Αρχική » » Απόσβεση δημόσιου χρέους Νο2

Απόσβεση δημόσιου χρέους Νο2


ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ! Ο Κώστας Σημίτης επιδεικνύει στον Τζορτζ Μπους αγιοβασιλιάτικο κέρμα, το οποίο κέρδισε στην μπιρίμπα. 
Το σημερινό έκθεμα της γκαλερί μας δεν είναι μακέτο. Κοστίζει πολλά δισ. ευρώ. Ένα για κάθε δημόσιο έργο που υπέγραψε. 

H ανταπόκριση στο χθεσινό δη­μοσίευμα (μια προσφορά για μερακλήδες δουλοκτήτες) ήταν συγκινητική και πάνδημος. Οι προσφορές για αγορά του Γεωργίου Ανδρέα Παπανδρέου έπεσαν βροχηδόν. Τουλάχιστον τρεις μεγάλες αιγυ­πτιακές κατασκευαστικές πυραμίδων, 18 βαμβακοφυτείες του αμερικανικού Νότου και 2.934 εργοστάσια φασόν της Σανγκάης πρόσφεραν πακτωλούς νομισμάτων της Μονόπολης για να εντάξουν στο δυναμικό τους τον ακά­ματο ΓΑΠ. Σήμερα, το επίπεδο ανε­βαίνει κι άλλο. Το ποιοτικό άλμα είναι σαφές και το κόστος σκαρφαλώνει στο όρος Έβερεστ (Τσομολάνγκμα στη θιβετιανή γλώσσα). Πουλάμε τον Κώστα Σημίτη!... Τον χαρισματικό ηγέ­τη που μπόρεσε να αποδώσει στα χειρότερα δυνατά ελληνικά τη βαθιά (βα­θύτατη , βυθίζεσαι αύτανδρος) γερμα­νική σκέψη. Τον μέγα προστάτη των αδύνατων εργολάβων. Τον χορηγό ισόβιων διακοπών Κούρδων ηγετών σε μαγευτικά τουρκικά θέρετρα (βλέ­πε Οτσαλάν σε Ιμραλι Resort & Spa). 

Το ανυπότακτο πνεύμα που ξεχώρισε ταλέντα της διαχείρισης ευκαιριών, όπως ο Τάσος Μαντέλης και ο Θεόδωρος Τσουκάτος. Τον γκουρού του σο­σιαλιστικού οράματος, που συγκλόνι­σε τις ευαίσθητες καρδιές του Άκη Τσοχατζόπουλου και του Γιάννου Παπαντωνίου. Πόσο να κοστολογή­σεις τα ταλέντα του πολυμήχανου απόστρατου πολιτικού; Σου βαστάει η περδικούλα σου να τον πουλήσεις; 

Πασοκάρα 

Ναι, σου βαστάει η περδικούλα σου να τον βγάλεις (στο σφυρί. Κι ο ίδιος θα το ήθελε, αν είναι να σωθεί η πατρίδα (και η παρτίδα). Άλλωστε, πάντα είναι ο κα­ταλληλότερος. Είτε για πρωθυπουργός είτε για πρόεδρος της πασοκάρας ή για «εθνικό κεφάλαιο» ή για οτιδήποτε βο­λεύει. Και βοηθό σε σουβλατζίδικο να τον έβαζες, θα γιόμιζε κόσμο το μαγα­ζί σου (απέξω και θα κρατούσαν τη μύ­τη τους). Τώρα είναι ευκαιρία να προ­βούμε στο απονενοημένο διάβημα της εκποίησης τούτου του κελεπουριού. Η δίκη του Άκη διεκόπη για τις 8 Μαΐου και ο Κώστας μας έχει χρόνο να στα­θεί ολίγον στη βιτρίνα της χώρας για να τον κοζάρουν οι επίδοξοι επενδυ­τές. Είχε σκοπό να πηγαίνει καθημερι­νά και να συμπαραστέκεται στο παλιό καλό μέλος του υπουργικού συμβου­λίου του, κουβαλώντας του τσιγάρα, εφημερίδες, φωτοτυπίες από αποφά­σεις του ΚΥΣΕΑ και αυτόγραφα του Γιώργου Πανταγιά, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε 17 ημέρες για να το δού­με αυτό. Μέχρι τότε μπορείτε -όσοι εν­διαφέρεστε- να υποβάλλετε κλειστούς φακέλους με τις προσφορές σας. Εξαι­ρούνται συγγενείς, φίλοι, γνωστοί, το Δ.Σ. της Siemens και η κυβέρνηση των ΗΠΑ, την οποία ευχαρίστησε στα Ίμια. 

Παναγιώτης Λιάκος 
(Εφ. Δημοκρατία 23/04/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger