Αρχική » , , » Χαρίζουν πετρέλαια και φυσικό αέριο 1 τρισ. ευρώ αντί των δανείων!

Χαρίζουν πετρέλαια και φυσικό αέριο 1 τρισ. ευρώ αντί των δανείων!

 Η πικρή επιβεβαίωση του χθεσινού πρώτου θέματος της Έ.Ω." που αποκάλυπτε τα σχέδια των μεγάλων δυ­νάμεων για να αρπάξουν το φυσικό αέριο και το πε­τρέλαιο της Ελλάδας. Ειδι­κά για την περιοχή νοτίως της Κρήτης, όπου βρίσκο­νται τεράστια κοιτάσματα, οι υπερδυνάμεις απεργά­ζονται και σενάρια "ανε­ξαρτητοποίησης" ως μέσο πίεσης της ελληνικής(;) κυ­βέρνησης.

Σε μείζον εθνικό σκάνδαλο αρπα­γής των εθνικών ενεργειακών πό­ρων οδεύει η χώ­ρα με τους ξένους δανει­στές να έχουν περιλάβει στην λίστα των αιτημάτων τους πέρα από το όνειδος που λέγεται "αγγλικό δί­καιο" - την δυνατότητα κατάσχεσης των κοιτασμάτων...
υδρογονανθράκων σε περίπτωση που μελλοντικά η χώρα δεν έχει δυνατότητα αποπληρωμής των υπόλοι­πων δανείων!

Όπως αποκαλύπτει το Defencenet.gr, αυτό θα γίνει με την μεταφορά της κυριό­τητας των ελληνικών ενερ­γειακών κοιτασμάτων στο Ταμείο Δημοσίας Περιουσίας! Αυτό δεν μπορεί να γί­νει τώρα γιατί τα κοιτάσμα­τα πετρελαίου και φυσικού αερίου, τυπικά δεν έχουν ε­ντοπιστεί με ακρίβεια, αλλά θα υπάρξει ειδική πρόβλε­ψη μέσα στο νέο Μνημόνιο που θα υπογραφεί! Η πηγή από την οποία δό­θηκε η πληροφορία είναι 100% έγκυρη και μάλιστα αναφέρει ότι ο πρωθυπουρ­γός Λ. Παπαδήμος θα θέσει στο τραπέζι των διαπραγ­ματεύσεων τον ενεργειακό πλούτο της χωράς ως διαπραγματευτικό "χαρτί". 
Θα τονίσει ότι "υπάρχουν σοβαρά στοιχεί­α για την ύπαρξη κοιτασμάτων υδρογο­νανθράκων που μπορούν να συμβάλουν σε ένα μεγάλο αναπτυξιακό άλμα θεωρώ­ντας ότι τα κοιτάσματα είναι πολύτιμα τό­σο για την Ευρώπη, όσο και για τις ΗΠΑ (το πετρέλαιο) και άρα έχουν ένα λόγο πα­ραπάνω να υποστηρίξουν την χώρα"! Δηλαδή θα δώσει ως αντιπαροχή κοιτά­σματα υδρογονανθράκων αξίας, κατά τους μετριοπαθέστερους υπολογισμούς, 1 τρισ. ευρώ ως πρόσθετο ενέχυρο για δάνεια 360 δισ. ευρώ! 
Πρόκειται απλά για επιβεβαίωση των Ρώ­σων και των Ισραηλινών οι οποίοι είχαν ζη­τήσει άμεση έναρξη γεωτρήσεων χωρίς να περιμένουν τα αποτελέσματα των ε­ρευνών του ΥΠΕΚΑ, που είναι πλέον σα­φές ότι καθυστερεί επίτηδες προκειμένου να δοθούν τα κοιτάσματα ως αντιπαροχή στο "κούρεμα". "Θα σας τα πάρουν για πενταροδεκάρες, αν δεν μας αφήσετε να κά­νουμε τώρα γεώτρηση" είπαν οι Ρώσοι και επιβεβαιώθηκαν μέσα σε λίγες ημέρες... 
Το έγκλημα είναι εθνικό, δείχνει μια χώρα ανάλογη με τις αραβικές χώρες που τελούσαν υπό καθεστώς αποικιοκρατίας πριν από την επικράτηση των μπααθικών καθεστώτων και την εθνικοποίηση των πετρελαιοπηγών της χώρας και θα μπορού­σε να οδηγήσει σε καταστάσεις απρόβλε­πτες, εντός και εκτός Ελλάδος. Και βέβαια, τίθενται αμείλικτα ερωτήματα προς τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπαν­δρέου και την κυβέρνηση του. Πιο συγκε­κριμένα γιατί ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου δεν αξιοποίησε το "ενεργεια­κό χαρτί" κατά την διάρκεια των δικών του διαπραγματεύσεων την περίοδο 2009-2010 πριν η χώρα λάβει το πρώτο δάνειο και υπογρά­ψει το μνημόνιο. Πως γίνεται η κυβέρνηση Παπανδρέου να αρνείται την κρίσιμη περίοδο 2009-2010 την ύπαρξη πετρελαί­ου και φυσικού αερίου, ό­ταν επιφανείς επιστήμονες παρουσίαζαν σε διάφορα συνέδρια πλήρη φάκελο για το ζήτημα αυτό, αποδεικνύ­οντας το αυτονόητο, ότι δηλαδή η χώρα διαθέτει σημαντικούς ενεργειακούς πόρους.
Για ποιο λόγο η τότε κυβέρνηση της χώρας δεν αξιο­ποίησε αυτές τις πληροφορίες στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και το ΔΝΤ, αλλά πεισματικά αρνιόταν την ύ­παρξη πετρελαίου και φυσι­κού αέριου.
Για ποιο λόγο άλλαξε την στάση της μετά την υπο­γραφή του μνημονίου όταν στελέχη της παραδέχτηκαν τελικά ότι η χώρα όντως διαθέτει ενεργειακούς πό­ρους;
Μήπως τελικά η χώρα οδηγήθηκε σε αυτή την κατάσταση για αυτούς ακριβώς τους λόγους, δηλαδή για την λεηλασία του ενεργειακού πλούτου της χώρας; Μήπως τελικά όλα θα μπο­ρούσαν να έχουν αποφευχθεί εάν ακο­λουθούσαμε το παράδειγμα της Κύπρου η οποία και δάνειο έλαβε την κατάλληλη στιγμή από την Ρωσία και την οικονομία της έσωσε και τον ενεργειακό της πλούτο ελέγχει μαζί με τους Αμερικανούς και τους Ισραηλινούς, με όρους που αρμόζουν σε ένα ανεξάρτητο κράτος και όχι σε μία αποικία;
(ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ-10/1/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger