Αρχική » » Στρατιωτικοί κατέθεσαν μήνυση κατά του υπουργού Οικονομικών

Στρατιωτικοί κατέθεσαν μήνυση κατά του υπουργού Οικονομικών


ΤΟΝ ΜΗΝΥΣΑΝ 0Ι ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ.
Ζητούν Αυτόφωρο για τον υπ. Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη! Πήγαν φορώντας τις στο­λές τους στο Α.Τ. Συντάγ­ματος και τον εγκαλούν για παράβαση καθήκοντος μαζί με τον Σταϊκούρα. 
Ζητούν αυτόφωρο για τον Γκ. Χαρδούβελη, για τη μη καταβολή των αναδρομικών τους παρά τη σχετική ετυμηγορία από το ΣτΕ. 

Να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης (αν και καλύ­πτεται από τον νόμο περί ευ­θύνης υπουργών) ζήτησαν οι στρατιωτικοί, που κατέθε­σαν χθες στις 4 μ.μ. μήνυ­ση σε βάρος του στο Α.Τ. Συντάγματος! Οι στρατιωτικοί, μέλη της Ένωσης Στρατιω­τικών Περιφέρειας Αττικής, πήγαν στο αστυνομικό τμή­μα φορώντας τις στολές τους και κατέθεσαν μήνυση για παράβαση καθήκοντος κα­τά του υπουργού Οικονομι­κών Γκίκα Χαρδούβελη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Στα­ϊκούρα ύστερα από αναμο­νή μηνών για την εφαρμο­γή της απόφασης του Συμ­βουλίου της Επικρατείας. 

Όλο αυτό το διάστημα είχαν ενημερώσει με εξώ­δικα την ηγεσία του υπουρ­γείου Οικονομικών ότι ...«επιφυλάσσονταν κάθε νομίμου δικαιώματος» τους και χθες ενεργοποίησαν την απόφασή τους, κλιμακώνοντας την αντιπαράθεσή τους για την επιστροφή των αναδρομι­κών τους. Η μήνυση κατα­τέθηκε γιατί από τις 20 Ιουνίου οι στρατιωτικοί έχουν με εξώδικο τους κοινοποιή­σει την απόφαση του Συμ­βουλίου της Επικρατείας. 

Από τότε η κυβέρνη­ση όχι μόνο δεν την έχει εφαρμόσει, αλλά δεν έχει κάνει γνωστές και τις προ­θέσεις για το πότε και κυρί­ως το πώς θα την εφαρμό­σει. Στη μήνυσή τους υπο­στηρίζουν μεταξύ άλλων ότι: 

«Στη συγκεκριμένη περίπτω­ση οι αναφερόμενοι, κ.κ. υπουργός και αναπληρωτής υπουργός των Οικονομικών της κυβέρνησης είναι υπάλ­ληλοι κατά την έννοια του άρθρου 259 του Ποινικού Κώδικα και δεν εφαρμόζουν την υπ΄ αριθμ. 2193/2014 δικαστική απόφαση της Ολο­μέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που αναφέρε­ται παραπάνω, κατά παρά­βαση των καθηκόντων τους ως υπουργού και αναπλη­ρωτή υπουργού με απευθεί­ας σκοπό να βλάψουν υλικά - οικονομικά αλλά και ηθικά τους Έλληνες στρατιωτικούς μη καταβάλλοντας τα χρη­ματικά ποσά που θα όφει­λαν να υπολογίσουν και να μας καταβάλουν σε εκτέλεση της δικαστικής απόφασης». 

Και η μήνυση της Ένωσης Στρατιωτικών κατα­λήγει: «Ζητάμε να ασκη­θεί ποινική δίωξη κατά των αναφερομένων, και οποιουδήποτε άλλου υπαιτίου προ­κύψει από τη δικαστική διερεύνηση, για τα αδικήματα των άρθρων 259 και 232Α παρ. 1 του Π.Κ., καθώς και για οποιοδήποτε άλλο αδί­κημα ήθελε προσδιοριστεί από τον κ. εισαγγελέα, και να επιβληθεί η νόμιμη τι­μωρία επί αυτών». 

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-23/08/2014) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger