Κινητοποιήσεις από Σώματα Ασφαλείας και Ένοπλες Δυνάμεις για το άρθρο 221 του πολυνομοσχεδίου που αφορά τα ασφαλιστικά ταμεία τους.
ΑΚΑΡΠΕΣ ΑΠΟΒΑΙΝΟΥΝ οι εκ των υστέρων «πυροσβεστικές» παρεμβάσεις στο άρθρο 221 του πολυνομοσχεδίου για τα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, καθώς η αναστάτωση που έχει προκληθεί δεν έχει κοπάσει και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις δίνουν ραντεβού για την ένστολη κινητοποίηση τους την Τετάρτη.
Μέσα στο ιδιαίτερα «θερμό» τελευταίο τριήμερο ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης κατέθεσε ...τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο, η οποία προβλέπει ότι θα εξαιρεθούν οι κλάδοι Επικουρικής Ασφάλισης των Σωμάτων Ασφαλείας στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλειας, εντούτοις μόλις χθες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλούσε τους στρατιωτικούς να συμμετάσχουν στην ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει στις 11.00 το πρωί της Τετάρτης στην πλατεία Κολοκοτρώνη.
Είχαν προηγηθεί την Παρασκευή οι συνεδριάσεις των Ανωτάτων Συμβουλίων και των τριών κλάδων προκειμένου να διερευνηθεί πώς θα αντιμετωπιστεί το αρνητικό κλίμα που είχε διαμορφωθεί στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων τα οποία, όπως ανέφεραν οι φήμες, ετοίμαζαν τις αιτήσεις τους για αποστρατεία λόγω των αρνητικών εξελίξεων στο θέμα του εφάπαξ και των ασφαλιστικών ταμείων.
Το Μαξίμου άδειασε τους ένστολους
Τα επιτελεία των τριών Σωμάτων αλλά και το ΓΕΕΘΑ ήδη από την περασμένη Δευτέρα είχαν ζητήσει από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, και το αίτημα είχε διαβιβαστεί στο Μαξίμου, να μην μπει το άρθρο 221 στο νομοσχέδιο, όμως η κυβέρνηση προχώρησε στην κατάθεση του πολυνομοσχεδίου.
Η μόνη... υποχώρηση που είχε κάνει ήταν ότι, εκτός από τη «ρήτρα μηδενικών ελλειμμάτων» των Ταμείων, είχε προστεθεί η «ρήτρα αξιόμαχου» με την οποία, όπως έλεγαν στελέχη του ΓΕΕΘΑ, εξισορροπούνταν η κατάσταση αφού με αυτό εξασφαλιζόταν ότι όποιες αλλαγές θα έφερνε το πολυνομοσχέδιο αυτές θα γίνονταν σε βάθος χρόνου. «Εάν η ρήτρα ελλειμμάτων κόβει το εφάπαξ στο μισό, εκείνη του αξιόμαχου το επαναφέρει στα σημερινά δεδομένα, καθώς οι ομαδικές αποχωρήσεις από ζωτικής σημασίας στρατιωτικές δομές θα διακινδύνευαν το αξιόμαχο του στρατεύματος», είπε συγκεκριμένα στην «Εφ.Συν.» ανώτατο στρατιωτικό στέλεχος. Παρ' όλα αυτά τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας δεν εφησυχάζουν και ετοιμάζονται πυρετωδώς για κινητοποιήσεις.
Μάνος Τσαλδάρης
(Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ-04/08/2014)
ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ. ΣΑΜΑΡΑ ΔΕ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΣΤΙΣ ΕΥΡΟΕΚΛΟΓΕΣ; ΜΟΚΟ ΤΩΡΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφή