Αρχική » » ΘΗΡΙΑ ΣΤΟ ΚΛΟΥΒΙ!

ΘΗΡΙΑ ΣΤΟ ΚΛΟΥΒΙ!


Βαριές κουβέντες από 20.000 απόστρατους και εν ενεργεία που κατέβηκαν στον δρόμο για να βροντο­φωνάξουν «όχι» στην εξαθλίωση. 

«Το θηρίο ξύπνησε γιατί πεινάει και πρέπει κάποιον να φάει»! Η δήλωση αυτή του προέδρου του Συντονιστι­κού Συμβουλίου των Ενώσεων Αποστράτων και προ­έδρου της Ένωσης Απο­στράτων Αξιωματικών Ναυτικού ναυάρχου ε.α. Σπυρίδωνα Περβαινά δεί­χνει το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις των Ενόπλων Δυ­νάμεων για την οικονομική ανέχεια στην οποία βρίσκο­νται τα στελέχη τους....
 

Ειδικότερα, χιλιάδες απόστρατοι και εν ενερ­γεία, με στολή, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας πραγματοποίησαν το Σάβ­βατο (σαν θηρία στο κλου­βί) μεγαλειώδη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώ­νος και στη συνέχεια πο­ρεία προς τη Βουλή, όπου και παρέδωσαν ψήφισμα στον πρόεδρό της Ευάγ­γελο Μεϊμαράκη, διαμαρτυρόμενοι για τις περικο­πές στις συντάξεις και στις αποδοχές τους, που τους έχουν οδηγήσει σε οικο­νομικό αδιέξοδο. 

Με συνθήματα και πα­νό ενάντια στο Μνημό­νιο, την εξαθλίωση και τη φτώχεια, στη συγκέντρωση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Σύλλογος Απο­φοίτων Σχολών Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτι­κού, η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Ηρακλείου, η Πανελλήνια Ομοσπον­δία Στρατιωτικών, ο Σύνδε­σμος Απόστρατων Αξιωμα­τικών Σωμάτων Ασφαλείας νομού Μεσσηνίας, η Ένωση Απόστρατων Αξιωματι­κών νομού Αττικής και φυ­σικά οι λεγόμενες θεσμικές ενώσεις του Στρατού Ξη­ράς, του Πολεμικού Ναυτι­κού και της Πολεμικής Αε­ροπορίας. 

«Χάσαμε το 50%» 

Σης ομιλίες τους όλοι, απόστρατοι και εν ενεργεία, ανα­φέρθηκαν στην εγκατάλει­ψη από την πλευρά της Πολιτείας, επισημαίνοντας ότι τα τρία τελευταία χρόνια, τα χρόνια δηλαδή του Μνημο­νίου, στο οποίο οδήγησε τη χώρα ο πρώην πρωθυπουρ­γός Γιώργος Παπανδρέου, έχουν απολέσει το 50% του μισθού που ελάμβαναν πριν από αυτό. Αξίζει να σημει­ωθεί ότι όλοι επισήμαναν τα σοβαρά οικονομικά προβλή­ματα που αντιμετωπίζει από τις πολιτικές του Μνημονί­ου το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, ενώ στάθηκαν ιδιαίτερα στα ζητήματα που δημιουργούν οι συγκεκρι­μένες πολιτικές στην εθνι­κή άμυνα και ασφάλεια της χώρας. 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις τόσο των διοργανωτών όσο και της Ελληνικής Αστυνομίας, οι συγκεντρωμένοι ξε­πέρασαν τους 20.000, σε ένα μοναδικό ξέσπασμα ορ­γής, αγανάκτησης και απογοήτευσης για τον τρόπο που η κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία συμπεριφέρονται στα στελέχη των Ενόπλων Δυνά­μεων. Το «παρών» έδωσαν και οι επίτιμοι αρχηγοί ΓΈΕΘΑ Μ. Παραγιουδάκης και Γ. Αντωνακόπουλος, οι επί­τιμοι αρχηγοί ΓΈΣ Κ. Βούλ­γαρης και Κ. Ζιαζιάς, ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΝ I. Σιάγκος και ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΑ Δ. Λυντζεράκος. 

Παρόμοια συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις !3 Μαρτίου στην πλατεία Αρι­στοτέλους σιη Θεσσαλονίκη, ενώ προγραμματίζονται και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας (Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα). 

Ολοκληρώθηκαν οι κρίσεις στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων 

ΜΕ ΤΙΣ τοποθετήσεις του αντιστρατήγου Χρ. Μανωλά στη θέση του διοικητή της 1ης Στρατιάς, του αντιναυάρχου Π. Λίτσα στη θέση του αρχηγού Στόλου και του αντιπτεράρχου Χρ. Βαίτση στη θέση του αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας συ­νεχίστηκαν οι τακτικές κρίσεις των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Ειδικότερα, στον Στρατό Ξη­ράς, εκτός από τον κ. Μανωλά, οι αντιστράτηγοι τοποθετήθηκαν ως εξής: 

Β. Τελλίδης (γενικός επιθεωρητής Στρατού), 

Ζ. Βερίγος (διοικητής Β' Σ.Σ.), 

Γ. Μπαρκούκης (δι­οικητής ΣΕΘΑ), 

Αν. Μανώλας (ΣΑ/ ΣΕΒΑΣ), 

Αθ. Στυλιανόπουλος (Β' υπαρχηγός ΓΈΣ), 

Ν. Δεβετζής (διοι­κητής Γ' ΣΣ / NRDC-GR), 

Χρ. Χαλκίδης (διοικητής Δ' ΣΣ), 

I. Ηλιόπου­λος (Α' υπαρχηγός ΓΕΣ), 

Η. Πανόπουλος (διοικητής ΑΣΔΥΣ), 

Ε. Πανυτσίδης (διοικητής ΑΣΔΕΝ), 

ενώ ο υποστράτηγος Γ. Ντζιμάνης τοποθετήθηκε διοικητής Α' ΣΣ. 

Στο Πολε­μικό Ναυτικό. ο αντιναύαρχος Αλ. Θεοδοσίου τοποθετήθηκε υπαρ­χηγός ΓΕΕΘΑ, ενώ ο επίσης αντιναύαρχος Ηλ. Δημόπουλος ορίστη­κε διοικητής Διοικητικής Μέριμνας Ναυτικού. Στην Πολεμική Αεροπο­ρία, ο αντιπτέραρχος I. Πέτκος το­ποθετήθηκε επιτελάρχης ΓΕΕΘΑ, ο υποπτέραρχος Β. Βρεττός διοικητής ΔΑΥ και ο υποπτέραρχος Γ. Βορρόπουλος γενικός επιθεωρητής ΓΈΑ. Οι κρίσεις συνεχίζονται πλέον με τις συνεδριάσεις των Ανώτατων Συμ­βουλίων Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού. 

Σκληρά λόγια από τον πρώην ΓΈΣ για την αντικατάστασή του 

ΜΕ ΣΚΛΗΡΑ λόγια και ωμές αλήθειες παρέδωσε το περασμέ­νο Σάββατο την ηγεσία του Ελλη­νικού Στρατού ο -πλέον- πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γκίνης. 

Η ημερήσια διαταγή του απο­χωρήσαντος αρχηγού, την οποία το γραφείο Τύπου του ΓΕΣ δεν απέστειλε στους διαπιστευμένους συντάκτες του υπουργείου όπως συνηθίζεται, ήταν πραγματικά καταπέλτης για το πολιτικό σύστημα και τον τρόπο που αυ­τό αντιμετωπίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις. 

Ειδικότερα, ο κ. Γκίνης τόνι­σε: «Η αποστρατεία ενός αρχηγού ΓΕΣ επτά μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και τριών αρχηγών σε διάστημα 16 μη­νών προκαλεί προβληματισμό και ερωτηματικά για τον τρόπο προ­σέγγισης των θεμάτων άμυνας και ασφάλειας της χώρας από τους αρμοδίους». 

Επιπλέον, ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ επισήμανε: «Στη δημοκρα­τική Ελλάδα του 21ου αιώνα, η τελική έγκριση της επιλογής των αρχηγών πρέπει να περνά από σχετική επιτροπή της Βουλής με­τά από ακρόαση του υποψηφίου», ενώ αναφερόμενος στις μειώσεις των μισθών των εν ενεργεία στε­λεχών των Ενόπλων Δυνάμεων τόνισε: «Ελήφθησαν ερήμην των Γενικών Επιτελείων με τα γνωστά οδυνηρά αποτελέσματα». 

(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-11/03/2013) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger