Αρχική » » Από κόσκινο οι συμβάσεις με τις γερμανικές εταιρείες

Από κόσκινο οι συμβάσεις με τις γερμανικές εταιρείες


Το 58% των αμυντικών δαπανών το 2010 κατευθύνθηκε στο Βερολίνο. 
Το ΥΠΕΘΑ δεν θα συναινέσει σε κανέναν εξωδικαστικό συμβιβασμό με γερμανικές εταιρείες, όπως έγινε στην περίπτωση της Siemens. 

Εξονυχιστικός έλεγχος και επανέλεγχος όλων των συμβάσεων, από το 1996 μέ­χρι σήμερα, που έχουν συνάψει γερμα­νικές εταιρείες με το ελληνικό Δημόσιο για λογαριασμό του υπουργείου Εθνι­κής Άμυνας προαναγγέλλει η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Σε έγγραφο που απέστειλε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, διευ­κρινίζεται ότι:...
 
Υπάρχουν στοιχεία που επιβάλλουν να γίνει έλεγ­χος των συμβάσεων και αφορούν εξοπλιστικά προ­γράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων, στις οποίες συμμε­τέχουν γερμανικές εταιρείες. Και, επίσης, να γίνει επανέλεγχος των υποθέσεων που έχουν κλείσει. 

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν θα συναινέσει σε κανέναν εξωδικαστικό συμβιβασμό με γερμανικές εταιρείες, όπως έγινε στην περίπτωση της Siemens. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 58% των αμυντικών δαπανών της Ελλάδας για το 2010 πήγε στη Γερμανία και, σύμφωνα με τα στοιχεία του Stockholm Internatio­nal Peace Research Institute (Sipri), η Ελλάδα είναι ο καλύτερος πελάτης των πολεμικών βιομηχανιών της Γερμανίας. Η ελληνική κυβέρνηση προμηθεύτηκε 170 άρματα Leopard 2, μια παραγγελία ύψους 2.1 δισ. ευ­ρώ, που δόθηκε στη γερμανική Krauss Maffei Wegmann με έδρα το Μόναχο. Οι γερμανικές εταιρείες HDW και Ferrostaal ενθυλάκωσαν περίπου 2.7 δισ. ευρώ, για την κατασκευή 6 (4+2) σύγχρονων υποβρυ­χίων για το Πολεμικό μας Ναυτικό. Οι διαπραγματεύ­σεις για 48 Eurofighter με την εταιρεία EADS Cassidian, κόστους 3,5 δισ. ευρώ ακυρώθηκαν, όταν κατέ­στη σαφές ότι η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει. Επίσης, αγο­ράσαμε το αυτοκινούμενο πυροβόλο ΡζΗ, που κατα­σκευάζει η γερμανική εταιρεία KMW. 

Ο ΥΦΕΘΑ, Ν. Τόσκας, επιβεβαίωσε ότι υπάρχει δι­καστικό έγγραφο, το οποίο ερευνά η πολιτική και στρα­τιωτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας, που αφορά μίζες 62 εκατομμυρίων ευρώ από εξοπλιστικά προγράμ­ματα γερμανικών εταιρειών, με άμεσα εμπλεκόμενους δώδεκα Γερμανούς και κάποιους Έλληνες μεσάζοντες. 

Χρήστος Α. Καπούτσης 
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-14/02/2015) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger