Αρχική » » Ποιο ΚΚΕ; Ζήτω η τρόικα!

Ποιο ΚΚΕ; Ζήτω η τρόικα!


O σοσιαλιστικός παράδεισος επετεύχθη. 0 κάθε Τόμσεν θέλει 50 Κουτσούμπες, 100 Παπαρήγες και 200 Παφίληδες στην καθισιά του. 

Ο Χάρρυ Κλυνν, τη δεκαετία του '80, έλεγε ότι στη Σοβιετι­κή Ένωση με ένα μπλουτζίν ή με μια οδοντόπαστα «έβγαζες γκόμε­να». Οι τυχεράκηδες δημότες της κομμουνιστικής Εδέμ συνωστίζονταν στις ουρές για να πάρουν γάλα, ψωμί, φρούτα ή κρέας (σπανίως το τελευταίο) με δελτίο. Σε γενικές γραμμές η κατάσταση ήταν τόσο ωραία που ήθε­λαν άπαντες να πάρουν μεταγραφή για την «κολασμένη» Δύση, αλλά οι κλειδοκράτορες του κόμματος δεν τους άφηναν. Σιχαίνονταν τη μονα­ξιά, βλέπετε, και γι' αυτό είχαν τοποθετήσει τείχη, αγκαθωτά και ηλεκτρο­φόρα συρματοπλέγματα και συμπα­θέστατους φρουρούς με εντολές να πυροβολήσουν οποιονδήποτε έκανε την αποκοτιά να αποπειραθεί να δρα­πετεύσει... 

Η Σοβιετική Ένωση έπεσε. Εξαϋλώθηκε. Η φτώχεια όχι. Ήταν η πρώτη που κατάφερε να αποδράσει και βρήκε καταφύγιο στη φιλόστοργη Ευρωπαϊκή Ένωση (υποκατάστημα της γερμανικής καγκελαρίας, με πλη­θώρα αντιπροσωπιών σ' ολόκληρη τη γηραιά ήπειρο). Με το κοινό νόμισμα και τη στιβαρή καθοδήγηση αναστημάτων όπως η κυρία Μέρκελ, οι από­μαχοι κομισάριοι τον σοβιέτου νιώ­θουν πλέον σαν στο σπίτι τους. Λίγες λεπτομέρειες λείπουν για να επιτευ­χθεί η πιστή αντιγραφή της μεγάλης πατρίδας του Στάλιν, του Μπρέζνιεφ και του Αντρόποφ. 

Πολίτ μπιρό 

Η Ελλάδα μας, μια χώρα που την «έσωσε» ο Κώστας Σημίτης (γερμανομαθής πολέμαρχος των Ιμίων και διασώστης του Οτσαλάν) εντάσσοντάς τη στο ευρώ, ήδη θυμίζει Ρουμα­νία του ΄85 και Αλβανία του ΄90 – αν και στα μεγάλα αστικά κέντρα η εικό­να παραπέμπει σε Σομαλία. Η ανεργία στους νέους πλησιάζει το 60%, η πεί­να δεν κάνει ηλικιακές διακρίσεις και η εγκληματικότητα έχει ξεπεράσει κά­θε όριο – γι΄ αυτό μάλλον δεν φαίνε­ται πολύ έντονα η απουσία της KGB με τις μερακλίδικες ανακρίσεις, τις εκτοπίσεις και τις εκτελέσεις της. Τώ­ρα, αυτό το καθεστώς δεν κέκληται «κομμουνιστικό», αλλά «φιλελεύθε­ρο». Έχεις όλη την ελευθερία του κόσμου να απελπιστείς, να εξαθλιωθείς και να σαλτάρεις (μεταφορικά και κυ­ριολεκτικά). 

Τοποτηρητής του καθεστώτος στην Ελλάδα δεν είναι το πολίτ μπι­ρό, αλλά η τρόικα. Μόλις δει να ξε­στρατίζει κάνα ευρώ και να οδεύει προς τις τσέπες των ιθαγενών, βάζει χέρι στους υπαλλήλους της (τη Βου­λή), εκείνοι νομοθετούν και το ευρώ επιστρέφει στους νόμιμους κτήτορες: τους Γερμανούς. 

Τελικά, γι' αυτό δεν πάει καλά το ΚΚΕ. Έχουν επικρατήσει οι ιδέες του, χωρίς αυτό... 

Παναγιώτης Λιάκος
(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-16/04/2013) 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger