Αρχική » » Μπαίνει... μαχαίρι στον αριθμό των ανώτατων αξιωματικών

Μπαίνει... μαχαίρι στον αριθμό των ανώτατων αξιωματικών


 Η Νέα Δομή των Ενόπλων Δυνάμεων 2013-2018. 
 Οι θέσεις από τον βαθμό του ταξίαρχου και πάνω πρόκειται να περικοπούν κατά μέσο όρο 20%. 

Έτοιμη προς υλοποίηση είναι η Νέα Δομή των Ενόπλων Δυνάμεων 2013-2018, καθώς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έχοντας σχεδόν ολοκληρώσει τη σχετική μελέτη, πρόκειται μέσο στο επόμενο χρονικό διάστημα να την καταθέσει προς έγκριση στη Βουλή... 

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία από τις βασικές αλλαγές που προωθούνται αφορά στον αριθ­μό των ανώτατων αξιωματικών που υπηρετούν στο στράτευμα. Συγκεκριμένα, οι θέσεις από τον βαθμό του ταξίαρχου και πάνω πρόκειται να περικοπούν κατά μέσο όρο 20%, τόσο προς εξοι­κονόμηση κονδυλίων όσο και διότι ο αριθμός των ανώτατων αξιωματικών που ήδη υπηρε­τούν στις Ε.Δ. κρίνεται πως είναι ιδιαίτερα μεγάλος σε σχέση με το μέγεθος του ελληνικού στρα­τού. Να σημειώσουμε πως η Νέα Δομή Δυνάμεων έχει ήδη λάβει την έγκριση του ΣΑΓΕ και προβλέπει μια σειρά από μεγάλες τομές στις Ε.Δ., όπως, μεταξύ άλλων, την απόσυρση αεροσκαφών, κλείσιμο στρατοπέδων και παροπλισμό μονάδων του στό­λου. 

Ναυπηγεία 

Την ίδια στιγμή το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προσπαθεί να επιταχύνει τις διαδικασίες για την επαναλειτουργία των δύο μεγάλων ναυπηγείων της χώρας προκειμένου να αυξηθεί περαι­τέρω η δύναμη του ελληνικού στόλου με τις παραλαβές υπο­βρυχίων και πυραυλακάτων που, ενώ έχουν παραγγελθεί εδώ και χρόνια, βρίσκονται ακόμα στο στάδιο κατασκευής. Στο πλαίσιο αυτό το ΥΠΕΘΑ έχει ήδη λάβει πρωτοβουλίες για την άμε­ση ενεργοποίηση των Ναυπηγεί­ων Ελευσίνας, με απώτερο σκο­πό αφενός να μπορέσει το Πολεμικό Ναυτικό να παραλάβει τις εναπομένουσες τρεις πυραυλακάτους τύπου «Super Vita», αφετέρου να διασφαλιστούν οι εκατοντάδες θέσεις εργασίας. Οι λεπτομέρειες, ιδιαίτερα στο εργασιακό κομμάτι, αποτέλεσαν αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες το με­σημέρι στο Πεντάγωνο με τη συμμετοχή του Υπουργού Εθνι­κής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου, του προέδρου της ΓΣΕΕ I. Παναγόπουλου και του προεδρείου του σωματείου των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας. 

Μέσα στις προθέσεις του ΥΠΕΘΑ είναι να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση της νο­μοθετικής ρύθμισης που πέρασε προχθές από τη Βουλή ανα­φορικά με την τροποποίηση της σχετικής σύμβασης μεταξύ Δη­μοσίου και Ναυπηγείων Ελευσί­νας, ώστε εν συνεχεία να πάρει σειρά προς επίλυση και η αντιπαράθεση με τα Ναυπηγεία Σκα­ραμαγκά. «Το θέμα των ναυπη­γείων είναι θέμα εθνικό, είναι θέμα εθνικής σημασίας και όπως λύνουμε τον γόρδιο δε­σμό της Ελευσίνας, προβλήματα που τα κληρονομήσαμε από το παρελθόν, έτσι προχωρούμε να λύσουμε και τον γόρδιο δεσμό του Σκαραμαγκά». 

Βιομηχανία 

«Χρειάζεται η χώρα τον τε­λευταίο βραχίονα της βαριάς βιομηχανίας που έχει μείνει και είναι τα εθνικά μας ναυπηγεία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ΥΕΘΑ Π. Παναγιωτόπουλος. Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των εργαζομένων τόνισαν πως θα σταθούν «αντάξιοι των προσ­δοκιών και των προσπαθειών του υπουργείου Εθνικής Άμυ­νας», ενώ εξέφρασαν την ευαρέσκειά τους για τις προσπάθει­ες που κατέβαλαν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές για να μπο­ρέσουν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τους και ταυτόχρονα να συνεχίσει το ναυπηγείο τη λειτουργία του. 

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΙ0ΝΥΣ0Π0ΥΛ0Υ 
(Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ-19/04/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger