Αρχική » , , , , » Το μεγάλο κόλπο με τα στρατόπεδα

Το μεγάλο κόλπο με τα στρατόπεδα


Σιωπή συνενοχής από την ηγεσία του στρατεύματος.
Η περιουσία των ΕΔ θα διατεθεί στην υπό σύσταση Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων και στην συνέχεια θα περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ προς εκχώρηση στους τοκογλύφους.

Στον βωμό της εξυπηρέτησης του επαχθούς χρέους, όπως απαιτούν οι διεθνείς τοκογλύφοι, αλλά και στην υλοποίηση του σχεδίου που φέρει την σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και θέλει την κατασκευή οργανωμένων πόλεων μουσουλμάνων εποικιστών εντός της Ελληνικής Επικράτειας, θα προσφερθεί βορά η ακίνητη περιουσία των Ενό­πλων Δυνάμεων της Ελλάδος.

Η αξία των εκτάσεων και οικημάτων που σήμερα ανήκουν στα τρία Σώματα, αν και καταβλήθηκε προσπάθεια να «εκτιμηθεί» μόλις στα 32 δισ. ευρώ, στην πραγ­ματικότητα, σύμφωνα με ειδικούς της αγοράς ακινήτων, ξεπερνά κατά πολύ τα 40 δισ. ευρώ κι ενδεχομένως και τα 45 δισ. ευρώ.

Το ποσό αυτό μπορεί να διευρυνθεί ακόμη περισσότερο, φτάνοντας και τα 50 δισ. ευρώ, αν προστεθούν τα εκατο­ντάδες οικόπεδα και οι χώροι που έχουν καταπατηθεί από ιδιώτες, οικοδομικούς συνεταιρισμούς και, κυρίως, δήμους.

Προκειμένου να αμβλυνθούν οι αντι­δράσεις των στρατιωτικών που ήδη δια­μαρτύρονται για τις δραστικές περικοπές στις συντάξεις και τους μισθούς τους, η περιουσία αυτή αρχικά θα διατεθεί στην υπό σύσταση Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακί­νητης Περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠΑΑΠΕΔ), η οποία σε πρώτη φάση θα υπάγεται απευθείας στον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο.

Ο τελευταίος θα διαχειρίζεται όλα τα ακίνητα ιδιοκτησίας των Ταμείων Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) Εθνικού Στόλου (ΤΕΣ) και Αεροπορικής Άμυνας (ΤΑΑ).

Αν και αρχικά μέσω των «πρόθυμων» παπαγαλακίων του ΥΕΘΑ έχει διαρρεύσει ότι δεν πρόκειται να πωληθεί ή να εκ­ποιηθεί κανένα κτίσμα ή χώρος που ανή­κει στα παραπάνω ταμεία, παρά μόνο θα γίνει παραχώρηση για εκμετάλλευση της επιφάνειάς τους, η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική.

Πληροφορίες του «ΕΜΠΡΟΣ» αναφέ­ρουν ότι κι αυτή η περιουσία, όπως και τα υπόλοιπα «ασημικά» του Δημοσίου (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛ.ΠΕ., ΔΕΠΑ), θα περάσουν στο ΤΑΙΠΕΔ με πράξη νομοθετικού περιεχομέ­νου, που θα κατατεθεί πιθανώς στο A' θε­ρινό τμήμα της Βουλής και στην συνέχεια στο Υπερ-ταμείο που θα δημιουργηθεί, το οποίο θα έχει ως έδρα το Λουξεμβούργο.

Στην ΥΠΑΑΠΕΔ θα συμμετάσχουν -κι εδώ είναι το ενδιαφέρον- και ιδιώτες εμπειρογνώμονες που μπορεί να είναι έμ­μισθοι σύμβουλοι των ξένων Funds, που έχουν βάλει στο μάτι την Ιερή Γη των Ελ­λήνων.

Μεταξύ αυτών κι ο αμερικανοεβραϊκός οίκος Cushman & Wakefield, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες real estate παγκοσμίως.

Η συγκεκριμένη εταιρεία συνδέεται άμεσα με το ίδρυμα Institude For Policy Studies (IPS), που χρηματοδοτείται από την γνωστή οικογένεια των σιωνιστών τραπεζιτών Ρότσιλντ.

Μην ξεχνάμε στο σημείο αυτό ότι ο πα­τριάρχης της οικογένειας, που έχει αγγί­ξει τα 100 έτη, φιλοξενεί συχνά - πυκνά στην έπαυλή του στην θέση Κερασιά της Κασσιόπης Κέρκυρας, τον πρώην υπουρ­γό Δικαιοσύνης και απηνή διώκτη της Χρυσής Αυγής, Νίκο Δένδια.

Εκείνο πάντως που προκαλεί πολλά ερωτηματικά είναι η ενεργός ανάμειξη του διευθύνοντα συμβούλου του Αμερικανο-εβραϊκού Συμβουλίου (AJC) David Harris, στο παζάρι που θα προηγηθεί της εκποίη­σης της περιουσίας των Ελληνικών Ε.Δ.

Αξιόπιστες πηγές από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας φέρουν το συγκεκριμένο πρόσωπο ως κομιστή δύο φερόμενων, φαινομενικά, αντιδιαμετρικών αιτημάτων για την αξιοποίηση των κομβικής σημα­σίας νήσων Φλέβες και Φλεβοπούλα (συ­νολικής έκτασης 1.247.160 τ.μ.).

Η μια αφορούσε επένδυση από το Άμπου Ντάμπι με ενοίκιο ετησίως 100 εκατ. ευρώ και η δεύτερη πρόταση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας του Ισραήλ για δημιουργία πρότυπου Κέντρου Έρευ­νας και Ανάπτυξης.

Ο ρόλος του David Harris

Οι όποιες απορίες μπορούν να λυθούν μόνο με την σωστή ανάγνωση του άρθρου που έγραφε ο «πρωθιερέας» του σιωνι­σμού ανά την υφήλιο, για την Ελληνική εκ­δοχή της εβραιοκρατούμενης HUFFINGTON POST.

Σύμφωνα με αυτό, ο ίδιος θεωρεί την σιιτική Χεζμπολάχ ως τρομοκρατική ορ­γάνωση και όχι την σουνιτική ISIS ή αλ­λιώς Ισλαμικό Χαλιφάτο, που χρηματο­δοτείται αφειδώς από την Σαουδική Αρα­βία και τα Εμιράτα του Περσικού Κόλπου, για να προβαίνουν σε χιλιάδες αποτρό­παιες πράξεις.

Ο ίδιος, μάλιστα, έσπευσε να κατηγορή­σει την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι επιλεκτικά διαχωρίζει το στρατιωτικό από το πολιτι­κό σκέλος της συγκεκριμένης οργάνωσης.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ό­τι οι μαχητές της τελευταίας μετέχουν ενεργά στον αγώνα κατά των τζιχαντιστών στην Συρία, δηλαδή αποτελεί εν δυ­νάμει σύμμαχο της Δύσης στην αντιμετώ­πιση των ισλαμιστών τρομοκρατών.

Φυσικά, ο Harris δεν αναφέρει στο άρ­θρο του ούτε μια λέξη για τους δολοφό­νους της DAESH.

Η εξήγηση μπορεί να βρεθεί στις στενές σχέσεις που συνδέουν τους ηγήτορες του Βασιλικού οίκου της Σαουδικής Αρα­βίας που ασπάζονται την πιο ακραία συ­ντηρητική εκδοχή του Ισλάμ, τον ουαχαμπισμό (γνωστός ως σαλαφισμός) με το εβραϊκό κεφάλαιο.

Ποια είναι τα πρώτα ακίνητα που θα παραδοθούν(;)

Ανάμεσα στα ακίνητα που θα εκχωρη­θούν, θα είναι τα στρατόπεδα

«Λιόση» στα Νέα Λιόσια,

«Ρόκα» στην Μάνδρα Αττικής,

«Δογάνη» στο Κιλκίς,

«Φούφα» στην Πτολεμάίδα,

«Γιαννόπουλου» στα Θερμά Σερρών,

«Ευθυμιόπουλου» στο Κουτσόχερο Λάρισας, αλλά και πολλές αεροπορικές βάσεις.

Ήδη, εξετάζονται τα αεροδρόμια

Καβάλας,

Τριόδου Μεσσηνίας,

Λευκοχώματος Σπάρτης,

Άργους,

Λεχαίου Κορινθίας,

ο χώρος της 3ης Μοίρας «Νίκη» στο Κατσιμίδι Αφιδνών,

αλλά και η έκταση του πρώην 2ου ΑΚΕΠ στην Εύβοια, ενώ

αναζητούνται χώροι στην Ηλεία,

στην Πρέβεζα

και στην περιοχή της Αχαΐας, που δεν έχουν ακόμη καταγραφεί και ανήκουν στο περιουσιολόγιο των Ε.Δ.

Στην ΥΠΑΑΠΕΔ θα συμμετάσχουν και ιδιώτες «εμπειρογνώμονες», έμμισθοι σύμβουλοι ξένων Funds, όπως ο αμερικανοεβραϊκός οίκος Cushman & Wakefield, που συνδέεται άμεσα με το Institude For Policy Studies (IPS), το οποίο χρηματοδοτείται από την γνωστή οικογένεια των τραπεζιτών Ρότσιλντ. Ενεργός ανάμειξη του Διευθύνοντα Συμβούλου του Αμερικανοεβραϊκού Συμβουλίου (AJC) David Harris.

Γ. ΦΡΑΓΚΟΣ
(ΕΜΠΡΟΣ-14/95/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger