Αρχική » » Στα άδυτα του Πενταγώνου

Στα άδυτα του Πενταγώνου


■ Από το 2009 την είχαν ξεκινήσει, στα τέλη Απριλίου του 2013 την ολοκλήρωσαν. Ο λόγος για την περίφη­μη Νέα Δομή Δυνάμεων. Πιέσεις τοπικών παραγό­ντων (τοπικοί βουλευτές, μητροπολίτες, δήμαρχοι κ.λ.π.) και συνεπακόλουθα «πολιτικού κόστους» εί­χαν ως αποτέλεσμα όλα αυτά τα χρόνια να μην έχει ευοδωθεί η προσπάθεια αυτή. Τελικά προχθές έγινε το πρώτο αποφασιστικό βήμα...
 
Κεντρικό στοιχείο στη Νέα Δομή Δυνάμεων είναι η ενίσχυση των μάχι­μων μονάδων και σχηματισμών των Ενόπλων Δυ­νάμεων και η ταυτόχρονη κατάργηση ή συρρίκνωση των διοικητικών δομών οι οποίες εξυπηρετούσαν ανάγκες του παρελθόντος. Έτσι επιτυγχάνεται ταυτό­χρονα και σημαντική εξοικονόμηση δαπανών, που σε πρώτη φάση ανέρχεται σε περίπου 100 εκατ. ευρώ, καταργούνται περίπου 50 στρατόπεδα, ενώ μει­ώνεται και ο αριθμός των ανώτατων αξιωματικών του Σ.Ξ, από 320 που είναι σήμερα στους 267. 

■ Μεταξύ των αλλαγών της Νέας Δομής περιλαμβάνονται η κατάργηση των στρατηγείων των Α' και Β’ Σωμά­των. Στις έδρες των δύο Σωμάτων εξακολουθούν να πα­ραμένουν άλλες μονάδες. Διατηρείται η 1η Στρατιά, δια­λύεται η Διοίκηση Στρατιωτικών Εργοστασίων, που εν­σωματώνεται στο Στρατηγείο της ΑΣΔΥΣ ως Ειδικό Επι­τελείο, καταργείται το Διακλαδικό Επιχειρησιακό Στρα­τηγείο Άμεσης Αντίδρασης και συγκροτείται η Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων. Η 70 ΣΔΥ, που έχει έδρα την Αθήνα, καταργείται και στην έδρα της παραμέ­νει η Σχολή Πυροβολικού. Η Μεραρχία Υποστήριξης (Λαμία) μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη και στην έδρα της παραμένει το Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμού κα­θώς και Μονάδες Διοικητικής Μέριμνας. Η 10η Ταξιαρχία Πεζικού (Σέρρες) μεταπίπτει σε Σύνταγμα με την ίδια έ­δρα. Διαλύεται η 97η ΣΔΥ (Χαλκίδα) και στην έδρα της παραμένει η Σχολή Πεζικού. Η 2η Ταξιαρχία Υποστήρι­ξης, η οποία έχει έδρα την Κοζάνη, καταργείται και στην έδρα της μεταφέρεται η 9η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία. 

■ Στο Πολεμικό Ναυτικό, οι όποιες καταργήσεις και μετασχηματισμοί πραγματοποιούνται μέσα στους ίδι­ους κτιριακούς σχηματισμούς-συγκροτήματα στο Ναύσταθμο και στο Κ/Ε «Κανελλόπουλος». Στο Αρχη­γείο Στόλου καταργείται η Μοίρα Υ­ποστήριξης της Διοίκησης Φρεγατών. Τα υπαγόμενα σε αυτήν πλοία ενσωματώνονται στις δύο Μοίρες Φρεγατών που διατηρούνται. Κα­ταργείται η μία εκ των τριών της Διοί­κησης Ταχέων Σκαφών. Καταργείται η 353η Μοίρα Ναυτικής Συνεργα­σίας και εντάσσεται ως Μοίρα Αερο­σκαφών Ναυτικού στη Διοίκηση Αε­ροπορίας Ναυτικού, που δημιουρ­γείται για πρώτη φορά από το 1931. 

■ Στην Πολεμική Αε­ροπορία, οι όποιοι ανασχηματισμοί και οι όποιες αναδιατά­ξεις και αλλαγές διοι­κητικών δομών πραγματοποιούνται μέσα στους ήδη υ­πάρχοντες σχηματι­σμούς, δηλαδή στο ΑΤΑ (Λάρισα), στη ΔΑΥ (Ελευσίνα), στη ΔΑΕ (Τατόι). Καταρ­γούνται τέσσερα Αε­ροπορικά Αποσπά­σματα (Αγρινίου, Ιωαννίνων, Σαντορί­νης και Τυμπακίου Κρήτης). 

(ΤΟ ΚΑΡΦΙ-27/04/2013) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger