Αρχική » , » Το νέο κόλπο με την αύξηση της θητείας κατά τρείς μήνες

Το νέο κόλπο με την αύξηση της θητείας κατά τρείς μήνες

Άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων κατά τη διάρκεια άσκησης

ΣΕΝΆΡΙΑ μέσω του υφυπουργού Εθνι­κής Άμυνας Κώστα Σπηλιόπουλου για αύξηση της στρατιωτικής θητείας, στον Στρατό Ξηράς από τους 9 μήνες που είναι σήμερα στους 12 επανήλθαν χθες, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, ως ειδικού σκοπού και χρόνου, δεν έχει τη δυνατότητα να εμπλακεί σε τέτοια θέματα, που...
απαιτούν μια διαφορετική κυβέρνηση, η οποία θα έχει πρόσφατη λαϊκή εντολή. 
«Η μεγάλη μείωση της θητείας που έγινε στον Στρατό έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στις Ένοπλες Δυνάμεις. Αυτό είναι σαφές και να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο. Το να αυξηθεί η θητεία νομίζω ότι είναι ένα στοιχείο που πρέπει να το δουν με ειλικρίνεια όλες οι πολιτικές δυνάμεις. Θα τεθεί γρήγορα, πιστεύω, στο τραπέ­ζι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σπηλιόπουλος μιλώντας στον Βήμα FM. 
Επιπλέον, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, ο οποίος, σύμφωνα με πλη­ροφορίες, δεν είχε συζητήσει το θέ­μα με τον καθ΄ ύλην αρμόδιο υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπου­λο, αναδεικνύοντας με αυτόν τον τρό­πο τις δυσλειτουργίες που υπάρχουν στο εσωτερικό της κυβέρνησης, στά­θηκε και στο θέμα των Επαγγελματιών Οπλιτών, τονίζοντας ότι «από τη στιγμή που σταματήσαμε να παίρνουμε και τους πενταετούς θητείας οπλίτες, γιατί πλέον δεν υπάρχουν κονδύλια, υπάρχει ένα έλλειμμα». 

Υποχρεωτική στράτευση 

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα της αύξησης της θητείας είχε ανοίγει η προη­γούμενη κυβέρνηση (έχοντας στο μυαλό της και τον περιορισμό της ανεργίας), όπως πρώτη αποκάλυψε η «δημοκρα­τία», ενώ μέσα σε ένα πλαίσιο μιας συνολικής αναδιοργάνωσης της στρατιω­τικής θητείας στο προσκήνιο είχε επα­νέλθει η συζήτηση για την υποχρεω­τική στράτευση των νέων στα 18 ή 19 χρόνια, δηλαδή αμέσως μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων στο λύκειο και αφού θα έχουν δώσει εξετάσεις για την είσοδο τους στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ. 
Μιλώντας στη «δημοκρατία», ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Μαργαρίτης Τζίμας τόνισε ότι ο κ. Σπηλιόπουλος δεν πρέπει να έχει κάνει κα­μία μελέτη για το θέμα και υπογράμμι­σε ότι «δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε τέτοιο θέμα χωρίς να μελετήσου­με σε βάθος τις ανάγκες του ελληνικού στρατεύματος και να πάρουμε τις απόψεις των ειδικών».

(ΕΦ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-30/11/2011)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger