Αρχική » » "Απαλλακτικό βούλευμα" Παπανδρέου για το έλλειμμα του 2009 μέσω του πολυνομοσχεδίου;

"Απαλλακτικό βούλευμα" Παπανδρέου για το έλλειμμα του 2009 μέσω του πολυνομοσχεδίου;


Τρεις πρώην γαλάζιοι βουλευτές αποκαλύπτουν πως στην αιτιολογική έκθεση ομολογείται ότι το έλλειμμα ήταν 15,6%, κάτι που διέψευδε η ΝΔ και ζητούσε εξεταστική. Αμηχανία στην Κ.Ο της ΝΔ για τη "δικαίωση Παπανδρέου". 

Μια παραδοχή μεγάλης πολιτικής σημασίας περιέχει...η αιτιολογική έκθεση του πολυνομοσχεδίου που συζητήθηκε στη Βουλή και η οποία, υπό προϋποθέσεις, ακυρώνει βασικές προεκλογικές και μετεκλογικές δεσμεύσεις του Αντώνη Σαμαρά αλλά, ταυτόχρονα, απαλλάσσει την κυβέρνηση Παπανδρέου και τον ίδιο τον πρωθυπουργό αλλά και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η χώρα βρέθηκε στην εποπτεία της τρόϊκας και στο Μνημόνιο το 2010.

Οι δυο βουλευτές του κινήματος «Νέα ΜΕΡΑ», Νίκος Σταυρογιάννης και Γιάννης Κουράκος, καθώς και ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Κασαπίδης (όλοι τους πρώην μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ), καλούν τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να απαντήσουν εάν αποδέχονται την αιτιολογική έκθεση του πολυνομοσχεδίου: σε αυτό – σύμφωνα με τους τρεις βουλευτές – αναφέρεται ότι το έλλειμμα του 2009 ήταν στο ύψος του 15,6%.

Σύμφωνα με κοινή δήλωση των τριών βουλευτών, η ψήφιση του νομοσχεδίου θα σημάνει και την ακύρωση των στοιχείων που έδινε η κυβέρνηση της ΝΔ το 2009 -και περιέχονται στο βιβλίο που έγραψε, τότε, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου- και επιβεβαίωση των δηλώσεων των κυρίων Γιώργου Παπακωνσταντίνου και Γιώργου Παπανδρέου για το έλλειμμα, τις οποίες -σύμφωνα με τους ίδιους- διέψευσε η πλειοψηφία των μελών της ΕΛΣΤΑΤ.

Δεν είναι, ακόμα, γνωστό εάν η συγκεκριμένη παραδοχή υπήρχε και στην αιτιολογική έκθεση του προϋπολογισμού που ψήφισε τον Δεκέμβριο η τρικομματική κυβέρνηση. Εάν, όντως, υπάρχει στην αιτιολογική έκθεση του πολυνομοσχεδίου, κι αυτό γίνεται για πρώτη φορά, είναι, πράγματι, ιδιαίτερης αξίας και είναι βέβαιο πως αφενός ερμηνεύει την επιμονή του Γιάννη Στουρνάρα να κρατά στη θέση του προέδρου της ΕΛ.ΣΤΑΤ τον Ανδρέα Γεωργίου που είχε ελεγχθεί για αλλοίωση ("φούσκωμα") του ελλείμματος και αφετέρου προσφέρει ανέλπιστα επιχειρήματα στον πρώην πρωθυπουργό.

Από την άλλη, μια τέτοια παραδοχή βάζει οριστικά τέλος στην δέσμευση του πρωθυπουργού ότι "θα γίνει μια εξεταστική κι αυτή θα είναι για το πως μπήκαμε στο Μνημόνιο".

«Εμείς καταψηφίζουμε το πολυνομοσχέδιο και θέτουμε τα εξής ερωτήματα» ανέφεραν χαρακτηριστικά, οι τρεις βουλευτές, προσθέτοντας: «Η κυβέρνηση Σαμαρά επιβεβαιώνει το έλλειμμα του 15,6% για το 2009;».

«Είναι απορίας άξιο με ποιο τρόπο θα ψηφίσουν οι βουλευτές της Ν.Δ, ειδικά όσοι κατείχαν υπουργικές θέσεις, το σημερινό πολυνομοσχέδιο στην αιτιολογική έκθεση του οποίου αναφέρεται το έλλειμμα του 2009 στο ύψος του 15,6%. Τελικά ακυρώνουν οι ίδιοι βουλευτές και υπουργοί της Ν.Δ τα στοιχεία που έδιναν στη δημοσιότητα το 2009; Επιβεβαιώνουν τις δηλώσεις Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου για το έλλειμμα του 2009 που διέψευσε η πλειοψηφία των μελών της ΕΛΣΤΑΤ;».

opinion24.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger