Αρχική » » ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 07 Φεβ 2015

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 07 Φεβ 2015


Τη διαβεβαίωση ότι οι καλές σχέσεις του ΝΑΤΟ με την Ελλάδα και η διμερής συνεργασία των δύο πλευρών θα συνεχιστούν παρέσχε την περασμένη Τετάρτη ο νέος ΥΕΘΑ Π. Καμμένος στον ΓΓ/ΝΑΤΟ Γιένς Στόλτενμπεργκ, στην έδρα της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες. Ο υπουργός, ο οποίος συνο­δευόταν από τον Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μ. Κωσταράκο, μετά τη συνάντησή του με τον ΓΓ/ΝΑΤΟ και τον αναπληρωτή του Αλεξάντερ Βέρσμπαου, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι: «Διαβεβαιώσαμε για τις καλές σχέσεις του ΝΑΤΟ με την Ελλάδα και τη συνέχιση... της συνεργασίας με τη Συμμαχία. Διαβεβαιώσαμε ότι η νέα κυβέρνηση θα συνεχίσει τη συνεργασία και τις καλές σχέσεις με τη Συμμαχία σε κοινές ασκήσεις, σε κοινές στρατιωτικές δράσεις και βεβαί­ως σεβόμενη τις διεθνείς συμφωνίες. Ξεκαθάρισα ότι οι σχέ­σεις με τις άλλες χώρες, εκτός της Συμμαχίας, δεν πρόκειται να πλήξουν τις καλές σχέσεις μας με τη Συμμαχία και ότι θα παραμείνουμε στο πλαίσιο των συμφωνιών». 

Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας επισκέφτηκε ο Α/ΓΕΝ αντιναύαρχος Ευ. Αποστολάκης και ενημερώθηκε από τα στελέχη του ΠΝ και τη Διοί­κηση των ναυπηγείων για την πρόοδο των εργασι­ών ολοκλήρωσης της ΤΠΚ «Ρίτσος», καθώς και για την πρόοδο της επισκευής της ΤΠΚ «Μυκόνιος». Η ΤΠΚ «Ρίτσος» αναμένεται σύντομα να ενταχθεί στο ΠΝ, ενώ πρόσφατα η ΤΠΚ «Μυκόνιος» μεταφέρθηκε στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, όπου ήδη έχουν αναληφθεί οι εργασίες στο πλοίο, στο πλαίσιο της υλοποίησης των Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων. 

Διαδοχικές συναντήσεις με τους πρεσβευτές του Ισραήλ, των ΗΠΑ και της Ρωσίας είχε σε ένα διήμερο ο ΥΕΘΑ Π. Καμμένος. Συναντήσεις που ήταν μεν εθιμοτυπικού χαρακτήρα, έδιναν ωστόσο το «στίγμα» των προθέσεων και προτεραιοτήτων της νέας κυβέρνηση και του υπουργού στον τομέα της Άμυνας. Πιο συγκεκριμένα, ο Π. Καμμένος συναντήθηκε με την πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα Irit Ben-Abba Vitale, τον Αμερικανό πρεσβευτή David Pearce, με τον Ρώσο ομόλογό του Andrey Maslov. Τυπικώς, οι συναντήσεις αυτές έχουν εθιμοτυπικό χαρα­κτήρα γνωριμίας του νέου ΥΕΘΑ με τους πρεσβευτές φίλων και συμμάχων χωρών, ωστόσο όμως όλοι ήθελαν να διερευνήσουν τις προθέσεις της νέας κυβέρνησης αναφορικώς με τα αμυντικά θέματα και ιδίως τα εξοπλιστικά. Όπερ και εγένετο με θετικά αποτελέσματα, ενώ έγινε γνωστό ότι ο ΥΕΘΑ θα επισκεφτεί Τελ- Αβίβ, Ουάσινγκτον και Μόσχα. 

Επέστρεφε από την Αεροπορική Βάση Los Lianos του Αλμπαθέντε η Ελληνική αποστολή της 341 Μοίρας, που συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα TLP του ΝΑΤΟ και είχε παραμείνει εκεί όταν καθηλώθηκαν στο έδαφος όλα τα ελληνικά F-16C/D Block.50, μετά το τραγικό δυστύχημα της 26 Ιανουαρίου, που είχε ως αποτέλεσμα το θά­νατο των Σμηναγών (I) Παν. Λάσκαρη και (I) ΑΘ. Ζάγκα. Η αποστολή που αποτελείτο από 39 άτομα, μεταξύ των οποίων πέντε πιλότοι με τα τρία εναπομείναντα (μονοθέσια) αεροσκάφη, είχε παραμείνει στο Αλμπαθέντε, αναμένοντας την μερική άρση της καθηλώσεως από την κατασκευάστρια εταιρεία. Η μεταφορά του προσωπικού στη βάση τους στην 111ΠΜ στη Ν. Αγχίαλο πραγματοποιήθηκε με ένα C-130H. 

(ΚΑΡΦΙ-07/02/2015) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger