Ένας... Ταξίαρχος, ρε παιδιά!


Του Γιώργου Μιχαλόπουλου

Από ό,τι φαίνεται το αυτονόητο, είναι και το πλέον δυσνόητο για τον υπουργό Άμυ­νας Πάνο Καμμένο. Ο Φαήλος Κρανιδιώτης, με αφορμή την εμφάνιση Καμμένου στο ΥΠΕΘΑ με στο­λή παραλλαγής, είπε τα... αυτονόητα σε ραδιοφωνικό σταθμό:

"Εξοργίζομαι με το καραγκιοζιλίκι να βλέπω τον Καμμένο με στολή παραλλαγής. Από πού δικαιούται να το κάνει αυτό; Επειδή έ­παιζε με τα στρατιωτάκια μικρός; Βγαίνει αυ­τός ο τύπος στο γραφείο του και φορά μια ολοκαίνουργια παραλλαγή. Με αγουροξυ­πνημένο κυνηγό έμοιαζε με την παραλλαγή. Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που μας ακούν, σε αντίθεση με την πολι­τική ηγεσία, είναι κανονικοί άνθρωποι. Έχουν υπηρετήσει, δουλεύουν, έχουν αγω­νίες. Ο απλός στρατιώτης στη Λήμνο, τη Ρόδο, την Κω, τον προσβάλει να βλέπει έ­ναν μπούρδα να παριστάνει τον στρατάρ­χη σαν αγουροξυπνημένος κυνηγός.

Δεν βρέθηκε ένας ταξίαρχος να του πει κ. Υπουργέ τι είναι αυτά που κάνεις; Δεν μπορεί να γελοιοποιούνται αυτά τα πράγ­ματα. Καταρχήν δεν δικαιούται. Μιλάω για το να φοράει στολή χωρίς να δικαιούται. Δικαιούμαι να την φορέσω μόνο όταν μου χτυπήσουν την πόρτα με φύλλο πορείας. Δεν δικαιούμαι να την φοράω και να κάνω βόλτες και υπάρχουν και άλλοι, που πάνε στο Μοναστηράκι και αγοράζουν στολές παραλλαγής για να μαζεύουν τις ελιές".

Δυστυχώς οι πικρές διαπιστώσεις Κρανιδιώτη αποτυπώνουν ανάγλυφα τον τρόπο διοίκησης του ελληνικού στρατεύματος.

Με "μαγκιές" του τύπου κάνω δηλώσεις πάνω στη φρεγάτα με φόντο το Αιγαίο για το πόσο... πατριώτης είμαι, δεν δια­σφαλίζεται η εθνική μας κυριαρχία.

Αντιθέτως! Από χθες βρίσκεται σε εξέλιξη η άσκηση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων με την ονομασία "Έφεσος 2016", η οποία διεξάγεται σε απόσταση μικρότερη των 60 χλμ. από τη Χίο και την νήσο Παναγιά όπου η Αθήνα πρόσφατα έστειλε μόνιμη φρουρά μετά τις προκλήσεις στις Οινούσσες.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης θα δοκι­μαστούν σχέδια για αποβατικές ενέρ­γειες στην περιοχή της Σμύρνης. Τα σχέ­δια αυτά σαφώς αφορούν την Ελλάδα, καθώς η Τουρκία πλην της Ρωσίας δεν έ­χει κάποια άλλη χώρα που να περιβάλλε­ται από θάλασσα και να έχει ενδιαφέρον να εκδηλώσει αποβατική ενέργεια.

Καταλάβατε κύριε Καμμένε; Αφήστε, λοι­πόν, την... κλανιά, μαγκιά και εξάτμιση και κοιτάξτε με τους εξαίρετους αξιωμα­τικούς και υπαξιωματικούς της πατρίδας μας πως θα αποτρέψετε το... μοιραίο!

(ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ-05/05/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger