Αρχική » » Μέγας Ονειροκρίτης

Μέγας Ονειροκρίτης


Στην ενημερωτική ιστοσελίδα iefimerida.gr διαβάσαμε ότι ο γνωστός καλλιτέχνης έγραψε στον λογαριασμό του στο facebook το ακόλουθο: «Είδα στον ύπνο μου τον Βενιζέλο με τάνγκα, μα δεν φάγαμε βαριά με τη Σταυρούλα και τη Μυρτώ στο Μίνι Σάιζ μετά την παράσταση - ένα σολομάκι και λίγη σαλάτα. Ξέρει κάποιος από όνειρα;»... 

Επειδή εδώ μπορεί να απαντηθούν τέτοιου είδους απορίες, δίχως πολλά πολλά, θα ερμηνεύσουμε το ενύπνιο του καλλιτέχνη, έχοντας ως βασική πηγή τον αρχαίο χαμένο κώδικα που τιτλοφορείται «Index Somniorum» και τον οποίον προμηθεύτηκε φίλος της στήλης από εκπομπή τηλεπωλήσεων. Λέει ο αρχαίος Λατίνος μάγος, που συνέγραψε το πόνημα: «Αν δεις στον ύπνο σου τον Βαγγέλη Βενιζέλο να φοράει τάνγκα και στη συνέχεια ονειρευτείς πως έφαγες ελαφρά (ένα σολομάκι, για παράδειγμα), ετοιμάσου για τα χειρότερα. Θα σου έρθει μεγάλο ειδικό τέλος ακινήτων στον λογαριασμό της ΔΕΗ και θα πληρώσεις χαράτσι ακόμα και για την ανοικοδόμηση του ναού του Σολομώντα. Σε περίπτωση που τυγχάνεις τραγουδοποιός, η ΑΕΠΙ, αντί να σου δίνει χρήματα από τα πνευματικά σου δικαιώματα, θα σου ζητήσει! Οσα της δώσεις θα τα χαρίσει στον Βενιζέλο».

Τσουρέκια

Λίγες καταχωρήσεις παρακάτω διαβάζουμε στον απόκρυφο Ονειροκρίτη: «Παπανδρέου Γιώργος ή ΓΑΠ: Αν σκάσει μύτη στα όνειρά σου ο διάσημος γιος και εγγονός πρωθυπουργού, τότε κάτι καλό θα γίνει (αν ονομάζεσαι Τζορτζ Σόρος). Αν, όμως, είσαι Ελληνας της μνημονιακής περιόδου και τον ονειρευτείς να φοράει κολάν, να κάνει κανό και να δίνει διαλέξεις στα καζίνα, τότε να προμηθευτείς (σε τιμές χονδρικής) πλερέζες, παξιμαδάκια, κονιάκ και τσουρεκάκια (από αυτά με τον σταυρό στο σελοφάν). Σε έχει θάψει κανονικά, φιλαράκο, και δεν τον πήρες χαμπάρι. Σαν να μην έφτανε αυτό, θα φορτωθείς όλο το εξωτερικό χρέος του πλανήτη και δεν πρόκειται να το αποπληρώσεις ούτε κι αν αντιγράψεις τον Φάουστ. Ο τύπος θα έχει υποθηκεύσει ακόμα και την ψυχή σου, ενώ θα διακοπεύει λαμβάνοντας ταυτόχρονα βουλευτική αποζημίωση».

Στη λέξη «ανάπτυξη» το σπάνιο βιβλίο που σήμερα επικαλούμεθα γράφει: «Ονειρεύεσαι πράγματα που δεν υπάρχουν. Μην τρως σαν την κτηνάρα βραδινιάτικα, γιατί θα δεις και πιο ακραία πράγματα - όπως τον Στουρνάρα να ανακοινώνει αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις ή τον Κωστή Χατζηδάκη να βαράει μεροκάματο στην οικοδομή». Καλή Μεγαλοβδομάδα.

Παναγιώτης Λιάκος
(Εφ. Δημοκρατία-29/04/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger