Αρχική » » Ένστολοι στο μονοπάτι του... πολέμου

Ένστολοι στο μονοπάτι του... πολέμου


Κινητοποιήσεις από Σώματα Ασφαλείας και Ένοπλες Δυνάμεις για το άρθρο 221 του πολυνομοσχεδίου που αφορά τα ασφαλιστικά ταμεία τους. 

ΑΚΑΡΠΕΣ ΑΠΟΒΑΙΝΟΥΝ οι εκ των υστέρων «πυροσβε­στικές» παρεμβάσεις στο άρθρο 221 του πολυνομοσχε­δίου για τα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, καθώς η αναστάτωση που έχει προκληθεί δεν έχει κοπάσει και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις δίνουν ραντεβού για την ένστολη κινητοποίηση τους την Τετάρτη. 

Μέσα στο ιδιαίτερα «θερμό» τελευταίο τριήμερο ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης κατέθεσε ...τρο­πολογία στο πολυνομοσχέδιο, η οποία προβλέπει ότι θα εξαιρεθούν οι κλάδοι Επικουρικής Ασφάλισης των Σωμάτων Ασφαλείας στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλειας, εντούτοις μόλις χθες η Πανελλήνια Ομο­σπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλούσε τους στρατιωτικούς να συμμετά­σχουν στην ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει στις 11.00 το πρωί της Τετάρτης στην πλατεία Κολοκοτρώνη. 

Είχαν προηγηθεί την Παρασκευή οι συνεδριάσεις των Ανωτάτων Συμβουλίων και των τριών κλάδων προκειμένου να διερευνηθεί πώς θα αντιμετωπιστεί το αρνητικό κλίμα που είχε διαμορφωθεί στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων τα οποία, όπως ανέφεραν οι φή­μες, ετοίμαζαν τις αιτήσεις τους για αποστρατεία λόγω των αρνητικών εξελίξεων στο θέμα του εφάπαξ και των ασφαλιστικών ταμείων. 

Το Μαξίμου άδειασε τους ένστολους 

Τα επιτελεία των τριών Σωμάτων αλλά και το ΓΕΕΘΑ ήδη από την περασμένη Δευτέρα είχαν ζητήσει από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, και το αίτημα είχε διαβιβαστεί στο Μαξίμου, να μην μπει το άρθρο 221 στο νομοσχέδιο, όμως η κυβέρνηση προχώρησε στην κατάθεση του πολυνομοσχεδίου. 

Η μόνη... υποχώρηση που είχε κάνει ήταν ότι, εκτός από τη «ρήτρα μηδενικών ελλειμμάτων» των Ταμείων, είχε προστεθεί η «ρήτρα αξιόμαχου» με την οποία, όπως έλεγαν στελέχη του ΓΕΕΘΑ, εξισορροπούνταν η κατά­σταση αφού με αυτό εξασφαλιζόταν ότι όποιες αλλαγές θα έφερνε το πολυνομοσχέδιο αυτές θα γίνονταν σε βά­θος χρόνου. «Εάν η ρήτρα ελλειμμάτων κόβει το εφάπαξ στο μισό, εκείνη του αξιόμαχου το επαναφέρει στα ση­μερινά δεδομένα, καθώς οι ομαδικές αποχωρήσεις από ζωτικής σημασίας στρατιωτικές δομές θα διακινδύνευαν το αξιόμαχο του στρατεύματος», είπε συγκεκριμένα στην «Εφ.Συν.» ανώτατο στρατιωτικό στέλεχος. Παρ' όλα αυτά τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας δεν εφησυχάζουν και ετοιμάζονται πυρετω­δώς για κινητοποιήσεις. 

Μάνος Τσαλδάρης 
(Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ-04/08/2014)

1 σχόλια:

  1. ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ. ΣΑΜΑΡΑ ΔΕ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΣΤΙΣ ΕΥΡΟΕΚΛΟΓΕΣ; ΜΟΚΟ ΤΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger