Αρχική » » Στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας στο Μαξίμου

Στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας στο Μαξίμου


Άξιοι εκπρόσωποι της άλλης Ελλάδας. 
0 Αντώνης Σαμαρά εξήρε τον ρόλο και την προσφορά τους στην πατρίδα.
Ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τους πιλότους, τους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς εδάφους της 331 της Μοίρας που διακρίθηκε σε διεθνή άσκηση. 

Ψήφο εμπιστοσύνης» στο έργο και τις υπηρεσίες που καθημερινά προσφέρουν προς την πατρίδα τα στελέχη της Πολεμικής μας Αεροπορίας, έδωσε χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τους πιλότους και τους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς εδάφους της 331ης Μοίρας που βραβεύθηκαν για τις επιδόσεις τους κατά τη συμμετοχή τους στη διεθνή νατοϊκή άσκηση Tactical Leadership Programme (TLP) που πραγματοποιήθηκε από τις 4 έως τις 27 Μαρτίου στην Αεροπορική Βάση Albacete στην Ισπανία.... 

«Δεν υπάρχει μόνο η Ελλά­δα που μας πληγώνει, αλλά και εσείς που μας κάνετε υπερήφα­νους. Είστε άξιοι εκπρόσωποι αυτής της άλλης Ελλάδας», ανέ­φερε, απευθυνόμενος προς τα στελέχη της Π.Α. ο κ. Σαμαράς δίνοντάς τους ταυτόχρονα τα συγχαρητήριά του αφού -όπως είπε- η συγκεκριμένη διάκριση δεν θα ήταν δυνατή αν δεν ήταν όλοι «σαν μια γροθιά». Ο κ. Σα­μαράς άδραξε, επίσης, την ευ­καιρία και χρησιμοποίησε το γε­γονός για να στείλει ένα μήνυμα αισιοδοξίας για έξοδο της χώ­ρας από την οικονομική κρίση που βιώνει. «Από εσάς παίρνουμε και εμείς δύναμη, έτσι δου­λεύουμε και εμείς, αγωνιζόμα­στε ως μια ομάδα σε μια υπερ­προσπάθεια να βγάλουμε τη χώ­ρα από την κρίση», σημείωσε ο πρωθυπουργός, ενώ δεν παρέ­λειψε να επισημάνει πως κατα­νοεί τις δυσκολίες που αντιμετω­πίζουν όλα τα στελέχη των Ε.Δ λέγοντας πως έχει πλήρη συναί­σθηση της κατάστασης. 

Ελπίδα 

Στο πλαίσιο αυτό δεν έκρυψε την ελπίδα του ότι σύντομο «θα φανεί το ξέφωτο και η πατρίδα θα αποδώσει στους άντρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνά­μεων αυτό που τους αξίζει. Για να αισθάνεστε και εσείς ότι η δι­κιά σας η προσφορά στην πατρί­δα γίνεται με όρους σεβασμού και αξιοπρέπειας από την πατρί­δα». Κατά τη διάρκεια της εκδή­λωσης ο πρωθυπουργός, αφού χαιρέτησε προσωπικά όλα τα στελέχη της Μοίρας, συνομίλη­σε για αρκετή ώρα τόσο με τον χειριστή των F-16 Μαρίνο Μπουγατίδη που βραβεύτηκε ως ο καλύτερος εκπαιδευτής όσο και με τον πιλότο των Mirage Χάρη Κατσαρό που ψηφίστηκε ως ο κα­λύτερος «πολεμιστής» στην άσκηση του NATO. 

Ο διοικητής της Μοίρας, μάλιστα, παρέδωσε στον κ. Σαμαρά πλακέτα με το έμβλημα της, ενώ από την πλευ­ρά του ο πρωθυπουργός απο­δέχθηκε πρόσκληση των πιλό­των να τους επισκεφθεί σύντομα στην Τανάγρα. Να σημειώσουμε πως η Π.Α συμμετείχε στο TLP με τέσσερα αεροσκάφη Mirage 2000-5Mk2 της 331 Μοίρας, με τα στελέχη της να αποσπούν ιδιαίτερα ευνοϊκές κριτικές για το επίπεδο της εκπαίδευσης τους, τις δυνατότητες του αεροσκάφους και το αποτελέσματα που έφεραν. Συγκεκριμένα, ο σμη­ναγός Θεοχάρης Κατσαρός είχε ψηφισθεί ανάμεσα στους υπο­λοίπους συμμετέχοντες ως ο καλύτερος εκπαιδευόμενος της σειράς «course warrior», («ο ιπτάμενος που θα ήθελα να έχω στο φτερό μου σε πολεμικές επι­χειρήσεις»). Αντίστοιχα, ο υπο­σμηναγός Ιωάννης Σιάνος ψηφί­σθηκε δεύτερος, ισοβαθμώντας με άλλους εκπαιδευόμενους και τέλος ο επισμηναγός Μαρίνος Μπογατίνης, ο οποίος είναι τοποθετημένος στο TLP ως εκπαι­δευτής, ψηφίστηκε για 3η φορά ως ο καλύτερος εκπαιδευτής. Στο TLP 2013-2 συμμετείχαν επί­σης 10 F-16 από τις ΗΠΑ, Ολλαν­δία και Βέλγιο. 6 γαλλικά Mirage 2000, 2 Ιταλικά EF-2000 (Eurofighter), 4 Tornado από το Ηνωμέ­νο Βασίλειο και την Ιταλία και 2 Ιταλικά ΑΜΧ. Επίσης, γιο την υποστήριξη των αποστολών συμμετείχαν 4 Mig-29 από Πολωνία, 2 Alphajet από Γαλλία, ελικόπτε­ρα, αεροσκάφη Ηλεκτρονικού Πολέμου και AWACS. 

του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΙ0ΝΥΣ0Π0ΥΛ0Υ 
(Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ-20/04/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger