Αρχική » » Δάσκαλοι που δίδασκαν...

Δάσκαλοι που δίδασκαν...


ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ πολλαπλώς αξέχαστα τα μέτρα ασφαλείας που πήραμε ως χώρα για να τελέσουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα: Για το τεράστιο κόστος της προμήθειας πάσης φύσεως ηλεκτρονικών για την παρακολούθηση «υπόπτων», όπου άλλα έμειναν στις κούτες τους και άλλα δούλεψαν μισά... 

Γιατί δεν μάθαμε ποτέ τι απέγινε το λεγόμενο «σκάνδαλο» της προμήθειας του C4I και αφήνω στην άκρη τα της παρακολουθήσεως του τότε πρωθυπουργού. Ποιοι μας έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό για να διασφαλίσουμε την… ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, με όποιο κόστος; Οι αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας, όπου στελέχη τους είχαν εγκατασταθεί στην ΕΥΠ, έχοντας τον έλεγχο της κατάστασης, εφόσον δεχθούμε τα πράγματα με το όνομά τους και δεν κρύψουμε το κεφάλι μας στην άμμο ως στρουθοκάμηλοι, σπορ στο οποίο επιδιδόμαστε με τα γνωστά σημερινά αποτελέσματα. Γιατί τα θυμήθηκα όλα αυτά; Λόγω του μακελειού στη Βοστόνη. 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ το FBI από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Αμερική τον Τσαρνάεφ. Τον έβλεπαν, τον άκουγαν, τον διάβαζαν στο facebook που κρατούσε. Ήξεραν όλες τις κινήσεις του και του είχαν και εμμέσως επισημάνει ότι οι δραστηριότητές του δεν ήταν συμβατές με το αμερικανικό νομικό πλαίσιο. 

ΑΛΛΑ και οι ρωσικές υπηρεσίες, που ασχολούνται επισταμένως με την τρομοκρατία, είχαν προειδοποιήσει το FBI για τις κινήσεις του, τους είχαν ενημερώσει για την εξάμηνη επιστροφή του σε δήθεν συγγενείς του αλλά ουσιαστικά στο κέντρο σχεδιασμού τρομοκρατικών ενεργειών εναντίον της Ρωσίας. Να σκεφτεί κανείς ότι οι Αμερικανοί νόμιζαν ότι ο Τσαρνάεφ θα σχεδίαζε χτυπήματα κατά της Ρωσίας και όχι της Αμερικής κι επομένως από πίτα που δεν θα έτρωγαν τι τους έμελλε κι αν καιγόταν; Μου φαίνεται αδιανόητο! Το ζήτημα είναι ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες ασφάλειας αποδεικνύονται για μια ακόμη φορά αφελείς: Είχαν τους αδελφούς Τσαρνάεφ στα χέρια τους και στον ένα έδωσαν μόλις την αμερικανική υπηκοότητα, ενώ στον άλλο, αν και τον παρακολουθούσαν, του επέτρεψαν να τους παραπλανήσει. Έτσι, αιματοκύλησε τη γιορτή συναδέλφωσης και ειρήνης, όπως είναι όλοι οι Μαραθώνιοι που γίνονται σε όλον τον κόσμο. 

ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ, λοιπόν, ζήτημα ηθικής τάξης, τουλάχιστον: Ακόμη και για μια κροτίδα σε ευρωπαϊκή χώρα, σπεύδει το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών να βγάλει «αναφορά», προειδοποιώντας τους Αμερικανούς πολίτες είτε να μην επισκεφθούν τη χώρα που είχε το επεισόδιο είτε να λάβουν μέτρα γιατί κινδυνεύουν. Καμία όμως χώρα δεν έβγαλε «αναφορά» ούτε Πολίτης της παγκόσμιας κοινότητας σκέφτηκε να μην πάει στην Αμερική είτε εξαιτίας του χτυπήματος της μαύρης 11ης του Σεπτέμβρη είτε τώρα εξαιτίας του Μαραθωνίου της Βοστόνης. Γιατί; Γιατί δεν αφήνουμε τους τρομοκράτες να μας τρομοκρατήσουν, όπου κι αν χτυπήσουν. Γιατί τα ανθρωπιστικά ιδεώδη δεν φοβούνται την τρομοκρατία. Γιατί η Δημοκρατία είναι η απάντηση στην τρομοκρατία. 

ΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ - Πρώτα ο Πολίτης
(ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ-23/04/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger