Αρχική » » Ο χάρτης του αίσχους!

Ο χάρτης του αίσχους!


• Ο χάρτης που εμφανίστηκε στην ιστοσελίδα της τουρκικής εφημερίδας «Μιλιέτ». 
• Η «Μιλιέτ» παρουσιάζει τη «μεγάλη Τουρκία» με Θράκη, Μακεδονία και ελληνικά νησιά! 

Διευρύνονται τα επεκτατικά σχέδια της Τουρκίας, καθώς εκτός από νησίδες και βρα­χονησίδες του ανατολικού Αιγαίου, που κατά καιρούς έχει αμφισβητήσει την ελληνική κυριαρχία τους, τώρα επεκτείνεται στη βόρεια Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη, και φυσικά σε ολόκλη­ρη την Κύπρο!... 

Αυτό το απίστευτο και ίσως αλη­θινό, αν πιστέψουμε τον χάρτη που παρουσίασε η διαδικτυακή εφημε­ρίδα «Μιλιέτ» για δύο τρία λεπτά με τίτλο «Οικονομικά μεγάλη Τουρκία», ο οποίος περιλαμβάνει ως τουρκική επικράτεια ολόκληρη την Κύπρο, τη Θεσσαλονίκη και τη βόρεια Ελλάδα. Ο συγκεκριμένος χάρτης δεν είναι καινούργιος. Εμφανίστηκε για πρώ­τη φορά στην έντυπη έκδοση της τουρκικής εφημερίδας «Μιλιέτ» στις 23 Μαρτίου και επαναλήφθηκε πριν από λίγες ημέρες για μικρό χρονικό διάστημα, συγκεκριμένα για περίπου δύο με τρία λεπτά, αλλά αυτή τη φο­ρά στη διαδικτυακή έκδοση της εφη­μερίδας, και αποσύρθηκε. Στην έντυπη έκδοσή της συνόδευσε τον χάρ­τη με τον τίτλο «Η Μεγάλη Τουρκία» και το σχετικό άρθρο που δημοσίευ­σε έκανε λόγο για αναβίωση του πα­λαιού κεμαλικού σχεδίου από τις βό­ρειες περιοχές της Συρίας ως και τη Θεσσαλονίκη. 

Η αλλαγή 

Στη διαδικτυακή της έκδοση ο τίτλος «Μεγάλη Τουρκία» διαφοροποιήθηκε και έγινε «Η οικονομικά μεγάλη Τουρκία». Η συγκεκριμένη εμφάνι­ση μπορεί να διήρκεσε μικρό χρονι­κό διάστημα, έστειλε όμως σαφέστα­τα μηνύματα, αφού κατά καιρούς με­γάλοι αρθρογράφοι στις εφημερίδες «Μιλιέτ» και «Χουριέτ» πολλές φο­ρές χρησιμοποίησαν τίτλους όπως «Buyuk Turkiye», δηλαδή μεγάλη Τουρκία, παραλληλίζοντας την άσχη­μη οικονομική κατάσταση σε Ελλάδα και Κύπρο με την εύρωστη και πολ­λά υποσχόμενη οικονομική ανάπτυ­ξη της Τουρκίας. 

Το ζήτημα ανακινήθηκε χθες, καθώς το συγκεκριμένο δημοσίευ­μα προκάλεσε την έντονη αντίδρα­ση του υπηρεσιακού πρωθυπουρ­γού της Βουλγαρίας Μαρίν Ράικοφ. «Θεωρώ τον χάρτη που δημοσίευ­σε η εφημερίδα "Μιλιέτ" απολύτως σκανδαλώδη. Είναι δε τόσο σκανδα­λώδης, που δεν αξίζει κάποιο σχό­λιο από τον πρωθυπουργό, παρά μό­νο περιφρόνηση» δήλωσε χαρακτη­ριστικά ο κ. Ράικοφ. 

Στο ίδιο πνεύμα κινείται και η ελ­ληνική κυβέρνηση, καθώς αξιωμα­τούχοι του υπουργείου Εξωτερικών έλεγαν ότι «τέτοια δημοσιεύματα εί­ναι ανάξια όχι μόνον διάψευσης, αλ­λά ακόμη και για να τυλίξεις ψάρια»! 

(Εφ. Δημοκρατία-25/04/2013) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger