειδικούς Κλά­δους και Λογαριασμούς των Μετοχικών Ταμείων Στράτου, Αε­ροπορίας και Ναυτικού (ΜΤΣ, ΜΤΑ, ΜΤΝ) και ρυθμίζεται κά­θε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή τους. Το αρ­μόδιο Διοικητικό Συμβούλιο εφαρμόζει την προσαρμογή των παροχών που απαιτούνται για να διασφαλιστεί ετησίως μηδενι­κό έλλειμμα στα ταμεία. Μέχρι την 30ή Νοεμβρίου κάθε έτους το αρμόδιο Δ.Σ. αποφασίζει την εφαρμογή της προσαρμογής για το επόμενο οικονομικό έτος σύμφωνα με την κοινή υπουρ­γική απόφαση του πρώτου εδαφίου της παρούσας παραγρά­φου και σε περίπτωση μη εφαρμογής το Διοικητικό Συμβούλιο παύεται αυτοδικαίως εντός προθεσμίας επτά (7) ημερών από την έναρξη εκάστου έτους εφαρμογής». 

Η... μετάφραση είναι απλή, αλλά και τρομακτική. Αν τα τα­μεία έχουν χρήματα, θα δίνουν εφάπαξ αλλά και μια σειρά άλ­λες «παροχές» που έχουν να κάνουν με επιδόματα τέκνων στρατιωτικών, μερίσματα κ.λπ. Αν έχουν ελλείμματα, δεν θα παρέ­χουν σχεδόν τίποτα. 

Ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος καθώς και άλλοι υπουρ­γοί αντέδρασαν και ζήτησαν αλλαγή της διατύπωσης για να βάλουν την υπογραφή τους. Από το βράδυ της Τρίτης μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης αναζητούσαν τη λύση, η οποία βρέθη­κε με την «εφεύρεση» της «ρήτρας αξιόμαχου»! 

Τι είναι η ρήτρα; 

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας «θα υπάρξει "ρήτρα αξιόμαχου", δηλαδή ειδική πρόνοια που θα λαμβά­νει υπόψη τη διασφάλιση του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφα­λείας, ώστε οι όποιες προσαρμογές να γίνουν σταδιακά και σε βάθος χρόνου». 

Παρά το γεγονός ότι ο υπουργός Εργασίας θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο «διασφαλίζε­ται πλέον οριστικά η βιωσιμότητα των ταμεί­ων έτσι ώστε οι νέες γενιές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας να λαμβάνουν απρόσκοπτα αυτές τις πα­ροχές», οι στρατιωτικοί είναι εξαιρετικά καχύ­ποπτοι και θεωρούν ότι η «ρήτρα αξιόμαχου» έχει «διπλή ανάγνωση». 

Λένε ότι «το αξιόμαχο των Ε.Δ. πλήττεται θα­νάσιμα από τη μαζική φυγή στελεχών», η οποία μπορεί να «αναχαιτιστεί» μόνο μ' έναν τρόπο: να σταματήσει η καταβολή του εφάπαξ. Εννο­ούν δηλαδή ότι, επικαλούμενη αυτή τη ρήτρα, η κυβέρνηση μπορεί να σταματήσει να δίνει εφάπαξ. Και επισημαίνουν ότι ακόμη και τώ­ρα, με το χρονικό περιθώριο της 1-1-2015 που έθεσε η κυβέρνηση ως χρόνο έναρξης για τον νέο υπολογισμό του εφάπαξ, χιλιάδες στρατι­ωτικοί θα γίνουν «όμηροι», αφού δεν προλα­βαίνουν να παραιτηθούν! 

(REAL NEWS-03/08/2014) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger