Αρχική » , » Πρόταση για αύξηση ορίων ηλικίας στους στρατιωτικούς (στα 40 χρόνια) μετά το 2015

Πρόταση για αύξηση ορίων ηλικίας στους στρατιωτικούς (στα 40 χρόνια) μετά το 2015


ΤΗΝ ΩΡΑ που η κυβέρνηση σχεδιά­ζει νέες αιματηρές μειώσεις στους μισθούς των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων μέσω της σύνταξης ενός καινούργιου ειδικού μισθολογίου, επανέρχεται στην επιφάνεια το θέμα της αύξησης των...
ορίων ηλικίας στο στράτευμα.
Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «δημοκρατία», μετά το πρόσφατο έγγραφο του ΓΕΕΘΑ προς τα Γε­νικά Επιτελεία για εναρμόνι­ση με τον νόμο περί συνταξιοδοτήσεων, το οποίο ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και οδήγησε τον υπουρ­γό Εθνικής Άμυνας Δη­μήτρη Αβραμόπουλο να ξεκαθαρίσει ότι δεν είναι στα σχέδια της πολιτι­κής ηγεσίας κάτι τέτοιο, στους διαδρόμους του Πενταγώνου τις τελευταίες ημέρες κυ­κλοφορεί έντονα το σενάριο ότι τα Γενι­κά Επιτελεία επανήλθαν στο θέμα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τα Γενικά Επιτελεία φαίνεται ότι σχεδιάζουν την αύξηση των ορίων ηλικίας στο στράτευμα. Μάλιστα οι επιτελείς προτείνουν την αύξηση των ορίων ηλικίας, όπως αυτά αναφέ­ρονται στο έγγραφο του ΓΕΕθΑ, με την προϋπόθεση, βέβαια, ότι θα πρέπει να εξασφαλιστούν οι διατάξεις του νόμου 3865/2010 ως το 2015 χωρίς αλλαγή (μεταβατική περίοδος με 31 χρόνια πραγ­ματικής στρατιωτικής υπηρεσίας, τέσσερα χρόνια φοίτησης σε ΑΣΕΙ και πέντε χρόνια εκστρατείας).
Από το 2015 και μετά οι επιτελείς προτείνουν, για όσους συμπληρώνουν τότε τα 25 έτη πραγματικής υπηρεσίας, να ισχύσουν 40 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας έτσι ώστε να συνυπολογίζονται μόνο τα τέσσερα έτη φοίτησης σε στρατιωτικές σχολές. Η εν λόγω πρότα­ση δε, αναφέρουν, συνεπάγεται ρυθμί­σεις μισθολογικές και συνταξιοδοτικές με ανάλογη εξέλιξη της σταδιοδρομίας των στελεχών.
Παράταση της αβεβαιότητας
Επιπλέον, σύμφωνα με τους σχεδια­σμούς των αρμόδιων επιτελών, η μεταβολή της 35ετιας σε 40ετια μετατοπίζει τον χρόνο δικαιώματος λήψης του εφά­παξ βοηθήματος κατά πέντε έτη, γεγο­νός που συνδέεται άμεσα με τον οικογε­νειακό προγραμματισμό των στελεχών, με ταυτόχρονη παράταση της αβεβαιό­τητας, εν μέσω μάλιστα της οικονομι­κής κρίσης. Ακόμη υπενθυμίζουν ότι στα συνταξιοδοτικά θέματα οι χρονολογίες-κλειδιά είναι το 2012 που εκπνέ­ει ο νόμος 3029/2002, γνωστός ως νό­μος Ρέππα, το 2015 που εκπνέει ο νόμος 3655/2008 (νόμος Πετραλιά) σύμφωνα με τον οποίον οι συντάξεις υπολογίζο­νται με τον μέσο όρο των αποδοχών της τελευταίας πενταετίας και μετά το 2015, όπου πλέον οι στρατιωτικοί οδηγούνται στον αναλογικό τρόπο υπολογισμού της σύνταξης με βάση τον μέσο όρο όλων των ετών υπηρεσίας.
Παράλληλα επισημαίνουν ότι η δη­μοσιοποίηση οποιουδήποτε κειμένου θα πυροδοτήσει μια νέα αθρόα έξοδο προ­σωπικού με υποβολή παραιτήσεων, εξωθούμενου σε απομάκρυνση και ένταξη τους στην κατηγορία των νεομικροσυνταξιούχων, καθώς θα ανήκουν στην κατηγορία των κάτω των 55 ετών, με πε­ρικοπή πλέον των συντάξεων τους κα­τά 40%. Βέβαια όλα αυτά συνδέονται με τις προτάσεις τροποποίησης του νόμου 3883/2010 που αφορά καθαρά και μόνο την ιεραρχία των στρατιωτικών.

ΟΥΡΑΝΙΑ ΓΑΛΑΝΟΥ
(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-23/1/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger