Αρχική » » Ποιούς πολιτικούς θα βάλει φυλακή ο ΣΥΡΙΖΑ

Ποιούς πολιτικούς θα βάλει φυλακή ο ΣΥΡΙΖΑ


* ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΣΟΥΝ 0Ι ΝΕΕΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ. 
* Ποιούς πολιτικούς θα κάτσει στο σκαμνί η νέα κυβέρνηση. 
* Νέα εποχή στην απονομή της Δικαιοσύνης σηματοδοτεί η νέα κυβέρνηση, που στέλνει ξε­κάθαρο μήνυμα σε όλους όσοι βρέθηκαν επί χρόνια στο απυρόβλητο: τα «κουκουλώματα» τελείωσαν. Όλες οι δικογραφίες που βγαίνουν από το συρτάρι. Οι εξεταστικές που είχαν ξεχαστεί και τώρα δρομολογούνται... Για ποιους χτυπά η καμπάνα. 
* Έρχονται οι πρώτες εξεταστικές για το πώς μπήκαμε στο μνημόνιο, το «μαύρο» στην ΕΡΤ, τη λίστα Λαγκάρντ και τα υποβρύχια. 

Ειδικά δικαστήρια ετοιμάζει άμεσα το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα, για πρωθυπουργούς και μια σειρά υπουργών, που αιχμαλώτισαν τη χώρα στα μνημό­νια, παρέδωσαν άνευ όρων την εθνική της κυριαρ­χία στα ξένα και ντόπια συμφέροντα, «τσάκισαν» τις ελληνι­κές οικογένειες και ξεπούλησαν την κρατική περιουσία σε φίλους και «κολλητούς». 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επό­μενες ημέρες ετοιμάζονται να μεταφερθούν από την Κουμουνδούρου στη... Βουλή όλοι οι «καυτοί» φάκελοι με τους υπόγειους χειρισμούς των μνημονιακών κυβερνήσεων. Επι­θυμία της νέας κυβέρνησης είναι να βάλει στο μικροσκόπιο όλες τις μείζονες υποθέσεις των τελευταίων τεσσάρων ετών, που χρήζουν περαιτέρω έρευνας και να ικανοποιήσει με τον τρόπο αυτό το κοινό περί δικαίου αίσθημα των πολιτών. Θεωρεί πως με την αποκατάσταση της δικαιοσύνης και την άμεση λήψη μέτρων, που στοχεύουν στην ανακούφιση φτω­χών και μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων, θα καταφέρει να αποκαταστήσει την σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και αιρετών. 

0Ι ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ 

Σύμφωνα με πληροφορίες, που έχει στη διάθεσή του Το ΧΩΝΙ, στόχος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι να προχωρήσει στη συγκρότηση τεσσάρων προανακριτικών επιτροπών εντός του πρώτου εξαμήνου για τη διερεύνηση: 

α) Του Μνημονίου. Με βασική προτεραιότητα την αναζή­τηση πολιτικών και ποινικών ευθυνών για την υπαγωγή της χώρας στο μνημόνιο. 
β) Του «μαύρου» στην ΕΡΤ. Στενοί συνεργάτες του πρω­θυπουργού υποστηρίζουν ότι το παράνομο, ανήθικο και ζημιογόνο «λουκέτο» δεν στόχευε στην εξυγίανση της δημό­σιας ραδιοτηλεόρασης αλλά στην ικανοποίηση των δανειστών να υπάρξουν απολύσεις. Πάντως, η πρόταση που θα κατα­τεθεί στη Βουλή θα ζητά τη διερεύνηση των σχετικών χειρι­σμών των Αντώνη Σαμαρά και Σίμου Κεδίκογλου.
γ) Των αιτιών που δεν «άνοιξε» ουσιαστικά και δεν προχώρησε η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, για την οποία έχουν ελεγχθεί μόλις λίγες εκατοντάδες ονόματα.
δ) Της σύμβασης του 2010 που υπογράφουν οι Ε. Βενιζέλος και Γ. Παπακωνσταντίνου, με την οποία παρελήφθησαν τα τέσσερα διαβόητα υποβρύχια από το Πολεμικό Ναυτικό. Κι αυτό, γιατί σχετική πρόταση για σύσταση εξεταστικής είχαν καταθέσει το Νοέμβριο του 2013. αλλά η τότε η Βουλή την καταψήφισε, ενώ σχετική δικογραφία σχηματίστηκε και από τη Δικαιοσύνη, η οποία κατατέ­θηκε στο κοινοβούλιο την ημέρα που έκλεινε τις εργασίες του για τις... θερινές διακοπές. 

Ο 2ος ΓΥΡΟΣ 

Όταν κλείσει ο πρώτος κύκλος διερεύνησης σκανδάλων, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στο επόμενο στάδιο. Αυτό πε­ριλαμβάνει την εξέταση υποθέσεων εκποίησης δημόσιας περιουσίας μέσω ΤΑΪΠΕΔ, όπως η πώληση του ΟΠΑΠ, των λιμανιών, της «μικρής» ΔΕΗ κ.λ.π. Επίσης, θα εξεταστεί η προκλητική παροχή ασυλίας σε τραπεζικά στελέχη και η ασύδοτη παροχή κομματικών δανείων, καθώς και ζημιογό­να πώληση των τραπεζικών μετοχών, που είχε στην κατοχή του το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. 0 «οδικός χάρτης» των εξεταστικών της νέας κυβέρνησης περιγράφει και τα πρόσωπα που θα κληθούν να εξηγήσουν τους χειρι­σμούς τους. Μεταξύ αυτών είναι οι πρώην πρωθυπουργοί Γιώργος Παπανδρέου, Λουκάς Παπαδήμος και Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην αντιπρόεδρος, υπουργός Οικονο­μικών, Εξωτερικών και Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν διοικητής της Τρά­πεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, ο πρώην υπουρ­γός, υπεύθυνος για τα ΜΜΕ, Σίμος Κεδίκογλου και ο πρώ­ην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου 

ΤΙΜΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΩΛΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ 

Εκτός της εισαγωγής της χώρας στο μνημόνιο, θα εξετα­στούν και οι μετέπειτα χειρισμοί, που έφεραν μια σειρά από «αιματηρά» μέτρα εσωτερικής υποτίμησης και λεηλασίας του λαού. Το στίγμα των προθέσεων είχε δώσει προεκλογικά ο Αλέξης Τσίπρας, όταν σε μια από τις κεντρικές του ομιλίες ξεκαθάρισε πως «τώρα είναι η ώρα να μάθουμε γιατί αλήθεια ο κ. Παπανδρέου, την ίδια στιγμή που το 2009 δημόσια καταφερόταν εναντίον του ΔΝΤ, είχε ήδη κλείσει μυστικά -όπως αποδείχτηκε- συμφωνία με το ΔΝΤ, πριν ακόμη από τις εκλο­γές; Γιατί ο κ. Παπακωνσταντίνου την ώρα που έπρεπε να δανειστεί από τις αγορές, μίλαγε για Τιτανικό και αρνείτο τα δανεικά των αγορών; Γιατί ο κ Σαμαράς, μέσα σε μια νύχτα, την περιβόητη νύχτα των Καννών, μετατράπηκε από αντιμνημονιακός σε μνημονιακότερο των μνημονιακών; Γιατί ο κ. Βενιζέλος ταξίδεψε στις Κάννες αντιπρόεδρος του Παπανδρέ­ου και επέστρεψε αντιπρόεδρος του Σαμαρά; Γιατί το 2012, ο τότε υπουργός οικονομικών, ο κ. Στουρνάρας, ενώ είχε τη στήριξη Λαγκάρντ να θέσει θέμα διαγραφής του ελληνικού χρέους στο Eurogroup, το κάρφωσε στον κ Σόιμπλε, για να του πει το απαξιωτικό "forget it Yannis";». 

Οι δηλώσεις του νέου πρωθυπουργού σκιαγραφούν τη χρονική περίοδο για την οποία θα ζητηθεί έρευνα αλλά και τα πέντε πρόσωπα (Γ. Παπανδρέου, Γ. Παπακωνσταντίνου, Ε. Βενιζέλος, Α. Σαμαράς και Γ. Στουρνάρας) που θα τεθούν στη μέγγενη των ερευνών. 

«ΜΠΑΡΑΖ» ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΩΝ ΘΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ: 

Το πώς μπήκε η Ελλάδα στο μνημόνιο 
Το «ετσιθελικό» κλείσιμο της ΕΡΤ 
Τη λίστα Λαγκάρντ 
Το PSI 
Τις μετοχές του ΤΧΣ 
Τις συμβάσεις των υποβρυχίων 
Τα κομματικά δάνεια 
Τις ύποπτες ιδιωτικοποιήσεις μέσω ΤΑΪΠΕΔ 
Την ασυλία σε τραπεζίτες 

(ΤΟ ΧΩΝΙ-08/02/2015) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger