Αρχική » » Πληρώναμε τα άρβυλα για … λουστρίνια!

Πληρώναμε τα άρβυλα για … λουστρίνια!


✓ Οικονομικό… καψόνι! 
✓ Αντί για 35 ευρώ το ζευγάρι, οι στρατιωτικές μπότες «κόστιζαν» 75 ευρώ, επειδή «κάποιοι» δεν παραλάμβαναν ένα πληρωμένο μηχάνημα! 
✓ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ αποδεικνύ­ουν πως κάποιοι μπλόκαραν εσκεμμένα τη λειτουργία του νέου μηχανήματος που κατασκευάζει αρβύλες. 
✓ Η παλιά μηχανή παρήγε την ημέρα με το ζόρι 200 ζευ­γάρια άθλιας ποιό­τητας άρβυλα! Και νούμερα από 42 έως 46! Όσοι δεν φορούσαν τέτοιο νούμερο έπρεπε να βγουν στο εμπόριο για να βρουν άρ­βυλα! 
✓ Η νέα μηχανή παράγει την ημέρα 1.000 άρβυλα «νέας τεχνολογίας», που κρατάνε τα πόδια των φαντάρων στεγνά και ζεστά. 

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ 

Γίνεται ο Ελληνικός Στρατός να έχει στη διάθεσή του μηχάνημα για να κατασκευά­ζει αρβύλες αλλά να μη το θέτουν σε λειτουργία και να γίνονται παραγγελίες στο εμπό­ριο; Γίνεται το κόστος παραγγελίας να είναι 75 ευρώ το ζευγάρι, όταν το μηχάνημα θα το έφτια­χνε με… 35 ευρώ; Στην Ελλάδα, όλα γίνονται! 

Η υπόθεση με τα άρβυλα του Ελληνικού Στρατού έχει πολύ «ζουμί»! Και ξεκινά από το όχι και τόσο μακρινό... 2006, όταν η κρίση δεν μας είχε έρθει και ο Γιάννης Λαμπρόπουλος ήταν πάλι υφυπουργός Εθνικής Άμυνας στην κυβέρνηση Καραμανλή. Μαζί με τον τότε Α/ΓΕΣ Νικόλαο Ντούβα επισκέπτονται φυλά­κια στον Έβρο. Βρέχει πολύ και ο ΥΦΕΘΑ βλέ­πει τα «καταπονημένα» άρβυλα ενός στρατιώτη. Τον ρωτά αν περνάει νερό από το άρβυλο και η απάντηση είναι καταφατική. Στα ίδια χά­λια όλο το προσωπικό που συνάντησε. 

Επιστρέφοντας στην Αθήνα ο Γ. Λαμπρόπου­λος έδωσε εντολή στο ΓΕΣ να βρεθεί άμεσα λύ­ση για να παίρνει το προσωπικό «άρβυλα της προκοπής». Γίνεται έρευνα αγοράς και εντοπίζεται η καλύτερη μηχανή για παραγωγή. Κό­στος αγοράς 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Γίνονται οι σχετικοί υπολογισμοί, η αγορά κρίνεται συμφέρουσα με την απόσβεση που θα έκανε και γίνεται η παραγγελία. Η κυβέρνηση Καραμανλή πέφτει, ο Λαμπρόπουλος δεν είναι πια ΥΦΕΘΑ και η σύγχρονη μηχανή έρχεται στο 700 Στρατιωτικό Εργοστάσιο (700 Σ.Ε.) προς μεγάλη ικανοποίηση των εργαζομένων που πιστεύουν ότι το εργο­στάσιο θα πάρει τα πάνω του και δεν θα κινδυνεύσουν οι θέ­σεις εργασίας τους. 

Όνειρα... 

Η σύγκριση παλιάς και νέας μηχανής απλά δεν υπάρχει. Η παλιά παρήγαγε την ημέρα με το ζόρι 200 ζευγάρια άθλιας ποιότητας άρβυλα! Όταν δεν μας έφθαναν, τα αγοράζαμε από το εμπόριο, μάλιστα υπήρξαν και ΕΣΣΟ της κρίσης που πήραν μεταχειρισμένα άρβυλα! Το πιο φοβερό; Η παλαιά μηχανή μπορούσε να παρά­γει άρβυλα από 42 έως 46 νούμερο! Όσοι δεν φορούσαν τέτοιο νούμερο έπρεπε να βγουν στο εμπόριο για να βρουν άρβυλα! 

Η νέα μηχανή παράγει την ημέρα 1.000 άρβυλα «νέας τεχνολογίας», με υλικό που επιτρέπει στα πόδια των οπλιτών να είναι στεγνά και ζεστά όταν πρέπει και ταυτόχρονα να αερίζονται. Και επίσης μπορεί να «βγάζει» άρβυλα από 35 έως 50 νούμερο. Ο,τι φοράνε όλοι οι σύγχρονοι στρατοί δηλαδή. 

Το κόστος παραγωγής είπαμε, μόλις 35 ευρώ, αντί των... 75 που μας κοστίζουν τα παλιά. Όλο αυτό, όπως είναι εύκολα κατανοητό, «χαλούσε» τη βολή πολλών. Όσων είχαν συμφέρον να μείνουμε στο παρελθόν αντέδρασαν. 

Έτσι βρέθηκε ένας τρόπος να μην παραλάβουμε την εξαιρε­τική μηχανή παραγωγής των αρβύλων! 

Ποια ήταν η αφορμή; 

Ένα από τα τρία «ρομποτάκια» που διαθέτει για να διορθώνουν μικροατέλειες στα παραγόμενα άρβυλα παρου­σίασε ασήμαντο πρόβλημα. Τα άλλα δυο δούλευαν κανονικότατα. 

Προσοχή! Και κανένα «ρομποτάκι» να μη δού­λευε, τις μικροατέλειες θα μπορούσε να τις δι­ορθώνει και το προσωπικό του εργοστασίου. 

Γι' αυτό και ο Γ. Λαμπρόπουλος όταν γινόταν η παραγγελία είχε πει να πάρουμε τη μηχανή χωρίς... ρομποτάκια για να μας έρθει και φθη­νότερα. Λες και το ήξερε. Κι όμως, με αυτή την αστεία δικαιολογία κάποιοι κατόρθωσαν από το 2010 ως και σήμερα να κρατήσουν εκτός λει­τουργίας τη γερμανική μηχανή και να θέσουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα του 700 Στρατιωτι­κού Εργοστασίου αλλά και την υγεία και -γιατί όχι- την άνεση του στρατιωτικού προσωπικού! 

Ο Γ. Λαμπρόπουλος επιστρέφοντας στη θέ­ση του ΥΦΕΘΑ ενδιαφέρθηκε να μάθει τι έχει συμβεί. Ο Καλαματιανός βρήκε και φώναξε στο γραφείο του απόστρατο αξιωματικό που ήξερε σαν την παλάμη του το 700 Στρατιωτικού Ερ­γοστασίου και το τι συμβαίνει. Επί πεντάωρο τον ενημέρωσε και μετά ο ΥΦΕΘΑ έδωσε εντο­λή να προχωρήσει αμέσως η παραλαβή της μη­χανής και να τεθεί σε λειτουργία παραγωγής. 

Ποια ήταν η αντίδραση; Όσοι θίγονται από τη λειτουργία της μηχανής... τον απείλησαν ότι θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη. Για να καταγ­γείλουν προφανώς... το τεμπέλικο ρομποτάκι. 

(REAL NEWS-15/08/2014) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger