Αρχική » » ΔΕΚΑ ΣΤΑ ΔΕΚΑ

ΔΕΚΑ ΣΤΑ ΔΕΚΑ


 Δυσοίωνο προβλέπεται το μέλλον για τα στε­λέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και όσον αφορά τις απολαβές τους. Πέρα λοιπόν από την γενική κατάπτωση του επιπέδου των Ενόπλων Δυνάμεων, πέρα από τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας των στελεχών που πάνε από το κακό στο χειρότερο η μνημονιακή συγκυβέρνηση ετοιμάζεται για νέες επιδρομές στις αμοιβές των στελεχών... 

 Αναλυτικότερα, προχθές Δευτέρα συνεδρίασε η Επιτροπή που ως σκοπό έχει την επεξεργασία του νέου ειδικού μισθολογίου. Λόγω του χρόνου στον οποίο γράφεται το παρόν άρθρο δεν γνω­ρίζουμε ακόμα τα αποτελέσματα αυτής της συνε­δρίασης όμως όλες οι πληροφορίες λένε πως θα περιλαμβάνονται νέες μειώσεις. 

 Ούτως ή άλλως στο Μεσοπρόθεσμο υπάρχει η πρόβλεψη για ψαλίδι στις δαπάνες του Υπουργείου Άμυνας. Το ψαλίδι αυτό, στο κομμάτι που αφορά τις αμοιβές είναι της τάξεως των 88.200.000 ευρώ για το 2014 ενώ τα έτη 2015,2016 προβλέπονται επιπλέον μειώσεις 5.900.000 και 5.100.000 ευρώ αντίστοιχα, τουλάχιστον. 

 Σε αυτά τα ποσά πρέπει να προστεθούν και οι μειώσεις που θα γίνουν στις συντάξεις των απο­στράτων. Αυτές υπολογίζονται στα 161.800.000 ευρώ. Συνολικά δηλαδή, 261.000.000 ευρώ. Ορί­στε και ολογράφως για όποιον δεν κατάλαβε: Διακόσια εξήντα ένα εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό αυτό φυσικά και δεν θα λύσει το δημοσιονομικό πρόβλημα του κράτους, θα καταφέρει όμως να δημιουργήσει πολλά άλλα προβλήματα. 

 Το ηθικό των στελεχών, που αποτελεί κρίσιμο παράγοντα σε μια κατάσταση κρίσης, θα φτάσει στο ναδίρ. Πέρα όμως από το ηθικό, πλέον είμαστε στο σημείο που για κάποια στελέχη, κυρίως τα χαμηλόβαθμα, υπάρχει πραγματικό πρόβλημα επι­βίωσης. Είναι αμφίβολο το εάν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές απαιτήσεις τους, εκτός και αν καταφύγουν σε πρακτικές φοιτητών, να μένουν δηλαδή δύο και τρεις στο ίδιο σπίτι. 

 Δεν νομίζω βέβαια ότι μια τέτοια κατάσταση μπορεί να θεωρηθεί επαγγελματική αποκατάστα­ση, ούτε ότι διασφαλίζει τις συνθήκες εκείνες που απαιτούνται προκειμένου τα στελέχη να συγκε­ντρωθούν στο έργο τους και να αποδώσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Μεγάλος χαμένος φυσικά οι Ένοπλες Δυνάμεις που υποβαθμίζονται ακόμα περισσότερο με αποκλειστική ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας και της προδοτικής πολιτικής υποταγής στο Μνημόνιο. 

 Πάμε τώρα σε ένα θέμα που μάλλον θα μας απασχολήσει πολύ τις μέρες που έρχονται. Αν και κανονικά δεν θα ήταν θέμα της στήλης φρόντισαν να εμπλέξουν και τις Ένοπλες Δυνάμεις. 

 Μιλάω για το ζήτημα της ανέγερσης του τεμένους στο χώρο του παλιού οχυρού του Ναυτικού, στο Βοτανικό. Πολλές πτυχές αυτού του ζητήματος είναι πιθανόν να επηρεάσουν την Εθνική Ασφάλεια και δυστυχώς κανείς δεν έχει σκεφτεί σοβαρά τις συνέπειες που είναι πάρα πολύ πιθανό να υπάρ­ξουν. 

 Αρχικά, κάτι που δεν έχει αναφέρει κανείς και πιστεύω εσκεμμένα. Το Ισλάμ, όπως και ο Χριστια­νισμός δεν είναι μια ενιαία θρησκεία. Υπάρχουν δύο μεγάλα ρεύματα, οι Σιίτες και οι Σουνίτες και δεκάδες μικρότερα. Το να χτίσει λοιπόν το ελληνι­κό κράτος ένα τζαμί δεν λύνει αυτομάτως το θέμα. Ποιό ακριβώς Ισλαμικό δόγμα θα χρησιμοποιεί το τζαμί; 

 Αν πουν ορισμένοι πως θα μπορούν να πηγαίνουν όλοι οι μουσουλμάνοι ανεξαρτήτως δόγματος, ή είναι άσχετοι με το θέμα ή λένε εσκεμ­μένα ψέματα. Τα δόγματα του Ισλάμ πολλές φορές λύνουν τις διαφορές τους με αίμα και στην Αθήνα με την τεράστια εγκληματικότητα αυτό είναι το τελευταίο που θα θέλαμε να μας συμβεί. Αυτά για αυτήν την εβδομάδα, αλλά θα συνεχίσουμε πάνω στο θέμα και την επόμενη. 

SNIPER
(ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ-10/04/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger