ΦΩΤΙΕΣ ανάβει στην κυβέρνηση η έκθεση της επιστημονικής υπηρεσίας της Βουλής. Από τη μια θεωρεί ότι η «ρήτρα διασφάλισης του αξιόμαχου» των Σωμάτων Ασφαλείας εν δυνάμει μπορεί να κριθεί αντισυνταγματική και από την άλλη θεωρεί αντισυνταγματικές τις ρυθμίσεις για την κατάργηση του ΑΦΜ, αλλά και τη διάταξη του άρθρου 221 του νομοσχεδίου που αφορά την υπαγωγή του Ταμείου Αρωγής των Υπαλλήλων της Βουλής στη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος. Σε ό,τι αφορά τη ρήτρα του αξιόμαχου, η ειδική επιτροπή διαπιστώνει... πρόβλημα και ως προς την «προσθήκη της τελευταίας στιγμής» που αφορά την ενσωμάτωσή της, ενώ υπογραμμίζει ότι θα έπρεπε, για λόγους ασφάλειας δικαίου, να αναγραφούν τα κριτήρια εκπόνησής της.
Τονίζει δε ότι αν η εφαρμογή της ανωτέρω διάταξης οδηγήσει σε άνιση μεταχείριση όμοιων καταστάσεων (λ.χ. εφάπαξ παροχή α ποσού τον έναν χρόνο και εφάπαξ παροχή β' ποσού τον άλλο χρόνο ουσιωδώς μικρότερη σε δύο ασφαλισμένους που κατέβαλαν ακριβώς τις ίδιες εισφορές για τα ίδια χρόνια που ήταν ασφαλισμένοι), δύναται να είναι και αντισυνταγματική. Η επιστημονική υπηρεσία εκτιμά σχετικά με το ΤΑΥΒ ότι αποτελεί εσωτερική της διαδικασία και πρέπει να ασκείται μόνο διά των αρμόδιων οργάνων της, και όχι με πρωτοβουλία άλλου οργάνου της Πολιτείας, ενώ για την κατάργηση του ΑΦΜ αναφέρει ότι «από τη διάταξη δεν προσδιορίζονται αφενός οι περιπτώσεις φοροδιαφυγής που άγουν στην επιβολή της προτεινόμενης κύρωσης».
(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-07/08/2014)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.