Αρχική » , » ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΘΩΩΣΗ ΕΥΕΛΠΙ

ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΘΩΩΣΗ ΕΥΕΛΠΙ


ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ «ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ»: 

ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 

Αθώος για τα μηνύματα ο εύελπις 

ΑΠΑΛΛΑΧΘΗΚΕ με 3 ψήφους υπέρ και 2 κατά από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Σχολής ο 4ετής εύελπις που είχε παραπεμφθεί με το ερώτημα της απόταξης. Ο αρχηγός της Σχολής κατηγορήθηκε ότι την ημέρα της 17ης Νοεμβρίου, σε εκδήλωση στο αμφιθέατρο, προέβη σε μηνύματα κατά της εορτής του Πολυτεχνείου και υπέρ...
της χούντας, προτρέποντας και άλλους ευέλπιδες να πράξουν το ίδιο. Το Πειθαρχικό της Σχολής που εξέτασε την υπόθεση από την Τρίτη έως και το απόγευμα της Παρασκευής αποφάσισε τελικώς την αθώωση του 22χρονου. Σύμφωνα με πληροφορίες, τον υπερασπίστηκαν δύο καθηγητές της Σχολής, τέσσερις στρατηγοί και ένας ιερέας. Η υπόθεση πάντως έχει έντονο παρασκήνιο τόσο ως προς τις συνθήκες της αποκάλυψής της πριν από δύο μήνες όσο και τους χειρισμούς που ακολούθησαν, με την εμπλοκή στρατιωτικών αλλά και πολιτικών προσώπων. 

------------------------------------------------------------ 

ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ «ΝΕΑ»: 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ 

Αντιδράσεις για την ποινή-χάδι στον εύελπι για τη φιλοχουντική γιορτή 

ΠΙΣΩ ΑΠΟ τη διαδικασία «κρύβεται» ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος προκειμένου να αποφύγει να πάρει θέση για την απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Σχολής Ευελπίδων με την οποία κλείνει, με ψήφους 3-2, το θέμα της διαγραφής από το στρατιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα του 4ετούς ευέλπιδος λόγω της φιλοχουντικής αντιεκδήλωσης που είχε προετοιμάσει στο αμφιθέατρο της Σχολής. Όπως είναι γνωστό, το περιστατικό συνέβη ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου, για την οποία είχε μιλήσει απαξιωτικά ενώπιον εκατοντάδων σπουδαστών. 

Σημειώνεται ότι όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση, ο ίδιος ο υπουργός είχε σπεύσει να μιλήσει για «προσβλητικό, προκλητικό και απαράδεκτο περιστατικό». 

ΕΝΣΤΑΣΗ. Με την απόφαση - και εφόσον δεν ασκηθεί ένσταση από τη διοίκηση της Σχολής για παραπομπή του θέματος στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό για επανάκριση - ο 22χρονος εύελπις ολοκληρώνει τις σπουδές του και μετά τον Ιούνιο ονομάζεται αξιωματικός. Ωστόσο ήδη έχει τιμωρηθεί πειθαρχικά με βάση το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) με καθαίρεση από αρχηγός των σπουδαστών και 40 ημέρες φυλάκιση. Το πόρισμα της ΕΔΕ τον παρέπεμπε επίσης στο Πειθαρχικό με το ερώτημα της διαγραφής από τη Σχολή. 

«Ο κ. Αβραμόπουλος θα περιμένει να περάσει η προθεσμία κατά την οποία η διοίκηση της Σχολής μπορεί να ασκήσει έφεση και αν χρειαστεί θα τοποθετηθεί», ήταν το σχόλιο συνεργατών του. Οι ίδιοι επιμένουν πως είναι θέμα δεοντολογίας, αλλά οι διάδρομοι του «Πενταγώνου» βοούν ότι λόγω των επικείμενων εκλογών υπήρξε γραμμή από τη ΝΔ να πέσει στα μαλακά ο εύελπις Χρ. Φαραντάτος με αιχμή ότι αρκεί η αρχική ποινή που του επεβλήθη. 

Μάλιστα λέγεται πως δημιουργήθηκε και ισχυρό «λόμπι» υποστήριξής του με νομική στήριξη, στρατηγούς ε.α. και καθηγητές μάρτυρες υπεράσπισης... 

Αντίθετα από τον κ. Αβραμόπουλο, συνεργάτες του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Γιάννη Ραγκούση που ρωτήθηκαν σχετικά δήλωσαν πως θεωρούν «αυτονόητο ότι το ζήτημα του ευέλπιδος θα εξεταστεί και σε δεύτερο βαθμό». 

Παρέμβαση στο θέμα έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλοντας την «προκλητική απαλλαγή του ακροδεξιού εύελπι».


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger