Αρχική » » Στα άδυτα του Πενταγώνου

Στα άδυτα του Πενταγώνου


Τους πιλότους και τους τεχνικούς της 331 Μοίρας της 114 Πτέρυγας Μάχης της Τανάγρας, που διακρί­θηκαν όλως ιδιαιτέρως στο κορυφαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του NATO, το TPL, το αντίστοιχο Συμμα­χικό «Top Gun», ήταν προγραμματισμένο να δεχτεί χθες στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρω­θυπουργός Αντώνης Σαμαράς, για να τους συγχαρεί για τις επιτυχίες τους που έβγαλαν ασπροπρόσω­πη την Πολεμική Αεροπορία και κατ' επέκταση την Ελλάδα σε όλη τη Συμμαχία. Να σημειώσουμε ότι... ο σμηναγός (I) Θεοχάρης Κατσαρός ψηφίσθηκε ανά­μεσα στους υπόλοιπους συμμετέχοντες ως ο καλύ­τερος εκπαιδευόμενος της σειράς, ο υποσμηναγός (I) Γιάννης Σιάνος ψηφίσθηκε δεύτερος, ισοβαθμώ­ντας με άλλους δύο εκπαιδευόμενους από άλλες χώρες, ενώ ο επισμηναγός (I) Μαρίνος Μπογατίνης, ο οποίος είναι τοποθετημένος στο TLP ως εκπαιδευ­τής, ψηφίστηκε για τρίτη συνεχόμενη φορά ως ο κα­λύτερος εκπαιδευτής της σειράς. 

Ως εδώ πολύ καλά και συγχαρητήρια στους υπευθύνους για την ύψιστης ΗΘΙ­ΚΗΣ σημασίας ενέργειά τους. Όμως για ποιο λόγο θα έπρεπε δύο μέρες νωρίτε­ρα, την Τετάρτη, 43 άτομα -δηλαδή σχε­δόν ολόκληρη η Μοίρα- να φύγουν από την Τανάγρα και να μεταβούν στο ΥΠΕΘΑ, για να δεχτούν τα συγχαρητήρια της πολιτικής ηγεσίας, αν και αυτό ήταν προγραμματισμένο να γίνει νωρίς το πρωί της Παρασκευής και πριν τη μετάβαση πολιτι­κής και στρατιωτικής ηγεσίας και του προ­σωπικού της 331 Μοίρας στο πρωθυ­πουργικό γραφείο; Τι άλλαξε και για ποιο λόγο θα έπρεπε τόσα άτομα να υποβλη­θούν σε διπλή ταλαιπωρία; «Βούιξαν» τα τηλέφωνα των δημοσιογράφων από τη σχετική «μουρμούρα». 

Πηγή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έλεγε πριν λίγες μέρες ότι «με τη Νέα Δομή Δυνάμεων (ΝΔΔ), που βρίσκεται τώρα στο τελικό στάδιο της επεξεργασίας της, θα επέλθει μείωση της τά­ξης του 20% των θέσεων των ανώτερων αξιωματικών του Στρατού Ξηράς, των αρχιστρατήγων, υποστρατήγων και ταξιάρχων, και μπορεί να μειωθεί ακόμα περισσότερο στο μέλλον». Βέβαια η ΝΔΔ έχει περάσει από ΣΑΓΕ εδώ και μερικούς μήνες και είναι έκτοτε καταχωνιασμένη στο γραφείο του αρμοδίου, ενώ επίσης δεν απαντήθηκε και το πώς συνδέεται η ΝΔΔ με τη μείωση του αριθμού των ανώτατων αξιωματικών, οι οποίοι -ως γνωστόν- ορίζονται ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ και για όλους τους βαθμούς με έναν απλό νόμο του κράτους. Επομένως, αν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θέλουν να μειώσουν τον αριθμό των ανωτάτων, μπορούν και τώρα να το κάνουν με νόμο, και μάλιστα να το είχαν κάνει ΠΡΙΝ τις πρό­σφατες κρίσεις. Άρα, μήπως θέλουν να πέσουν τα φώτα της δη­μοσιότητας στο εντυπωσιακό θέμα της μείωσης του αριθμού των ανωτάτων και να «περάσει στα μουλωχτά» π.χ. το ποιες μονάδες και πού θα κλείσουν ή θα συγχωνευτούν και ποιες θα διατηρηθούν; Λέμε τώρα... 

(ΤΟ ΚΑΡΦΙ-20/04/2013) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger