Αρχική » , , , , , » Θέλουν ατύχημα στο Αιγαίο!

Θέλουν ατύχημα στο Αιγαίο!


Τα Επικίνδυνα νυχτερινά παιχνίδια των Τούρκων και η ανοχή του ΝΑΤΟ.

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο υπουρ­γός Εθνικής Άμυνας με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο Πάνος Καμμένος είπε καθαρά: «Η συμπεριφορά των Τούρ­κων στο Αιγαίο θα οδηγήσει σε ατύχημα, με ό,τι αυτό μπορεί να προκαλέσει στην περιοχή»! Η προειδοποίηση δεν έγινε τυ­χαία, ούτε αποτελούσε αποτέλεσμα υπερβολικής ανησυχίας του ΥΕΘΑ. Οι Τούρκοι έχουν κυριολεκτικά... σβήσει τα φώτα στο Αι­γαίο και δείχνουν να μην υπολογίζουν τίποτα. Ακόμη και τις αν­θρώπινες ζωές. Οι νύχτες στο Αιγαίο μοιάζουν πλέον με ταινία θρίλερ και πολλά περιστατικά το επιβεβαιώνουν.

Οι Τούρκοι... παίζουν με τους διακόπτες στο Αιγαίο, ανεβάζο­ντας δραματικά τις πιθανότητες ενός ατυχήματος μέσα στη νύ­χτα. Τρεις ενδεικτικές περιπτώσεις αποδεικνύουν ότι η Άγκυρα επιδιώκει κλιμάκωση ακόμη και μέσω ατυχήματος:

Σε νυχτερινή αερομαχία ελληνικών και τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, οι Τούρκοι χειριστές έσβησαν τα φώτα ακόμη και από τις πτέρυγες του αεροσκάφους! Οι Έλληνες πιλότοι έχουν την πείρα και τις ικανότητες να τους αναχαιτίζουν ακόμη κι έτσι, ωστόσο η επικινδυνότητα της αερομαχίας αυξάνεται σημαντι­κά λόγω της συμπεριφοράς των Τούρκων.

Τουρκικό πολεμικό πλοίο πέρασε ξυστά από ολλανδικό της νατοϊκής δύναμης SNMG2 που περιπολούσε στο βορειοανα­τολικό Αιγαίο! Οι Ολλανδοί δεν πίστευαν ότι το τουρκικό πολε­μικό είχε... συσκότιση και ανέφεραν το περιστατικό στο ΝΑΤΟ.

Άλλο πολεμικό πλοίο των Τούρκων χρησιμοποίησε φωτισμό παραλλαγής για να παραπλανήσει νατοϊκά σκάφη για το μέγεθός του. Επίσης επικίνδυνη ενέργεια μέσα στη νύχτα, σε μια πε­ριοχή του Αιγαίου όπου πλέουν πολλά πολεμικά πλοία.

«Πόντιος Πιλάτος»

Αυτές οι επικίνδυνες συμπεριφορές των Τούρκων έχουν καταγραφεί από το ΝΑΤΟ, το οποίο όμως εξακολουθεί να ασπάζεται την τακτική του Πόντιου Πιλάτου και να μην τραβά το αυτί των Τούρκων. Οι επικίνδυνες ακροβασίες των Τούρκων προστίθε­νται στις μαζικές και έντονες προκλήσεις που εκδηλώνονται τις τελευταίες εβδομάδες με επίκεντρο τις Οινούσσες και τη νησίδα Παναγιά (Πασάς κατά τους Τούρκους). Η νησίδα περιλαμβάνε­ται στη λίστα των γκρίζων νησιών και νησίδων που από το 1996 και την κρίση των Ιμίων έχει παρουσιάσει η Άγκυρα.

Στο ΓΕΕΘΑ και στο ΥΕΘΑ υπάρχει πολύ μεγάλος προβλημα­τισμός για τη συμπεριφορά των Τούρκων, η οποία είναι σε κά­θε περίπτωση άκρως επιθετική. Ενδεικτικά αναφέρουν ότι ακό­μη και οι ακτοφυλακίδες της τουρκικής ακτοφυλακής κάθε φο­ρά που ελληνικό σκάφος τις προσεγγίζει για να τις διώξει από τα ελληνικά ύδατα όχι απλώς αποκαλύπτουν όπλα, αλλά τα στρέ­φουν κατά των ελληνικών ναυτικών δυνάμεων.

«Εύκολο να αρχίσουμε Βολές»

Η πρόθεσή τους να κλιμακώσουν την ένταση στο Αιγαίο είναι εμφανέστατη και αυτός είναι ο κύριος λόγος της ελληνικής επιμο­νής στη λεγόμενη «στρατηγική ψυχραιμία». Επιτελείς που έχουν την ευθύνη παρακολούθησης και διαχείρισης της τουρκικής επι­θετικότητας στο Αιγαίο τόνιζαν στη Realnews ότι «είναι πολύ εύ­κολο να αρχίσουμε τις προειδοποιητικές βολές μερικές γιάρδες μακριά από την πλώρη των τουρκικών σκαφών, αλλά δεν πρό­κειται να κάνουμε τη χάρη στην Άγκυρα να της προσφέρουμε την κρίση που ζητεί. Τους αναχαιτίζουμε, τους διώχνουμε από τα χωρικά ύδατα, τους εγκλωβίζουμε στα ραντάρ μας και τους δίνουμε να καταλάβουν ότι όπου κι αν πάνε, ό,τι κι αν κάνουν, θα βρίσκουν απέναντί τους ελληνικές δυνάμεις».

Σε αυτό το κλίμα κινούνται και οι εντολές της πολιτικής ηγε­σίας του ΥΕΘΑ προς τη στρατιωτική ηγεσία. Αντιμετώπιση των προκλήσεων με αποφασιστικότητα, αλλά και με απόλυτη ψυ­χραιμία. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό της τουρκικής προκλητικό­τητας, που έχουν επισημάνει οι Έλληνες επιτελείς και προσπα­θούν να το αποκωδικοποιήσουν, είναι ότι οι περισσότερες προ­κλήσεις εκδηλώνονται με την παρουσία των νατοϊκών πλοίων. «Είναι εντυπωσιακό ότι ειδικά στις Οινούσσες λες και περιμένουν το γαλλικό πολεμικό πλοίο να πλεύσει στην περιοχή για να κάνουν παραβίαση χωρικών υδάτων. Μόλις οι Γάλλοι αποχωρήσουν, φεύγουν και οι Τούρκοι από τα χωρικά μας ύδατα», λέει στην «R» αξιωματικός που παρακολουθεί και αναλύει την κατά­σταση. Λες και θέλουν να επιβάλουν με αυτόν τον τρόπο τις θέ­σεις τους για το Αιγαίο στο ΝΑΤΟ.

ΦΩΤΑ
Σε νυχτερινή αερομαχία ελληνι­κών και τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, οι Τούρκοι χειριστές έσβησαν τα φώτα ακόμη και οπό τις πτέρυγες του αεροσκάφους!

ΞΥΣΤΑ
Τουρκικό πολεμικό πλοίο πέρασε ξυστά από ολλανδικό της νατοϊκής δύναμης SNMG2 που περιπολούσε στο βορει­οανατολικό Αιγαίο! Οι Ολλανδοί δεν πίστευαν ότι το τουρκικό πολεμικό είχε... συ­σκότιση και ανέφεραν το περιστατικό στο ΝΑΤΟ.

(REAL NEWS-08/05/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger