Αρχική » » Στρατιωτικοί με μισθούς πείνας!

Στρατιωτικοί με μισθούς πείνας!


Το ειδικό μισθολόγιο για το 2014 προβλέπει νέες μειώσεις 88,2 εκατομμυρίων ευρώ. 

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και αποδεικνύ­ουν περίτρανα ότι όσοι μιλούν για κίνδυνο διάλυσης των Ενόπλων Δυνάμεων λό­γω της οικονομικής κρίσης δεν είναι υπερβολικοί. Κι όμως, αύριο το πρωί, στο αμφιθέατρο του ΓΕΣ, συνεδριάζει για πρώτη φορά η 20μελής επιτρο­πή που θα επεξεργαστεί το νέο ειδικό μισθολό­γιο των στρατιωτικών, το οποίο προβλέπει μειώσεις 88,2 εκατομμυρίων ευρώ το 2014!...
Πώς αποτυπώνεται η καταιγίδα σε αριθμούς: 

18.000 στελέχη έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης και άρα μπορούν ανά πάσα στιγμή να υποβάλουν παραίτηση! 
Πάνω από 500 ανώτεροι αξιωματικοί έχουν υποβάλει ήδη παραιτήσεις τους πρώτους δύο μή­νες του 2013, όταν ολόκληρο το 2012 οι παραιτήσεις ήταν 1.100! 
78 εκατομμύρια είναι οι περικοπές στους στρατιωτικούς μέσα στο 2013 και άλλα 88,2 εκατ. ευρώ άρχονται το 2014! 
Από το 2009 ο προϋπο­λογισμός του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έχει μειωθεί κατά 57%, κατά δήλωση του υπουργού Πάνου Παναγιωτόπουλου, αυ­τή την εβδομάδα. 
Οι περικοπές στους μισθούς την ίδια περίο­δο, ξεπερνούν το 50%. 
Το 65% των Ελλήνων στρατιωτικών, συμφω­νά με μελέτη του Συνδέσμου Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων, ζει κάτω από το όρια της φτώχειας! 

Πού θα σταματήσει η κατηφόρα; 

Οι στρατιωτικοί είχαν την ελπίδα ότι θα μπορού­σαν να αποφύγουν τουλάχιστον τις περαιτέρω περικοπές του 2014, κάτι τέτοιο όμως φαίνεται αδύ­νατο. Σύμφωνα με πληροφορίες της Real news, ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ο οποίος ε;iναι επικεφαλής της επιτρο­πής που θα επεξεργαστεί το νέο μισθολόγιο των στρατιωτικών, έχει καταστήσει σαφές στους Οι­κονομικούς αξιωματικούς οι οποίοι συμμετέχουν στην ομάδα εργασίας ότι δεν υπάρχει η παραμικρή δυνατότητα ελιγμών ή αποφυγής των περι­κοπών ύψους 88,2 εκατ. ευρώ. 

Το χειρότερο; Όλο αυτό το ποσό θα κοπεί μό­νο από τους στρατιωτικούς, κάτι που έχει ήδη αρχίσει να προκαλεί μεγάλες αντιδράσεις εντός στρατεύματος. Οι στρατιωτικοί πάντα ένιωθαν αδικημένοι σε σύγκριση με το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας και θεωρούν επίσης άδι­κο τις περικοπές του 2014 να τις «φορτωθούν» μόνοι τους. Από που έχει προκύψει αυτό; Από το γεγονός ότι στην επιτροπή που θα επεξεργαστεί το νέο μισθολόγιο δεν έχει κληθεί ούτε ένας εκ­πρόσωπος από την Αστυνομία, την Πυροσβεστι­κή ή το Λιμενικό. 

Από την άλλη, υπάρχουν και οι αριθμοί που οι δανειστές και η τρόικα αδυνατούν να δεχτούν. 

Συμφωνά με αυτούς, οι περίπου 160.000 στρατι­ωτικοί εκ των οποίων περισσότεροι από τους μισούς είναι επαγγελματίες, σε μια χώρα 10 εκατομμυρίων κάτοικων, καθιστούν τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις τη μεγα­λύτερη ένοπλη δύναμη παγκοσμίως σε σχέση με το σύνολο του πληθυ­σμού. Στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 15 ενεργοί στρατιωτικοί ανά 1.000 άτομα, έναντι 4,6 σης Ηνωμένες Πολιτείες και 2,7 στην Ισπανία. 

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, ο στρατιωτικός προϋπολογισμός της Ελλάδας την καθίστα τη δεύτερη πιο σημαντική χω­ρά για τις ΗΠΑ στη Συμμαχία. Η Ελλάδα δαπα­νά το 2,1% του ΑΕΠ της σε αυτό το παιχνίδι, πα­ρότι η οικονομία της βρίσκεται για έκτη συνεχή χρονιά σε ύφεση. 

Όμως γι΄ αυτό δεν έφταιξαν οι μισθοί, αλλά τα πολύχρονα εξοπλιστικά «πάρτι» που ακόμη πλη­ρώνουμε σε δόσεις. 

ΜΗΝΥΜΑ 

Δεν υπάρχει η παραμικρή δυνατότητα ελιγμών η αποφυγής των περικοπών διαμηνύθηκε στο Πεντάγωνο.

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
(REAL NEWS-07/3/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger