Αρχική » » Η Ελλάδα (στη 19η θέση) της δυστυχίας

Η Ελλάδα (στη 19η θέση) της δυστυχίας


ΚΑΛΕΣ επιδόσεις στη... δυστυχία καταγράφει η Ελλάδα των Μνημονίων. Σύμφωνα με τον δείκτη του αμερικανικού ινστιτούτου Cato που μετρά τις πιο δυστυχισμένες χώρες στον κόσμο, η Βενεζουέλα κατέχει και φέτος την πρωτιά, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στη 19η θέση. Ο δείκτης δυστυχίας του Cato κατατάσσει 108 χώρες με βάση τα στοιχεία από το Economist intelligence Unit και τους υπολογισμούς του Στιβ Χάνκε, καθηγητή Εφαρ­μοσμένων Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins. 

Οι δείκτες που λαμβάνονται υπόψη είναι ο πληθωρισμός, τα επιτόκια χορηγήσεων και τα ποσοστά ...ανεργίας σε συνδυασμό με την ετήσια μείωση ή αύξηση του ΑΕΠ. Πέρυσι το σκορ δυστυχίας της Βενεζουέλας αυξήθηκε κατά σχεδόν 27 μο­νάδες, φτάνοντας το 106,03, αριθμός που τοποθετεί τη χώρα της Λατινικής Αμερικής σχεδόν 40 μονάδες υψηλότερα από την αμέσως επόμενη χώρα που είναι η Αργεντινή. Ακολουθούν η Ουκρανία και π Συρία, που βρίσκονται πολύ ψηλά στη λίστα εξαιτίας των πολέμων, η Βραζιλία, η Σερβία, η Τζαμά­ικα και η Νότια Αφρική. Στην 16η θέση βρίσκεται η Αίγυπτος και ακολουθούν η Ελλάδα, η Κύπρος, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη και η Τουρκία. Οι πέντε λι­γότερο δυστυχισμένες της λίστας είναι το Μπρουνέι, η Ελβετία, η Κίνα, η Ταϊβάν και π Ιαπωνία. Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι ο χάρτης της μιζέριας έμεινε σχεδόν απαράλλακτος τα τελευταία δύο χρόνια 

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-28/02/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger